Csak a füst maradt a dohánypultokban: alig lehet cigit venni. „Szia, nincs cigi!” – fogadják az óbudai Lukács utcai Coopban belépőket, ha azok tekintete a kassza mögött üresen álló dohánypultra téved. „Nem is lesz” – teszi hozzá kéretlenül a boltos. A dohányosok nem csak ebben az üzletben nem találnak cigit. A Hír24 úgy tudja, egyre több üzlet van Magyarországon, amely a júniusban életbe lépő trafiktörvény miatt az év elejétől már egyáltalán nem rendel új készleteket, holott májusig elméletileg még rendelhetnének. A boltosok nem elsősorban attól tartanak, hogy a nyakukon maradnak a drága készletek, pedig a cigarette méretarányosan biztosan egy átlagos kisközért legnagyobb értéket képviselő termékei közé tartozik a márkásabb töményszeszek mellett. „Minek forgalmazzak cigit, úgyis át kell állni egyszer, jobb ha minél hamarabb megszokják a vevők” – magyarázza a Lukács utcai eladó.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
Úton a szavazófülke felé biztos elszívok egy cigit. Folytassam? :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kutyafüle
A dohányosok, most nem szívnak, hanem füstölögnek, Vagy fordítva.
Törölt felhasználó
Nagyon szellemeske.. Pár "kis" trafikos meg tönkremegy, ellenben, ha zrt vagy akkor engedély sem kell, ki van ez találva. Semmilyen elrettentő hatása nincsen, csak meglettek megint sápolva az emberek és bizonyos körök is jobban járnak, ennyi történt..
QQCSI
@ziziplanet: Épp elég sokáig bagóztam, meg tudom érteni ha a dohányosok pipák, de Kutyafüle hozzászólása tényleg szellemes volt. :)
Törölt felhasználó
@QQCSI: Kis rosszindulatot éreztem benne, bár így utólag szimpla ténymegállapítás is lehetett, bocsi Kutyafüle ha az utóbbi!
kerék
Én most is dohányzok (ezt mér csak félve merem kiejteni, mert meglincselnek) de Kutyafüle hozzászólása tetszett, meg igaz is.

Ezzel az egésszel csak néhányan járnak jól, és azok nem a trafikosok lesznek.
Azok meg, akik vevőket veszítenek, pláne nemjárnak jól.
dubitus
@Kutyafüle: A dohányosok szívva füstölögnek, a nem dohányosok csak simán megszívják, mert a kiesett adót velük is pótoltatják.
Pisti271
Úton a szavazófülke felé biztos elszívok egy cigit. Folytassam? :)
Kutyafüle
@kerék: Elárulom, hogy én is szívok napi 4-5 szálat, de ezért most leszedik a fejem:))
Szóval, amit én szívok az a mentolos PALL MALL 1mg kátrány, és 0,1 mg nikotin van benne. De mivel mentolos, kivonják a forgalomból, és szívhatom a sötét zöld PALL MALLT, aminek 7 mg a kátránya.
Vagyis hétszer ilyen erős cigit kellene szívnom. De nem fogom, mert attól már rosszul vagyok:))
kerék
@Kutyafüle: Látod, a kormány visz a sírba.
Én jelenleg töltöm, sokkal olcsóbb, igaz elég tróger de na. Előtte Lucky Strike-ot szívtam, hát az elég kemény.
ila51
@Kutyafüle: ...hát akkor ne gyújtsd meg :))
ila51
@kerék: :)) Atya is tölti , de ne tudd meg , még jó hogy nem selyem sálat hord :))
Törölt felhasználó
Ha már itt tartunk a cigiben legkárosabb a papír és rossz dohány. Nálunk pl kb nem lehet kapni cigaretta dohányt, csak annak nevezett valamit. Én pl szívesebben szívnék tekert cigit, ha kint vagyok külföldön mindig veszek..Nem egészséges, de a vékony papír és természetes minőségi dohány, sokkal finomabb és kevésbé káros. Nem 300 égéstermék van benne, csak 10:)
kerék
@ila51: Én rákényszerültem, így egy doboz cigi árából 1 hétig tudok cigizni. Bár már azt is viszik fel eléggé.
