Egyszerre csökkentené a heti munkaidőt, illetve növelné a nyugdíjkorhatárt egy dán professzor javaslata.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Na ez egy elég érdekes javaslat...sokat aránylag rövid ideig, vagy keveset hosszú ideig?
csak az a kérdés, mitől lenne egy jobb? Pl. egy kőműves nem nagyon fog 80 évesen felhúzni egy falat, de egy buszsofőr sem fog 80 évesen megfelelően elvezetni egy buszt.
kamazuka
A Dán törvényhozásban szerintem a nagytöbbség 80 felett járhat.A széklet visszatartásával már gondjaik lehetnek,mert valami bűzlik Dániában
Január
Annyi azért biztos, hogy akik életükben nem végeztek fizikai munkát, normálisan éltek - nem itták el az agyukat - azok 80 éves korukban is tevékenyek. Környezetemben nem egy 90 éves ember van, s rájuk ez a jellemző.
hallgatag
Na ezt olvassa kuszaszemü...holnap soron kivül tárgyalják.-...
QQCSI
@Január: Ez leginkább genetikai kérdés, de általánosságban a 90 év körüliekre nem a fizikai-szellemi fittség a jellemző. Jó lenne tudni, milyen részletekben gondolkodik a dán prof.
-Hetente dolgoztatná az embereket 7,5 órában naponta, azaz egy hét 3 munkanapból állna?
-Avagy heti 5 napon át, napi 5 órában, gyanítom, az utóbbira gondolhatott.
Nos, ha erre gondolt, akkor az egy hülyeség, mert én például naponta utazom minimum 2 órát, ledolgoznék ötöt, akkor már el is van szúrva a napom. Akkor mitől lennék olyan felhőtlenül boldog, hogy ennek következtében 80 éves koromig aktív maradjak?
rokker33
Hehe Magyarországon korhatár az van nyugdíj az nincs!2030 ra nekünk is minimum 70 éves korunkig kell dolgozni mert nem lesz aki minket eltartson nem marad 1 fiatal se az országba akik dolgoznának akik meg akarnának azoknak meg nem lesz munka!Mondjuk addigra már szerintem eltörlik a korhatárokat és dolgozzon mindenki addig amíg meg nem döglik.Sajnos én most ilyen jövőt látok és nem hiszem hogy mire 65 vagy 70 éves leszek kapni fogok bármilyen juttatást is bár remélem addig nem fogok élni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.