A Fidesz szerint a magyar emberek többségének "görcsbe ugrik a gyomra", amikor azt hallja, hogy "együtt álmodja meg" az ország új közjogi rendszerét Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, továbbá szövetségeseik, például "a könnyűdrogok liberalizálásáért küzdő" Juhász Péter és "bukott SZDSZ-esek".

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Gulyás Gergely, a párt országgyűlési képviselője ezt azután közölte az MTI-vel, hogy szerdán az alapjogok védelméről tárgyaltak az ellenzéki egyeztetésen résztvevő szervezetek, az MSZP, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt, az Ungár Klára egykori fideszes, majd SZDSZ-es képviselő vezette Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt, valamint a Kuncze Gábor korábbi SZDSZ-elnök nevével fémjelzett Szabadelvű Polgári Egyesület.

A Fidesz szerint nem a közjogi rendszer hibás, hanem éppen a most egy asztalnál ülők hibásak azért, hogy "a magyar emberek 2010-ben kisöpörték őket a kormányból" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a két kormánypárti politikus.

Szerintük sokakban jogosan felmerülhet a kérdés, hogy milyen közjogi rendszerre lehet számítani azoktól, akik "a gyülekezési jogot rendszeresen korlátozták", és akik "a jogszerűen tiltakozókat véresre verették".

"Mennyire hiteles olyan emberek alkotmányozó szándéka, akik önként vonultak ki a magyar emberek által választott Országgyűlésben lezajlott alkotmányozási folyamatból?" - tette fel a kérdést közleménye végén Kocsis Máté és Gulyás Gergely.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Inkább az ő gyomruk ugorjon görcsbe, mint az enyém. Könnyebben elviselem.
Manno István
Nem kell megijedni a gyengeképességű Mseházitól, a libatolvajtól!! Nagy pofáraesés lesz a váge. A témugatóik között is olyan gyengeképességűek, vannak, akiknek a memóriája csak egy hónapra tud visszaelékezni, de a magyarok többsége nem ilyen gyengeképességű, ezt bizonította a FIDESz-KDNP
gergely
viki.Az emberek már lassan ott tartanak,hogy ellenetek akár az ördöggel is...
öcsi55
A fideszes képviselők minden parlamenti felszólalásukat történelem órával kezdik, így az el múlt nyolc év,úgy az elmúlt nyolc év.Vagy is a két év folyamatos rossz gazdaság politikáját az előző kormányok nyakába akarják varrni,az helyett nagy vezérüket és hűséges csatlósát hibáztatnák.Azt nem merik, mert akkor ugrik a jó hely meg a jó pénz.Az alkotmányról meg csak annyit,nálunk egy kicsit demokratikusabb észak európai országban minden társadalmi szervezetet bevonva öt évig készítették el az alkotmányukat .Nem hazafelé a vonaton izzadtak ki egy férc művet tele baromsággal.Nagyon jól tudjuk azt is hogy miért kellett a kimondotta jobb oldali gondolkodású Sólyom Lászlót leváltani,mert alkotmányozó jogász létére a büdös életbe alá nem írta volna ezt szemetet.A többit úgy is tudjuk.Az alkotmányozáskor az ellenzék meg azért vonult ki,mert mondhattak akármit meg sem hallották ,semmilyen javaslatukat nem fogatták el.Ez az alaptörvény amúgy is csak ideiglenes!
öcsi55
@Manno István: Valóban nem csak egy hónapra emlékszünk ,nagyon jól emlékszünk 2002-re amikor pofára estetek mint a zsíros kenyér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.