Ismeretlenek feltehetően támadást akartak intézni a Borsod megyei Sajóhidvég romák lakta utcájában lévő házakra, de a cigánytelep környékén a romák járőrszolgálata értesítette a rendőrséget, így azok megfutamodtak, ám néhány órával később visszatértek, de újra menekülőre kellet fogniuk. A romák most attól rettegnek, hogy újra megjelenhetnek a településen az idegenek, ezért éjszakára még fokozottabb figyelőszolgálatot állítanak fel.

Forrás: romnet.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

charlie
Hmm, vajon az miért vna, mikor a "romák" jönnek csoportosan támadni, aztán én rettegek tőluk, és a polgárőrök/rendőrök/állampolgárok meg akarnák akadályozni, már rögtön rasszizmus van? Féljenek egy kicsit, tudják legalább, hogy milyen mikor azok randalíroznak.
fuvaros
Sajnos a romák ezt az állapotot maguk idézték elö.A rendszerváltás elött a szem folyamatosan rajtuk volt és szükség esetén a kéz a helyes utra terelte a renitenseket.Most rengeteg belölük a munkanélküli,segélyböl és mellékesböl élö,ezek a csoportok pedig nem kimélnek senkit és semmit.A nyilt utcán inzultálnak védtelen személyeket,fiatalokat és utána pedig sajátmagukat állitják be áldozatnaki.Vezetöik hassanak oda,hogy a romák ezen csoportjai a normális életbe illeszkedjenek be és ne a fellépő rendöröket vádolják rasszizmussal.Sajnos a sok müveletlen fönek nemlehet az ö igényüknek megfelelö munkahelyi poziciot biztositani,amit pedig eltudnának látni azt ök nem hajlandok elfogadni,inkább mást csinálnak.
adsl70
Szerintem tevedtek es nagyot :( ez a roma vezetok uj muve. Tortenetesen a hangulat mesterseges szitasa es a szegeny ciganysag mint aldozatkent torteno feltuntetese.
Akinek van szeme az lathatja, hogy meg egyetlen " tamadot" sem fogtak el, miert mert maguk csinaljak maguknak. Majd gondolom ebbol eloszor politikai es csak utobb penzugyi forrast hoznak letre. Nagyon okosan csinaljak majd nem hiheto is ....
Ugye a kozhangulat kezd a romak ellen fordulni es ezt egy ugyes mutyizassal oldjak meg. Ha ok a szenvedo alanyai akkor lazan megfordul a tendencia es ebbol lehet uj cigan kepviseloket es szervezeteket alkotni.
Le a kalappal aki ezt igy kitalalta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.