A Kremlnek tudomása van arról, hogy amerikai fegyverrel már megkíséreltek csapást mérni orosz területre az ukrajnai háború során – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak.

"Ez több mint ékes bizonyítéka annak, hogy az Egyesült Államok milyen mértékben érintett ebben a konfliktusban" – mondta.

Megüzente a Kreml, Orbánnal értenek egyet

Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Alexander Kazakov

Arra az újságírói kérdésre, hogy egyetért-e a Kreml Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijelentésével, miszerint minél több nagy hatótávolságú fegyvert ad a Nyugat Kijevnek, annál jobban fog előrenyomulni az orosz hadsereg, Peszkov így felelt: "Egyetértünk.

Abszolút indulatfokozás folyik ott, a háborúpárti érzelmek fokozása, szándékosan szítják a háború előtti hisztériát. És mindez természetesen nem okozhat mást, mint azt, hogy a legrosszabb módon befolyásolja az általános helyzetet. A feszültség tovább fokozódik

Az Ukrajnáról Svájcban tartandó fórum kérdésére kitérve, Peszkov megismételte, hogy Oroszország osztja Kína megközelítését az ukrajnai rendezéssel kapcsolatban.

"Kína már a kezdetektől fogva azt hangoztatta, hogy teljesen értelmetlen ilyen formátumokat tartani anélkül, hogy Oroszország részt venne a meghirdetett napirendben" – mondta, hozzátéve, hogy az ilyen rendezési kísérlet "valójában üres időtöltés".

Azzal kapcsolatban, hogy az esküdtszék New Yorkban bűnösnek találta Donald Trump volt amerikai államfőt és jelenlegi republikánus elnökjelölt-aspiránst, azt mondta, hogy az Egyesült Államokban a jelenlegi hatalom "valójában a politikai riválisok kiiktatását folytatja minden lehetséges legális és illegális eszközzel".

"Nekünk nagyon nem tetszik, ha kívülről mondanak valamit a bíróságaink döntéséről. És mi a magunk részéről igyekszünk nem kommentálni semmilyen más döntést sem harmadik országokban, ebben a Trump-történetben sem. Tudjuk, hogy a bírósági döntés még bejelentésre vár, még nem tették közzé" – nyilatkozott.

A szövetségesek normandiai partraszállásának 80. évfordulójával kapcsolatban azt hangoztatta, hogy Oroszország nem tervezi a részvételt a megemlékezéseken.

"Ami azt illeti, különösebben semmilyen kapcsolataink sincsenek" – mondta a Kreml szóvivője.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
Egészen elképesztő az a balfasz kreténség ahogy a magyar médiacsótányok előadják ezt az "orosz területet".
Nem lehet nevén nevezni: oroszok által megszállt UKRÁN TERÜLET!!

És 1x hallottam végre odacsapni: és az mi, hogy az oroszok Putyinnal az élen török, é-korai, iráni, indiai, kínai fegyverekkel támadnak UKRÁN TERÜLETET???
sZÓVAL EGÁLLL!!
zenebohóc
Amerikai fegyver olyan, mint a kutya vacsorája!
viccesvigságok
na putyin te vele értesz egyet és TUDD mi meg veled sem meg orbánnal sem , vedd magadnellé főtanácsadónak de ma inkább ne holnap. adj alája 3 repülőgépet és had repkedjen leszállás nélkűl fodbalmeccsekre." Szabadits meg minket a gonosztól ÁMEN " vége a misinek menjetek békével.
Csizmás Kond
Egyet lehet érteni akárkivel viszont attól még nem szűnik meg a háborús veszély...ésha ne add isten tényleg kitejed nyugat felé akkor nekünk sokkal keservesebb lesz mint az amerikaiaknak...tehát lehet drukkolni.
Havanagi
Azt azért szeretné tudni a magyar állampolgár,te ótvar,hogy mi a kialkudott ára ennek a nagy egyetértésnek??!!A részletek is érdekelnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.