Olyan munkaügyi problémákat tárt fel egy civilek által végzett kutatás hazai elektronikai gyárakban, amilyenek általában Ázsiában szoktak jellemzőek lenni. A rendszer lehetővé teszi, hogy törvényesen akár 72 órát elérő hosszú munkaheteket alkalmazzanak, míg eközben az is előfordulhat, hogy a túlórákért az időszak végén nem is fizetnek.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Egyre jobban távolodunk Európától és egyre közelebb kerülünk
Ázsiához !
Nem csoda, hiszen félázsiai a miniszterelnök !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SELIG
Az állami vállalatoknál, ami még van sem jobb a helyzet.
kukac50
Diktatúrában így működik. demokráciában másképp!
Lázár azt mondta ugyan annyi pénzért többet kell dolgozni.
nyanya001
Egyre jobban távolodunk Európától és egyre közelebb kerülünk
Ázsiához !
Nem csoda, hiszen félázsiai a miniszterelnök !
sza
Nahát! Erre csak most jöttek rá? Én már rég tudom...
csikknorisz
Némmá, még a koreaiakat is leázsiaizzák. :) Nem tudom, civilben kik ezek a civilek, de ha választaniuk kéne havi 22.800 segély és hatszámjegyű fizetés között (utóbbiért több műszakban kéne dolgozni, esetleg túlórázni is), melyiket választanák? Ücsörögtem már pár évet irodában átalányért, lószar túlórát se fizettek. Majd lecsúsztatod. Dolgoztam már több gyárban is órabérért, mindig elszámoltak mindent. Legyen az műszak- vagy túlórapótlék. Az idényjellegű dolgokkal meg ez van, hogy van, amikor orrvérzésig kell nyomni a melót, van, amikor meg alig. Az legalacsonyabb alapbér kínaival való összehasonlításáról meg annyit, hogy semmi értelme, nincs mihez viszonyítani. Ez nem a keresettől függ, hanem az áraktól. Ugyanannyi pénzből az egyik országban bőven megélsz, a másikban meg sehogy. Nem az összeg a lényeg, hanem hogy mire futja belőle. Mármint a dolgozó szemszögéből. A multicég szemszögéből meg fordítva, az összeg a lényeg, ha munkabérről van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok