A Momentum Mozgalom szerint Kövér László házelnök megtagadta a párt kérését, hogy az Országházban rendezzenek egy emberi jogokkal foglalkozó konferenciát.

A Momentum Mozgalom közleménye alapján Kövér László, az Országgyűlés elnöke nem adott engedélyt arra, hogy a párt az Országházban tartson egy alapvető emberi jogokról szóló konferenciát. A rendezvényre meghívták David Pressman amerikai nagykövetet és egy LMBTQ-szervezetet is.

Kövér László nem adott engedélyt a Momentumnak – A Mi Hazánk szerint a kormány letérdelt a homoszexuális lobbi előtt

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a SzakmaSztár Fesztivál emléklap átadó ünnepségen az Országház Felsőházi üléstermében 2024. június 20-án. Az eseményen az idei SzakmaSztár Fesztiválon rendezett mintegy 60 szakma országos verseny döntőjén díjazott első három helyezettjei és felkészítői vettek át emléklapot. – Fotó: MTI/Kovács Attila 

A konferencia, melyet Bedő Dávid, a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport elnöke szervezett, június 21-re volt tervezve. A meghívottak között szerepeltek országgyűlési képviselők, diplomáciai testületek és civil szervezetek képviselői, pártállástól függetlenül. A megbeszélés fő témája a törvényhozásnak az egyenlő jogok biztosításában játszott szerepe – tájékoztatott a Telex.

A lap szerint Bedő a Vadásztermet jelölte ki helyszínnek, és Kövér Lászlótól kérte annak használatát. A házelnök közel egy hónapig nem válaszolt, majd a konferencia előtti napon közölte, hogy nem engedi meg a rendezvény megtartását az Országházban.

Információk szerint az állampárt házelnöke elutasító válaszában a 2012. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségére hivatkozik, miszerint „a házelnök biztosítja az Országgyűlés jogainak gyakorlását, gondoskodik az Országgyűlés tekintélyének megóvásáról, az Országgyűlés rendjének és biztonságának fenntartásáról, valamint az Országgyűlés munkájának megszervezéséről”. Bedő szerint az elutasító válasz kirekesztő és uszító.

A szombati Pride előtt a parlamenti pártokat és politikai erőket is megkérdezte a Telex, hogy részt vesznek-e a felvonuláson. A Momentum, az MSZP és az MKKP részt vesz, a Párbeszéd is jelen lesz Tordai Bence társaságában. A Mi Hazánk nem lesz ott, de szerintük a kormány letérdelt a homoszexuális lobbi előtt.

Forrás: telex.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A Mi Hazánk nem lesz ott, de szerintük a kormány letérdelt a homoszexuális lobbi előtt.
Nem csodálkozom rajta. Amennyi buzi van a fideszben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Dr. Proktor: NATO leendő főtitkára előtt, Meloni előtt. Is!!
Dr. Proktor
@Horizont: A felül nyal lent tapos tipikus esete, csak majdnem mindig pofára esik, mint most is, de "pénz a zsebben, f... a seggben" -így nincs probléma...
KisTehen
@simmering73: .

a tisza se lesz ott

HELYES ... ner péter elkezdte az átneveléseteket

HAHAHA
Billibácsi
Urambátyám! Jóskánk se mehet be a parlamentbe?
rokker33
Nagyon helyes! Buziknak a 4 fal között a helye elzárva nem kell a buziparádé vagy ha akarnak csinálni az erdő közepén megtehetik, ahol még a vadász sem jár :) Ilyen pofátlan bandát a momentumos köcsögök tarthatnak kis orgiát a saját házukban
jáger laszló
Csak 1 hír
Kövér holnap nem vonul a Priden!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.