Hiába mondja ki az alaptörvény, hogy a felnőtt gyermekeknek kötelességük idős szüleik eltartása, azt a mindennapi élet során sokan nem tartják be, és szinte lehetetlen betartatni – írta a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Munkanélküli segélyből tartsák el? vagy a közmunkabérből?
musicnummer1
Hódmezövásárhelyen ilyen elöfordulhat ...Lézerjanibunkerban???
entero
Szerintem ez a minimum, amiért felneveltek, taníttattak bennünket. Már amelyik szülő rászorul erre persze.
sport50
megint egy át nem gondolt törvény,ami alkalmazhatatlan!!!csak jól hangzik!!!
Dr plágium
Végig kellene gondolni. Nem mindenki van olyan anyagi helyzetben, hogy támogatni tudja a szüleit. minimálbér, közmunka, egy-két gyermek mellett miből is fizessen még szülőtartást? Itt pedig különbözetet - ami nem kis összeg - kérnének a gyerekektől. Ha elválnak a szülők, akkor gyermektartás címén a keresetük X százalékát fizetik. Miért kellene ebben az esetben figyelmen kívül hagyni azt, hogy a gyerekek jövedelme mennyi? És igen, aki szerződést kötött attól kell behajtani az elmaradt összeget. Meglehet a gyerekek egy része vállalta volna saját otthonában a szülők gondozását. Alaposan utána kell járni ezeknek a dolgoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.