Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a magyar gazdaságnak súlyos, monetáris vagy fiskális keresletélénkítéssel nem orvosolható problémái vannak. A Népszabadság szombati számában megjelent...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bosszants
Nem szeretem a fideszes Járai Zsigát de ő teli pofával ordibálta a veszélyeket!
Ezt ellenfélként is tényként el kell ismernem.
Persze akkor senki nem figyelt rá.
Kivéve a gyerekeimet :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bosszants
@Horizont: Hallgattuk a rádiót, olvastuk a délmagyarországot.
moiszikf
@Csizmás Kond: A bankoknak. A lakosságnak tutira nem.
nahát
2004-tól felezte le az adókedvezményt az mssp a támogatott lakáshiteleknél.
(évi 240e-ről 120e-re). Én 2003-nyarán vettem fel és szerencsére a bankban megsúgták hogy ez fog történni, így hosszabb futamidőre vettem fel. ekkor mindenki vásárolt hitelre mindent aminek 4 fala volt. Majd megszigorították a feltételeket és maradt a jelzálog hitel sokaknak. A devizahitel azért lett népszerű mert 10-15%-val is kevesebbre jött ki a törlesztőrészlet. Senkit nem érdekelt ekkor, hogy változhat valami is!
Csizmás Kond
@moiszikf: Arra kíváncsi lennék mit mondtak...
moiszikf
@overdose: @Horizont: @Darthon1: @bosszants: @Csizmás Kond: A LÉNYEG: A "devizahitelek" terítésének idején,az MNB árfolyamvédelmi politikát folytatott. Ha el akart szaladni az árfolyam,nagy mennyiségben devizát vásároltak,vagy forintot adtak el. Ez tartotta stabilan a CHF/HUF árfolyamot. Ezt a védelmet a MNB 2008-ban feloldotta és az árfolyam elszabadult. A gáz az,hogy a bankok ezerrel hivatkoztak a stabil CHF árfolyamra,holott tudták,hogy ez csak mesterségesen van fenntartva és rövidesen vége a stabilitásnak. Ezt a tényt erősen feszegetik a már pert nyert adósok,a bankok "paráznak" is rendesen. Aki perel és nyer,ideális esetben,csak a tőkét és a kamatot kell fisszafizesse,a felvétel idején esedékes árfolyamon. Az árfolyamrobbanásból eredő veszteség a bank sara,rengeteg pénzt kellene visszafizessenek az ügyfeleknek. Az önkormányzatok adósságállományát is csak azért vállalta át a kormány hogy azok ne tudjanak perelni. Az állam,majd "jó adós"-ként fizet,utána behajtja rajtunk és a bankok biztosan hozzájutnak az extraprofitjukhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.