A Város Mindenkié Facebook oldala közzétett egy fotót, ahol éppen fiatalok bontják el azt a kordont, amit korábban a közterületfenntartók helyeztek ki. A feliratokon az állt, hogy munka zajlik, ami szemmel láthatóan nem volt igaz.. Ezért döntöttek a bontás mellett.

Tévedés történhetett, amikor kordonokat helyeztek ki az aluljárókba, hiszen a jelzett területen a kiírással ellentétben nem folyik semmilyen munka. Jószándékú állampolgárok elbontották a kordonokat és visszavitték a közterületfenntartóhoz - írja a Város Mindenkié oldala.

A csoport azt gondolta, az aluljárókban elhelyezett kordonok a hajléktalanok ellen vannak, alkotmányellenesek. Korábban az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a hajléktalanok közterületen élésének törvényi tiltását. Az Ab megállapította, összeegyeztethetetlen az alaptörvényben szabályozott emberi méltóság védelmével, ha az állam önmagában azt bünteti, hogy valaki kényszerűségből a közterületen él.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a BKK Közút Zrt. a budapesti aluljárók rendben tartásával kapcsolatos közszolgálati feladatainak eleget téve folyamatos nagytakarításba és fertőtlenítésbe kezdett az aluljárókban. Ennek zavartalan végzéséhez munkaterületeket alakítottak ki, amelyeket lezártak kordonnal és „munkaterület" feliratú táblákkal - szólt a hivatalos magyarázat arra, hogy miért építették ki a kordont.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Jól szájba kéne csapkodni ezeket a jogvédő bölcsészfilozófusokat. Már az is baj, ha fertőtlenítik az aluljárót? Hát nyilván körbe kellett valamivel keríteni, hogy a többi hülye ne menjen bele a vegyszerbe...

Inkább menjetek el dolgozni a sok eszetekkel, ha kaptok egyáltalán valahol munkát, aztán adakozzatok a menhelyek számára, vagy hívjátok meg egy tál ételre a hajléktalant, az a valami, nem a kamera előtt pózolni, hogy húú elbontottunk a kordont.
Nakimaga
Ilyenek miatt,akik 8 év alatt sem tudják megszerezni az első diplomájukat,lett fizetős az egyetemi képzés !
human
Erről a kordonról az jut eszembe, hogy unokahugommal mikor bújócskáztunk mindig úgy bújt el, hogy eltakarta a szemét. Azt hitte így én sem látom.
szöszmösz
Sok okos tojás. nagyon helyeslem, hogy nem kell kerülgetni a sok mocskot. Hajnalban munkába menet az aluljáróban úgy érzem magam mintha magánlaksértést követnék el.
Ott isznak, finganak, bűzlenek, gusztustalankodnak, szemetelnek. Nekem miért nincs jogom
hányinger nélkül közlekedni? Ne akarjon sokkolni az elesettségükkel senki. Akit érdekel sorolni tudom a lehetőségeiket pl. a tisztálkodásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.