Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Faceebook-videóban magyarázta el, hogy szerinte ki a felelős az egymást követő négy kétharmadért.  Magát leginkább bűnbaknak tartja a volt kormányfő. 

Ki valójában a felelős az egymást követő négy kétharmadért? A magyar politika sok kártékony mítosza közül az egyik legtöbbet hangoztatott az, hogy Gyurcsány a hibás a négy egymást követő kétharmadért. Zárjuk le ezt a kérdést örökre 15 perc alatt. Érvekkel, tényekkel, idézetekkel, adatokkal alátámasztva – indokolta a beszédét a volt miniszteerlnök. 

A Magyar Hang vette a fáradságot és végighallgatta a politikus érvelését.  A volt miniszterelnök a videóban többek közt arról beszélt, mikor lemondott 2009 elején, az MSZP 30 százalékon állt, ami 1,5 millió szavazót jelentett, de kétségtelen, hogy a Fidesz 2010-es kétharmadáért ő is felelős, ám más is, például Bajnai Gordon akkori kormányfő azért is, mert Orbán Viktort egy beszédének demokratának nevezte, nem figyelmeztette a választókat, hogy baj is lehet belőle.

Gurcsány ugyancsak felelősnek tartja az MSZP-t akkori miniszterelnök-jelöltjével, Mesterházy Attilával és elnökével, Lendvai Ildikóval együtt. Ugyanis hiába építettek a kormányzásuk alatt autópályát, kórházat, egyetemet, az akkori kormánypárt ezt letagadta, hogy eltávolítsa magát a korábbi kormányfőjétől, vagyis Gyurcsánytól.

Gyurcsány hatalmas magyarázattal állt elő, szerinte ezen böszmeségek miatt bukott az ellenzék

Gyurcsány Ferenc   Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc  

A 2014-es kétharmad kapcsán úgy fogalmazott, az akkori ellenzéki pártok (MSZP, Együtt, DK, Párbeszéd, liberálisok, LMP, illetve Jobbik) ha megértették volna, hogy a közös indulással verhető a Fidesz, nyerhettek volna, mert együtt messze több szavazatot kaptak Orbán Viktorral. Hangsúlyozta: nem „a Gyurcsány” akart különindulni, hanem Vona Gábor Jobbik-elnök és Schiffer András LMP-elnök.

Legalább bizonyos körzetekben mondhatták volna azt, hogy utat kell engedni a legesélyesebbeknek, például négy választókerületet is veszítettek amiatt, hogy az LMP nem működött együtt. Vagyis első helyen szerinte Schiffer, másod sorban pedig Vona Gábor a felelősek az akkori kétharmadért.

Úgy vélte, az ellenzék pártjai 2018-ban sem értették meg, hogy csak együtt tudták volna útját állni a Fidesznek, ezt csak a DK és az MSZP értette, a többiek szinte semmit sem tettek. 

Nem akarom lelőni a végső poént, de most mondom: hát ha valamiért, akkor 2022-ért végképp nem én, ha úgy tetszik nem Gyurcsány a hibás

– szögezte le. Ugyan megértette az ellenzék, hogy együtt kell működnie, a DK tudta őket egy asztalhoz ültetni 2020 nyarára, és olyan jól állt az ellenzék 2021 októberére, hogy vezettek is a felmérések szerint. Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt kérte, hogy Gyurcsány „tűnjön el” a kampányból, ezt ő meg is tette,. Ennek ellenére 2022 februárjában már érdemben újra a Fidesz vezetett, aztán jött a háború is, és végül megint kétharmadot kapott a kormánypárt.

"A legnyugodtabban állíthatom, hogy ha valamiért, a 2022-es fideszes kétharmadért én egyáltalán nem vagyok felelős "– szögezte le Gyurcsány Ferenc, aki szerint ő a 2010-es kétharmadban felelős kizárólag, de abban is csak egyharmad részben. – szögezte le kifejtve, hogy az erről szóló „hamis mítosz” azért épült meg, mert az említett ellenzéki pártvezetők így hárították el a saját felelősségüket, bűnbakot képeztek inkább. Az érintetteknek így azt javasolta, hogy álmagyarázatok helyett nézzenek szembe önmagukkal.  A lényeg tehát az alábbi: 

Nem Gyurcsány a felelős a négy kétharmadért 

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@Philip Marlowe: ez még rövidnek is túl hosszú. Baromság. Tehát aki kritikával illeti bölcs vezéredet és azt szeretné ha eltűnne már és nem szavaznak rá soha az csak orbánfóbiás lehet igaz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Loksmith
A magyarok jelentős része (én is) úgy van, hogy ahol ön ott van az utálatos. Csak az a baj, hogy az az oldal ahol a törpe dr. minielnök úr áll ugyanolyan utálatos. (ezért nem tudunk pár millióan dönteni)
Dr. Proktor
Mindenki hülye csak ő a helikopter... by Dobrev
Horizont
@KisTehen: Húzzál már el a francba ne pofázz bele a nagyok dolgába.
Nincs messiásom, a te kritikádtól nem dőlök a kardomba, mert te egy seggnyaló senki vagy. Ennyi.
Pegero
Ne magyarázkodj megint Feri, hanem fogadj szót és húzzál már el a ferde faszba!
Pusztai
nepszava.hu/3241380_a-sajto-a-hibas

Egymásra tolják a xart??
Pedig pont a média és benne a politikusok és a média csótányok agymenései határozzák meg a választások eredményét ugyanis a választó a médiából szedi az infóit, ha ott hülyék nyilatkoznak, hazudoznak akkor az lejön a választás eredményében.
erre a fidesz 2002-ben rájött és mindent megtett a média leuralására, 2010 utánra töKÉJre vitte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.