A közmunkaprogram megalázó, ezért az ombudsman által is jelzett emberi jogokat sértő rendelkezéseinek eltörlését követeli a kormánytól az MSZP és a Közmunkás Szakszervezet - hangoztatta a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
@Hopppá: Kedves @Hopppá: !Valószínűleg így van ez egy nagyvárosban.De ennek az országnak vannak olyan részei ,ahol 50 km-es körzetben nincs munka.Egyetlen takarítói állásra 28-an jelentkeztek,érettségizett,szakmával rendelkező asszonyok.Mégis azt mondom,hogy a közmunka program elhibázott,nagy baki.Olyanok is vannak közmunkán,akik nem hajlandóak dolgozni.Ott ülnek az árokparton,és várják a munkaidő végét.Nem lehet őket munkára bírni.De vannak olyanok is közmunkán ,dajkák,konyhások az iskolában,akik rendes munkaidőben,nyolc órában,olyan munkát végeznek amit rendesen meg kellene fizetni,nem 47000 forittal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
160 ezer közmunkást meg 140 ezer rokkantat taszítottak a mélybe!
sokanvagyunk
@Hopppá: igaz! - @darwin: sajnos ez is!...
sokanvagyunk
A "közmunkaprogram megalázó" - AZ! - főleg annak, akinek ez az összetett szó minden szava eleve megalázó! - Úgy közelíthetne az élethez, ha itt is tisztességes munkáért tisztességes bért fizetnének - mivel eleve átmeneti jelleggel került ez bevezetésre.
miazavalami
@darwin: Én dolgoztam a közmunkaprogram keretében konyhán és mosodában is sok egyéb helyen. 8 órában a minimálbért kaptam!
kkalman
@sokanvagyunk: Az átmeneti jelleg nekem úgy tűnik, "Orbán király" uralkodásának végéig fog tartani. Kormányunk semmilyen más munkalehetőség megalkotásában nem gondolkodik. Még azon a szinten sem, hogy idevonzaná a befektetőket, vagy segítené a hazai vállalkozókat, hogy újabb és újabb munkahelyeket hozzanak létre.
darwin
@miazavalami: Most nálunk a városban közmunkások voltak az iskolai konyhákon,meg az óvodákban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.