A választóktól kapott "erőteljes jelzések" hatására fordulat állt be a Fideszben a Bayer-ügy kezelésében. Míg kezdetben a párt politikusai bírálták a publicista tíz nappal ezelőtti, a cigányokat állatokhoz hasonlító írását, forrásaink szerint az írás megjelenése után bekövetkezett brutális ózdi gyilkosság, illetve az ellenzék "támadásai" után a Fidesz -a közhangulatot felmérve - inkább "beleállt az ügybe". A "rendet" követelő kormánypárti nyilatkozatok három éves Fidesz-kormányzás után furán hangzanak, ráadásul a Fidesz ezzel a fordulattal azonosul Bayernek a magyarországi cigányság "jelentős részét" "állatoknak" minősítő kijelentéseivel, forrásaink egybehangzó állítása szerint eldőlt: a kormánypárt a végsőkig kitart a cigányozó Fidesz-alapító mellett.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Nem tudom miért csinálnak ebből akkora ügyet? A gyilkos cigányok igenis állatok.
Punktum.
Naponta gyilkolnak meg idős embereket.
De ezért éppen a kormány a felelős egyébként.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laslow
@nemkati: Majdnem meghatódtam eszmefuttatásodon,bizonyos részekben egyet is értek vele.Legjobb tudomásom szerint,történtek már kísérletek a cigányság felzárkóztatására(több évtized óta is ,talán?).A végeredmény mindig ugyanaz maradt,minek tanuljunk,dolgozzunk,ha az állam eltart minket(ha meg nem,megyünk lopni,stb.)!Ergo,nem is akarnak beilleszkedni sem ebbe,sem másmilyen társadalomba,élik az életüket úgy,ahogyan megszokták!Leegyszerűsíteném:büdös nekik a munka,iskoláztatni a gyerekeiket,segélyekre várni(sőt,kikövetelni),az ombudsmanhoz,Strassbourghoz fordulni,Kanadába emigrálni,ezekhez megvan a "képzettségük"!Természetesen,vannak kivételek,tőlük elnézést kérek!
senkifia68
Én pedig azt gondolom, hogy ez az eset Bayerrel korán sem a cigány-üldözés miatt robbant, hanem egyfajta reváns lehetőségét használta ki a balliberális oldal és a média, azért a meghatározó szerepért amellyel Bayer az Orbán kormányt 2012 januári kül és belföldi baloldali politikai lejárató offenzíva ellen összefogásra szólította fel a jobboldalt és a szimpatizánsait, s amelynek eredménye a több százezres szimpátia tüntetés lett!
A baloldal most megpróbálja le vadászni Bayert!
Arról viszont fogalmuk nincs, hogy Gyurcsány Vadai fellépésével mekkora tömeget állítottak megint a jobboldal és Orbán mellé!!!
Szauder Ági
@vigyorgó: Most is mindannyiunk pénzéből tartjuk el ezt a tragikus helyzetet, az enyémből is,.Én szívesebben szánnám ezt a pénzt arra, hogy - elismerem újra: lassan, nagyon lassan - emberi sorsot biztosítsunk a romáknak tanulással, neveléssel és főleg MUNKÁVAL. De hol a nyavalyában dolgozzon ez szinte írástudatlan ember? Nem csak ő tehet erről az állapotáról, hanem mindannyian vissza a történelmünkbe. Egy pillanatig nem mondom, hogy szeretnék egy lepusztult családot szomszédomnak, de képtelen vagyok attól az érzéstől megszabadúlni, hogy felelős is vagyok értük. Amerikában ma is problémásak a színesek, de az alapelv mlégsem az, hogy ki kell őket írtani, hanem taníttatni kell. Amúgy meg, mi "fehérek" nem ismerjük a bűnözést?
Nem ismerem az álláspontodat a zsidóságról, de tapasztalatból úgy látom, őket sokkal inkább elfogadja a társadalom, mert tanultabbak és kultúráltabbak, mint a cigányok, nem látható és érzékelhető a különbség a hétköznapokban. Nem ide kéne a romákat is eljuttatni?
