A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) hétfőn hozta nyilvánosságra a munkahelyi kamerás megfigyelőrendszerekkel kapcsolatos ajánlását. Lényege, hogy a munkáltatónak joga van "célhoz kötött, tisztességes" ellenőrzésre, ám az nem terjedhet ki a munkavállalók magánéletére. A megfigyeléssel kapcsolatos adatkezelést be kell jelenteni a hatóság adatvédelmi nyilvántartásába.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"a munkáltatónak joga van "célhoz kötött, tisztességes" ellenőrzésre, ám az nem terjedhet ki a munkavállalók magánéletére"...még jó,hogy nem...mi lenne ,ha bekameráznák a lakását is?
entero
Ez annyira nem rossz ötlet, volt már példa rá bőven, hogy a dolgozók vitték ki az üzemekből az árut.
A Tündik bündije
@entero: Viszik azt akkor is, ha van kamera, ne aggódj. Annyi ilyen perem volt már, mint égen a csillag.
entero
@A Tündik bündije: Azért nagyobb az esély hogy ne forduljon elő hasonló. Azon kívül egy barátom cégénél volt egyszer egy eset, amikor valaki szennyezte az alapanyagot, amire persze hamar rájött, de nem volt egyszerű tőrbe csalni az illetőt. A konkurencia fizetett neki ezért. Az ilyen emberek így könnyen lebukhatnak majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.