Ugyanazon a napon alapított, ugyanarra a címre bejegyzett cégek nyertek el 12 milliárd forintot egy állami közbeszerzésen - írja a Vg.hu.

Húszmilliárd forintot osztott ki a kormány a szélessávú hálózatok fejlesztésére, az összeg több mint felét pedig olyan cégek nyerték el, amelyet ugyanaznap alapítottak, a székhelyük pedig ugyanazon a címen található.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján is elérhető adatok szerint mintegy 12,5 milliárd forintot nyert a húszmilliárdos keretből öt cég. A hozzáférhető céginformációk szerint ezeket mind 2012. július 4-én jegyezték be - alig három héttel azelőtt, hogy a pályázat határidejét meghosszabbították.

A lap szerint a cégek tulajdonosi köre is komoly egybeeséseket mutat a nyilvános információk szerint, és címük is ugyanaz. Sőt, ugyanarra a budapesti, váci úti címre jegyeztek be négy másik, a győztesek közt is szereplő, még korábban alapított vállalatot is. Ezek egyike az az Enternet Invest Befektető, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., amelynek tulajdonosi körében ciprusi cég is megtalálható, és a felügyelőbizottságában szintúgy ül egy ciprusi tag is. A felügyelőbizottság tagjai közt van Seszták Miklós KDNP-s képviselő is, aki 2010 óta a parlament gazdasági és informatikai bizottságának tagja. Két ciprusi cég szintúgy érintett a győztesek tulajdonosi körében. A sztori további részletei a Vg.hu oldalon >>>

Seszták Miklós friss vagyonnyilatkozatában 24 millió forint készpénzt, 137 millió forint pénzintézeti és 16 millió forint egyéb követelést tüntet fel. Ügyvédként évi jövedelme 30 millió forint.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
musicnummer1
Ez a mutyizás kérem szépen, az oligarchia árnyékában ...majd ha nem lesz miböl lopni, és a nép fosztogatni kezd...esetleg leég egy-két footballstadion...ne felejtsük, több az éhezö nép, mint a vagyonör, polgárör és rendör együttvéve...
Dr. Felipe
Magyarország sikertörténet. Íme az egyik sikertörténet. Egy nap alatt alapított, egy helyre bejelentett öt db. cég nyer 12 milliárd ft forrást a magyar kurmánytól fideSS offshore lovagok segítségével majd a pénz szépen elcsordogál ciprusi offshore cégekbe. Hát így kell ezt csinálni ebben a sikeres országban, nem ám a nokiás dobozos módszerrel amely mára már teljesen elavult.
Pálinkafőző Rézüst
Entero, mint Lézer használó, nem tudsz valami konkrétumot az ügyről?? A végén még tolvajoknak néznek titeket.. Hogy is volt ez az ügy??
musicnummer1
Esküszöm, én a fotón N.Attilát NÖNEK néztem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.