(Mind e közben tökéletesen értem az indulatodat!)
vigyorgó
@Szauder Ági: Nem értek veled egyet több szempont. Amit írtál egy kifacsart teória. Maradj a realitás mezején és ne álmodozz. Amit írtál az mind feltételes módban lehet érteni."mi lenne ha" elméletet hagyad. Egy gyűlésen hallottam,hogy aki fel akar zárkózni azt segíteni kell,DE aki nem azt hagyni kell.(elég nagy a világ).Miért támogassam azt aki nem akarja? Erről lehetne beszélni (pro & kontra) több napon keresztül,de a végeredmény ugyan az lenne. A zsidók bátyusként viselkednek a cigánysággal.ezzel mindent megmondtam. Az amerikai példa meg nagyon rossz.Ők mindannyian bevándorlók. A Magyar egy 1000 éves történelmű nép.Ébred csipkerózsika álmodból Szauder Ági.
senkifia68
@Szauder Ági: Ha neked ekkora bűntudatod van, keress egy sötét sarkot és próbálj meg vezekelni.
Sajnálatos tapasztalatom, hogy itt hangoskodók nagy részének fogalma sincs a Bayer féle írásról, csupán a ballib felhördülésből szerzett tudomást róla VALAMILYEN szinten!
Tudod nekem azzal van tele a hócipóm, hogy ha valakit elismerni, dicsérni kell két órán belül kiderül, hogy vagy zsidó, vagy családfája valamely ágán örökölt zsidó gének emelték az átlag ember fölé. Ha valakit sajnálni kell és folyamatos bűntudatot gerjeszteni ártatlan generációk millióiban akkor feltétlenül meg kell emlékezni a holokausztról és úgy általában a második világháború zsidó áldozatairól. Ha megnézel egy amerikai romantikus, szerelmes vígjátékot nem múlik el a közel két óra anélkül, hogy fel ne tűnne a filmben egy jellegzetes zsidó viselet, vagy jelkép. Nem orosz, nem grúz, nem örmény és még sorolhatnám, hanem zsidó!
De ki ne merd ejteni a szádon, hogy EURÓPÁBAN kudarcot vallott a cigányság integrálása! Pedig tudják, így van ez kontinens szerte. A francia cigányok feljelentették a kelet-európai országokból bevándorolt cigányokat. Spanyol országban az utak mentén elhelyezett táblák figyelmeztetnek a közeli cigány telepekre! Az olaszok ezrével zavarták haza a cigányokat és nem egy cigány tábort hatósági erőszakkal szüntettek meg!
És nem az volt a baj, hogy a cigány gyerekek nem járnak iskolába, és hogy a képzetlen szülőknek nem tudnak munkát adni!
Mennyi időnek kell még eltelni ebben a szerencsétlen országban, hogy végre a problémákról nyíltan lehessen beszélni?
Nyíltan lehessen beszélni arról, hogy miért is nem képes változni e népcsoport zöme?
Hogy nyíltan lehessen beszélni arról, hogy egyáltalán van e olyan módszer bárhol a világon, ahol a generációkon keresztül lumpoláshoz. lájmoláshoz, lopáshoz, rabláshoz szokott egyedeket el lehet e különíteni a népcsoport kezelhetőbb, tanulásra, fejlődésre és a társadalom írott és íratlan szabályainak betartására képes más tagjaitól.
És hogy nyiltan...
senkifia68
És hogy nyiltan, politikai hátsó szándék nélkül lehessen beszélni arról, hogy A CIGÁNYSÁG KÖZEL NEM ANNYIRA EGYSÉGES népcsoport ,MINT AZT LÁTTATNI SZERETIK A JOGVÉDŐK!Hogy cigány és cigány között mekkora különbség van! S ha ezt a különbségek felismerését gátoljuk, akadályozzuk álszent, demagók humanitáriusnak és jogvédőnek vélt elméletekkel, mekkora kárt okozunk a cigányságnak és a nemzetnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.