Van elektromos cigim is, csak a közelben nem lehet venni bele való "lötyit" így azt most hanyagolom. Az jobb, sokkal kevesebb káros anyag, nincs füstszag, a kedvenc ízem a nutellás meg a banános. :)
ila51
@ziziplanet: igen ez pont olyan arány , mintha nézzük a szemes kávét , az őrölt kávéval szemben...
ila51
@kerék: és az a bagó legalább tiszta minőség . Ha kibontunk egy szál cigit , üveglapra , felcsipegetjük a dohányt , ott marad a sok pöszmő , ami ki tudja micsoda
csegala
Vajon, ha Orbán cigizne, akkor is ennyire támadnák a dohányosokat? A páleszt szereti, és mióta miniszterelnök lett, igazándiból nem is jelent meg olyan cikk, ami az alkoholizmus káros hatásáról szólna.
kukac50
Részeg lehet bárki,főzhetik a pálinkát rozsból gabonából kukoricából azt szabad, de a sarki kisboltba nem mehetek át cigiért mert nem lesz.
Az a cél,hogy a kis boltok megszűnjenek. Éppen úgy mint a kis gazdaságok erre játszik Orbán és csapata.
A játék gépek kivonásával is egy csomó adótól estek el,amit az adófizetőkre áthárítottak.
kkalman
Elszívtam. Nem az utolsót, az éppen aktuálisat. Janus arcú kormányunk képletes bosszantására, magam örömére.
Vajon hogy magyarázná meg az Orbán-Matolcsy duó a nagymértékű adókiesést, ha egyszerre mindenki abbahagyná a füstölést? Elárulom! Új adók bevezetésével, meglévő adók emelésével.
És ha nem csökkenne azoknak a betegségeknek a száma, amelyekért most kizárólag a dohányzást teszik felelőssé?
percsi
Betegség, sokba kerül az államnak!!! Ha a cigi árában lévő adó egy részét átadnák az eü-nek, akkor kiderülne, hogy a dohánytól megbetegedett emberek kezelésére a negyedét sem költenék el. A polcokról le kellene venni az alkoholt, húst, kenyeret, szalámit, virslit, margarint, szóját, állományjavítókat és szinte mindent, mert minden termék betegséget okoz. Az országból ki kellene tiltani a gépjárműveket és 20-30 év múlva egészséges búzát, zöldséget, gyümölcsöt tudnánk termelni. Orbánka csak szamárháton mehetne a parlamentbe.
Darthon1
Én harminckettő évig dohányoztam, most lesz három éve, hogy leszoktam róla. Töltött cigiből szívtam előtte két dobozzal naponta. Mindenféle módszert kipróbáltam, de egyikkel sem tudtam leszokni. Egy módszer jött be csak. A lerakom és nem szívom többé. Lelkileg felkészültem, kijelöltem egy határidőt és leraktam. Nekem sikerült, ki kell próbálni. Egy dolgot tudok javasolni, cigaretta legyen otthon. Amikor úgy próbáltam leszokni, hogy nem volt otthon cigi, akkor éjjel háromkor mentem 15 km-t a benzinkúthoz. Fel kell készülni a leszokásra lelkileg és akkor sikerülhet. Nekem 17 ezer forint megtakarítást jelent havonta. Azóta nincs lelkiismeret furdalásom, ha megveszek valamilyen addig luxusnak számító dolgot. A lelki felkészülést segíti egyébként, ha elképzeled, hogy a megmaradt pénzt mire fordítod. Sok sikert mindenkinek a leszokáshoz. Most számoltam utána, hogy már harminc ezer a megtakarítás. Megyek veszek új gumit a kocsira. :-)))
QQCSI
@Darthon1: Negyven évig cigiztem, mai áron havi minimum 30 ezret spórolok havonta. 2007.aug.23-ikán délután szívtam el egymás után láncszerűen hat szálat, azzal a kíváncsi gondolattal, vajon a reggeli kávé után a falat fogom-e kaparni. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy szinte azonnal eltűnt a cigi utáni vágyam.
