A Fidesz szerint az MSZP tehetetlensége és alkalmatlansága miatt Magyarország ezer milliárd forintokat veszített el a le nem hívott európai uniós támogatásokból, ezért a szocialistáknak nem leckéket kellene adnia ebben a témában, hanem inkább kártérítést a magyar embereknek.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@bundi: Az országban tíz tervezőiroda van - sajnos - tudomásom szerint, amelyik 10 tervezőmérnöknél többet foglalkoztat!(a Kamara kimutatása szerint) Ez magáért beszél, az itthoni építési tevékenység mélyrepüléséről, ez tény! Nem vita tárgya.
(De nekem - privátban - most is több társasházam épül párhuzamosan, nem nagyon érzem a válságot, sőt magánvéleményem, hogy kifelé jövünk belőle.) :)

A lakások ára megint más téma, arról is megvan a külön véleményem, de most nem ez a történet, ne beszélj el a téma mellett! Az "élményeidről" várom a beszámolódat, Te akartad elmondani, nem én! :)
bundi
@verőce21: gondolom tudod, hogy a tervezőirodák 1-2 személyesek, a projekt méretétől függóen állnak össze. a nagy irodák ideje lejárt. amit küldtem, arról ha akarod, küldhetek részletesebben is, de az kicsit sok idő, és nagy méret. ennyi. ilyen cégek is elmennek az országból, mert már felélték a tartalékaikat.
verőce21
@bundi: "cégek is elmennek az országból..." - ez teljesen így van, az egyik "nagymúltú, nagylétszámú" tervezőcég vezetőjével beszélgettem egy konferencián - kávészünetben - a "rolólehúzás" előtt állnak ők is, sajnos. :(

Én 2-3 éve egy szaktársammal közös vállalkozásba kezdtem(bátor ugrás volt) - 3-4 lakásos társasházakra tettünk - olyan helyen, ahol van konjuktúra és eddig bejött. Úgy tapasztalom, csak kisebb egységeket lehet eladni és van is rá kereslet egyelőre. :)

(A portfóliódat olvastam a privátban, szép tervek, sajnos, hogy legtöbbje íróasztal fióknak készült.) :(
bundi
egy pár elindult, de ha kivártam volna a végét bebuktam volna így is. távmunkában is lehet ezeket csinálni.
www.pecsinapilap.hu/cikk/Uj_lakopark_epul_Pecs_Belvarosaban_a_kispiac_helyen/46083
www.pecsma.hu/vezeto-hir/lakasok-irodak-lesznek-kispiac-sehol/
és még van több is
buboska
@verőce21: Mert maga a fidesz volt az akadály!!Az eemút nyóc évbe mindennek keresztbe tettek!!
verőce21
@bundi: Szerintem ezek a 100-120 lakásos lakóépületek, lakóparkok jó sok időre bebuktak. Elég csak a budapesti Corvin-közi építésekre, vagy a IX. kerületi(Mester u.-Lenhossék u.) építkezésekre gondolni. De más nagyvárosokban is tudnék példákat, hogy 2008-2009 óta csak félkész torzók merednek az égnek. Az OTP szinte leállította a társasházi beruházásait. Így is nagyon sok üres, eladatlan lakásuk van még szerte az országban.(Nem hiányoznak nekik még a bebukott devizahiteles lakások.)
Nem rózsás a bankok helyzete. Valószínűleg nem tévedek, ha 8-10 év múlva lesznek olyan tőkeerejű kivitelezők Mo.-on, akik folytatni/befejezni tudják ezeket a félbemaradt lakásépítéseket.(Hacsak az Izraeliek...) :)

A "nagy kocka" bevásárlóközpontok/plázák ideje pedig leáldozott! Az USA-ban pl. már nincs igény ezekre, nagy részük üresen ásítozik. A németek soha nem is kezdtek el ilyen nagy méretűeket építeni. A kis nyitott bevásárló utcás egységeké a jövő.

@buboska: lásd. a fentebbit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.