Személyesen érintett volt Matolcsy György családja a zsidó és német polgárok gazdasági megsemmisítésében, a miniszter hazug módon mégis a németekre keni a felelősséget - mondja Ungváry Krisztián történész a múlttal való szembenézés fontossága kapcsán. A szakember szerint a Fidesz azért jegeli az ügynök-ügyet, mert a kormány és a jobboldali elit rengeteg tagja érintett a kérdésben.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ifjabb Matolcsy ugyanannyi embert földönfutóvá tesz gazdaságpolitikájával, mint a nagybácsi annak idején. Saját jogon is kivívta magának a "népnyúzó" megtisztelő címet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@Tekla: bocs tévedtem demagóg is vagy
kedwes
@Don Quijote: A kérdés inkább kiről, NEM?
Pisti271
@nemkati: ma, 13:38 Szó sincs arról, hogy felmenői tetteiért hibáztatnák!
Matolcsy egyik cikkében tett állítását vitatják, ehhez hozzák fel érvként, hogy illene tudnia, hiszen néhai családtagja is érintett volt.
coni
@nemkati: "Több mint 20 éve rágódunk hogy ki volt ügynök, ki volt kommunista, ..Itt az ideje tisztázni, és lezárni a múltat. . meghozni végre egy tisztességes ügynöktörvényt...És akkor végre rátérhetnénk a jelen bűnöseire. Némelyiknek nagyobb a bűne az elmúlt 20-25 évben, mint azelőtt."

Ebben a 3 mondatban minden benne van hogy miért tart ez az ország ott, ahol. A volt 3/3-as, kommunista államtitkárjaink, minisztereink úgy ugrálnak ahogy éppen zsarolják őket az oligarchák.

Mivel az MSZP és a FIDESZ egyaránt tele van volt pártkatonákkal ők soha nem fognak megszavazni egy ügynök törvényt, ezt bizonyítja hogy most sem tette meg a FIDESZ amikor 2/3-dal könnyen megszavazhatták volna .

Csak akkor lesz megtisztítva végre a közélet, ha Bajnai, aki elkötelezett a múlt tisztázásában, kellő felhatalmazást kap a választóktól. Különben minden marad a régiben és a két nagy párt dugdossa egymás zsebébe a pénzünket.

Ezért támadja mindkét párt, az egyik nyíltan, a másik hátulról Bajnait, mert van mit félteniük.
nemkati
@coni: Bajnai igen, elkötelezett, Bajnai, vagy a családja nyilván nem érintett semmilyen 3/3-as történetben, esetleg mint megfigyelt vagy üldözött. Ezért neki könnyű ezt felvállalni. De még így is elismerésre méltó, hogy ezt feltette magában, mert ha ő lesz a következő kormány feje, vagy csak tagja, még így is kemény küzdelem vár rá hogy az ügynökkérdést megoldja és lezárja.

De azt tudtam volna igazán díjazni, ha olyan valaki akarta volna a múltat tisztázni, aki nem büszke a múltjára, viszont bevallja, bocsánatot kér, és példaként szolgál a többi sunyítónak, meg akik szóban nyilvánossá tennék az aktákat, de amikor a gombot kell megnyomni, akkor másikat nyomnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.