Lábbal fogják megszavazni a felsőoktatásba bekerülők, mely szakok fognak életben maradni, összhangban a munkaerőpiac felvevőképességével - derült ki a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón, ahol arról is beszéltek, hogy akár százezer diák is pénz nélkül léphet be a felsőoktatásba. A szerdai maratoni kormányülésen számos fontos döntés született, a felsőoktatás 2013-as keretszámai közül a sajtóban jó néhány már napvilágot látott, de néhány dolgot egyértelművé tett a csütörtöki, hosszadalmas kormányszóvivői tájékoztatón Giró-Szász András, illetve Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
Nahhh, ugyanaz a téma, csak pozitív megközelítésben:-)
bundi
@Pilóta: bocsika nem veszel észre néminemű ellentmondást a tájékoztatóban?
"most, a diákhitel-konstrukcióknak köszönhetően akár százezer diák is mindenfajta pénzeszköz nélkül megkezdheti felsőfokú tanulmányait."
vagy ez a százezer fő hogy jön a keretszámhoz:
" a Széll Kálmán Terv fiskális célkitűzéseivel összhangban a 74 110 fő, ennyiben állapítaná meg a kormány magyar állami ösztöndíjas és részösztöndíjas képzésekre 2013-ban felvehető jelentkezők számát."
de a 10 480 as számot már említeni sem merem, mert az hogy jön a címhez?
"Akár százezer diák is pénz nélkül léphet be a felsőoktatásba"
Pilóta
@bundi: 11:26
Csak idézem:
"Giró-Szász a tandíjról beszélőknek egyértelművé tette, eddig 50 ezer érettségiző juthatott be azonnal pénz nélkül a felsőoktatásba, most, a diákhitel-konstrukcióknak köszönhetően akár százezer diák is mindenfajta pénzeszköz nélkül megkezdheti felsőfokú tanulmányait."
--- Hogy mi a valóságtartalma, az egy más' kérdés!
Nakimaga
"a szerdai kormányülésen elfogadták az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) javaslatát, ami alapján jövőre jelentősen csökkennek az állami teljes ösztöndíjas keretszámok, 10 480-an vehetnének részt ilyen képzési formában."

Ez nem 100 000 diák !
Hellcat
@Pilóta: JA, magyarul majdnemhogycsak hitel felvételére kényszeríti azt aki felsőoktatásba megy továbbtanulni? Van 10e államis hely de ha minden fasza a maradék 90e hitelből simán tanulhat tovább!!! MINDENKI HAPPY!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.