Változnak a jogosítványszerzés feltételei: robogót például 16, nagyteherautót 21, buszt és nagymotort pedig csak 24 éves kortól lehet vezetni. A változások azt szolgálják, hogy még kevesebb baleset történjen az utakon.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
@sonderkommando: Valóban nem értünk egyet!!
A 18-éves alsó korhatár tovább emelésével nem old meg semmit!! aki 18 évesen alkalmatlan, az 25 évesen is alkalmatlan!! Azt fel sem tételezem, hogy a magyar ifjúság "mentális alkalmasságát" és pszichikai érettséghez köthető alkalmasságát megkérdőjeleznéd, mert ugye akkor pl. a házasságkötéshez, családalapításhoz, adófizetéshez, pályaválasztáshoz való alkalmasságát is meg lehet kérdőjelezni!!
Nekem meggyőződésem, hogy - mint minden máshoz - a járművezetéshez való alkalmasságot egy megfelelő szempontok szerinti orvosi vizsgálat képes megállapítani éa egy megfelelő képzéssel a járművezető "képes" a balesetmentes közlekedésre!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Manno István
@Pilóta: Kivéve a kiegészítő táblákat. Nem értesz egyet azzal, hogy elvégezze mindenki a 8 általánost?
Manno István
@Pilóta: A KRESzT hogy tanulja meg, ha nem tud olvasni?
talánegyszer
Tehetetlenségükben mindent túlszabályoznak.A rendeleteket és szabályokat kell betartatni és nem mindig módosítani.Tizenhét éves korom óta vezetek,kétszer volt apró balesetem,ma 62.éves vagyok.
Istvannyugdijas
@Manno István: Komolyan írtam,ez a rendszer váltásig szó szerint előírás volt, én a 70-évebe,oktattam az MHSZ-né a Dagály utcába. a honvédség külön általános esti iskolát indítót a bevonuló oktatásra váró vezetőknek. Különben nem kell félni a munka erő hiánytól,mert most is rengeteg a túljelentkező,csak az a baj nincs gyakorlatuk.Nem is lesz,mert a munka morálluk ójan.Hozzám is oda jön jelentkezni és egyből anyit fizetést akar mint aki már 5, éve jól teljesít.Feltételeknek feleljen meg,mert egy 80-Mi: 40-t,,szerelvényt nem lehet akárkire rábízni Feltétel meg egyszerű:5-év igazolt-le ellenőrizhető gyakorlattal kell rendelkeznie az adót típusú szerelvényre.(rendőrségi jegyzésű baleset nélkül.)legalább kettő idegen nyelv tudása (papír nem kell )6-hónap szakműkas minimálbére.6-hónap után Új kocsit kap,de a kocsira kerüléshez,500-Ez, Ft-kauciót kell letenni. Ameddig a kft-né,dolgozik . Nincs kár,tartózás a pénz mindenkori banki kamattal vissza kapja.
Pilóta
@Manno István: 13:15
Elmagyarázzák nekik a tanfolyamon, oszt megjegyzik:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.