Szombatra elszórtan záporok, zivatarok kialakulását ígérik a meteorológusok, amelyek különleges formában jelenhetnek meg.

Aki szemfüles, talán már észrevette, hogy nemcsak a fátyolfelhők miatt opális a táj, hanem a légkörben lévő szaharai por miatt is. A ma reggeli műholdképen is gyönyörűen megfesti a felkelő nap a légkörben lévő port – olvasható a HungaroMet Facebook oldalán

A szaharai por mellé saras eső érkezik Magyarroszágra – Ez az oka

Fotó: 123rf.com

Ahogy írják, a következő napokban növekedni fog a szaharai por koncentrációja hazánk felett, ez pedig hatással lehet a sugárzás mértékére, illetve valamelyest a hőmérséklet alakulásába is: kissé csökkentheti a maximumokat, de nem jelentősen. 

A felszín közelében van esély arra, hogy átmenetileg megemelkedjen a szálló por (PM10) koncentrációja, ám a szombaton érkező hidegfront kisöpri a légkörből. Ekkor szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, így saras esőre is számíthatunk.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Poros eső...mire a kocsimon landol, addigra sár lesz belőle. A kiteregetett ruhákról nem is beszélve.
Peller Anikó
@jesz: Akkor szombaton ne teregess. Nem azért mert koszos lesz, hanem azért mert a szaharában volt néhány kisérleti atomrobbantás Algériában.

Ez hasonlatos ahhoz ha csernobilban homokos lenne a talaj és a szél felkavarná a (sivatagi) homokot. És azt pont erre fújná a szél.
csak úgy....
a dagi migráncsaihoz jár a szaharai por is...,mert lássátok feleim szümtükkel mikvogymuk ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.