Karácsony előtt kezdi meg adását a Dankó Rádió. A klasszikus magyar nótákat és operettslágereket sugárzó csatorna az eddigi Régió Rádió frekvenciáin szól majd, a regionális híradások átalakítása után - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

Böröcz István közölte: a regionális rádióadások jövőjének meghatározásakor merült fel, hogy a magyar nóta kiszorult a médiából, annak ellenére, hogy sokmilliós, zömében vidéken élő tábora van a műfajnak.

Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója közölte: meggyőződése, hogy a Dankó Rádió a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió mellett a maga műfajában szintén piacvezető lesz.

Az országos rádió műsorai Budapesten készülnek, a rádió öt regionális stúdiója pedig megszűnik. A rádió felelős szerkesztője Tarnai Kiss László lesz.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Most indítanak egy szart, cserébe kinyírnak 5 vidéki adót. Hogy még véletlenül se lehessen más vélemény. Nagyon kilóg a lóláb!
csikknorisz
Lehet ennél még jobban amortizálni a közszolgálati rádiózást? Nem arra gondolok, hogy lesz egy nótarádió, ám legyen. Csak apróságra célzok, hogy az mr6 HELYÉN lesz majd, vagyis ott MEGSZŰNIK a műsorgyártás (ami már jó ideje leszállóágban van egyébként is, középhullámon már csak délelőtt van saját műsor, délután már csak a Kossuth műsora, este meg nóta (mr7). Lehet lelkendezni, de ez csak parasztvakítás. Átnevezik az mr7-et Dankónak, aztán ráküldik a régiórádiókra. Vagyis itt nem új rádió jön létre, hanem a körzeti műsorgyártást szüntetik meg egy az egyben. A Petőfit is kinyírták annak idején, ha valaki emlékszik még a régire. De ügyes a kommunikációjuk, azt meg kell hagyni, sokan be is dőlnek neki.
csikknorisz
@silber13: Te tömörebben megfogalmaztad. :) Csak azután olvastam, hogy beküldtem hirtelen felindulásból. :)
csikknorisz
Egyébként nekem ez a zenerádiózás olyan, mintha bekapcsolnám a tévét, aztán az adók 99 százalékán kizárólag ilyen-olyan zenéket adnának. Csak Muzsika, Mezzo, Vivatévé, stb. létezne, aki meg meg filmet, vagy egyéb "prózai" műsort nézne, hát így járt. A Petőfit már említettem. Azt nem hallgatom, mióta "nagyonzene". Katolikus középhullámon? Jó volt, nem csak vallási műsorok, egyéb is. Pl. Mindentudás Egyeteme, rádiójátékok, stb. Megszűnt középhullámon. Aztán régiórádió, miskolci, debreceni, ami itt bejön. Nagyonzene lesz most azokból is. Marad a Kossuth, oszt szevasz. Itt más magyarországi adó nem fogható, ami nem zenei profilú.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.