Ha ki kell igazítani a büdzsét, akkor először a tartalékhoz nyúlna a kabinet – jelentette ki Varga Mihály tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádióban. A gazdasági tárca várományosaként emlegetett politikus azt mondta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett, hogy a hiányt 3 százalék alatt tartsa, és így az ország kikerüljön az uniós túlzottdeficit-eljárás alól. A költségvetésben mintegy 400 milliárdos tartalék áll rendelkezésre, azon a Bizottság előrejelzése után (amelyben 3,4 százalékos deficitet és 0,1 százalékos gazdasági visszaesést jeleztek erre az évre) senki sem lepődne meg, ha a kormány zárolná ennek egy részét, vagy akár az egészét. Varga közölte: ha ezek az intézkedések nem lennének elegendőek, akkor nyilván további lépésekre van szükség. „De most abból indulunk ki – és azért hadd jegyezzem meg, hogy az első két hónapon sem vagyunk túl még –, hogy ebben az évben a tervezett számok úgy fognak alakulni, mint ahogy azt a parlament tavaly év végén elfogadta” – mondta.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Erre várnak piszkosul az MNB átvételével, felélik a tartalékokat is. Ezek szerint a jövő már nem is izgatja Őket nagyon.
hallgatag
Ez olyan, mikor begyújtok a kazánba...
elöször alágyújtús fa, aztán a rönk !!!
Simor kilép, egy titokzatos belép, és
volt nincs Nemzeti Bank aranytartalék...
A lehetö legrosszabb forgatókönyv...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.