A rádióinterjúban a politikus fájónak nevezte az Alkotmánybíróság (Ab) azon közelmúltbeli döntését, amellyel alaptörvény-ellenesnek minősítette a hajléktalanok közterületen élésének tiltását. Különösen bántó volt - folytatta -, hogy az Ab politikai pályára lépett, és "politikai tanácsokat osztogatott" a törvényhozásnak, mondván, hogy a hajléktalanprobléma kezelése elsősorban szociális kérdés, és az államnak is ekként kell felfognia. Ezt így, ilyen differenciálatlan módon semmilyen alkotmányos elvből nem lehet levezetni - vélekedett Kövér László, úgy fogalmazva: "úgy tűnik, hogy az Alkotmánybíróság nem minden tagja szokott kinézni az autójának az ablakán, amikor a valószínűleg egy elit negyedben lévő lakásától az Ab hivataláig utazik". Az Országgyűlés elnöke kifejtette azt a véleményét is, amely szerint egy olyan nemzet esetében, amelynek nincs egy világos értékrendet felmutatni képes, az eligazodásban segítő elitje, fennáll annak a veszélye, hogy "a pusztulásba rohan". Márpedig a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Na de mit jelent ez? Hogy még az olyan sz@ralakok is, mint Lázár, pontosan tudják, hogy amit művelnek az a nép megcsúfolása, mégsem mernek szólni. Egyrész féltik a húsosfazekukat, másrészt meg vannak félemlítve. Ha 0rbán ellen fordulna bárki a Fideszből, annak annyi, és ha 0rbán szennyeseit kiteregetnék, ezzel elkaszálnák a fővezért, akkor a Fidesznek is, és minden tagjának annyi lenne örökre. Ezért küzdenek erőt megfeszítve azon, hogy mindannyian a sz@rt is aranyként adják el a kommunikációjukban, amit aztán a balga nyáj szépen be is vesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@nemkati: Ez frappáns és nagyon korrekt összefoglaló volt a Nemzeti Együttküszködés Rendszeréről.
nemkati
@Dr.luigilongo60: Nem volt nehéz. :))
Számomra a napnál is világosabb, hogy így van.
nemkati
Az is érdekes kérdés, hogy a Fidesz által 15 főre emelt, és zömében a Fidesz-KDNP által 12 évre kinevezett bírák közül kik laknak elit negyedben, és vajon mi késztette őket arra, hogy dacolva Kövér vágyával - láthatatlanná tenni a hajléktalanokat - és az utcán élni kényszerülők iránti saját undorukat leküzdve elkaszálják a hajléktalantörvényt?
marlin
@aborisz: Nem szoktam a "másik oldalt sem fényezni"
max. párhuzamot vonok a két értékrend között!!
Itt viszont nem az elmúlt 2, 8, vagy 22 év zsákmányszerzőit kell számbavenni, hanem a "kommunista diktaurák" egyik jellegzetes megjelenési formáját hasonlíthatjuk össze!!
Január
"Az Országgyűlés elnöke kifejtette azt a véleményét is, amely szerint egy olyan nemzet esetében, amelynek nincs egy világos értékrendet felmutatni képes, az eligazodásban segítő elitje, fennáll annak a veszélye, hogy "a pusztulásba rohan". Márpedig a magyar szellemi elit - folytatta - 22 éve szekértábor-háborút vív, olyannyira megosztott, hogy a társadalom zöme teljes mértékben összezavarodott, elbizonytalanodott az értékeiben." -
talán önkritikát kellett volna gyakorolnia, mert az a nemzeti megosztás amiben élünk nem magától jött létre, jócskán hozzájárult a Fidesz is - akkor most más szemében a szálkát magáéban a gerendát nem vesz észre eset forog fenn?
dubitus
...szerinte a magyar szellemi elit 22 éve szekértábor-háborút vív, olyannyira megosztott, hogy a társadalom zöme teljes mértékben összezavarodott, elbizonytalanodott az értékeiben."
Netán magukat tartja a magyar szellemi elitnek?
Az már csak hab a tortán, ha azt hiszi, a társadalom zöme nem ismeri az értékeket!
Bizony-bizony, ismeri! Azért vannak az embereknek ilyen rossz véleményei a mostani politikusokról!
A Jobbik a Fidesz gyermeke, hiszen Vona az orbanista polgári körökből nőtte ki magát, aki viszont gyermekét szidja, saját nevelési csődjét ismeri el!
(Csak mellékesen: ha a Jobbikot gyermetegnek tartja, ez az oka annak, hogy nem lépnek fel hathatósan a gyűlöletbeszéd, az antiszemitizmus, a Gárda ellen, mert nem akarják gyermeküktől elvenni játékát?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.