Igaz, hogy 2007.aug.27-ikén tüdőrákkal műtöttek.
Ami az anyagiakat illeti: kb.25-30 szálat szívtam,
el nem tudom képzelni, miből tudnám ma megvenni.
Az otthoni tartalékkal kapcsolatban egyetértünk, nekem is hónapokig ott állt több doboz cigi,
végül a haverom szép lassan elszívta.
Érdekes, hogy a példám miatt senkiről nem tudok, aki leszokott volna.
Sem az ára miatt.
Megjegyzem, hogy azelőtt soha meg sem próbáltam leszokni, mert nem
hittem, hogy sikerülne, és saját magam előtt sem akartam égni, hogy ennyire nem vagyok erős. Egy biztos, ha valakinek már sikerült letennie egyszer, nagyon kell vigyáznia, hogy nehogy egy szálat is újra meggyújtson! Ismerek olyanokat, akik évente többször is "leszoknak", meg olyat is, aki 12 évig nem cigizett, azután újra kezdte.
Én soha nem mondom, hogy "ha nekem sikerült leszokni, másnak is sikerülhet",
mert emberek vagyunk, különbözőek, és ha a sors nem szól közbe, lehet,
hogy most is itt füstölögne a mentolos Pannónia.
Tekla
@kerék: Ha van rá módod termelj is ,és a vaterán néztem magot. Biztos nem szabad ,na de ebben az országban ,csak nekünk kell betartani az agyatlan szabályokat? Nem dohányzom már 10 éve ,de ha most ez komoly akkor kis településeken 60- 1200 fő is mit fognak csinálni ,hol szerzik be? Vesznek ki egy nap szabadságot a munkahelyről ,hogy el utazzanak cigit venni. Ugye ezek nem Budapesti ésszel működő helyek . Itt reggel fél 7 kor és este 6 kor van busz ! Azt ennyi!
kerék
@Tekla: Pl. Van egy kis falu, nyáron tele van turistákkal 5-6 ezer ember. De, ha bezárnak a boltok 6kor, sehol nem találsz cigit.
Pedig 8-9 felé kezdődik ott az élet. Egyszer felmentem 2 doboz cigivel, az egyiket eladtam 3000 forintért :DD Jó vétel volt, de a másik doboz csak félig volt, elfogyott ott álltam cigi nélkül :(
kacsa0707
Így legalább nem pöfékelik el a szociális segélyesek a gyerekek után kapott segélyt.
Tekla
@kacsa0707: Ez a duma olyan viktorosra sikerült! szerinted ,ha pöfékeli ,meg elszerencsejátékozza , azt a 21 ezret amit kap ,miből él? Lehet hogy egyszer egyszer annyi luxus van az egész életében ,hogy vesz fizú napon egy cigit ,vagy bedob a játékgépbe egy kis reményt ,neki nem telik flancos vacsorára ,életében nem fog tudni egy strandra belépőt kifizetni ,tudom a könyvtár ingyen van ,azt ennyi! Ez is élet . Ja és segélyes ismerősöm csokit zabál az utcán minden hónapban egyszer ,mert máskor nem lesz rá és otthon szégyenli ,hogy ilynért pénzt ad!
Naki
@kerék: nekem van, 3 vagy 4 kis flakon "lötyi" igaz nem nutellás s nem banános, de át adom ha kell.:))))))))
Naki
@csegala: Sőt 50 literig otthon is főzhetsz saját "használatra". Szerintem ő is főzi otthon.ill. főzeti a "munkásaival" (rabszolgák)
Naki
@percsi: De szivesen meg nézném !:)))))))))))
csegala
@kacsa0707: Miért csak a cigi zavar, piára sokkal többet költenek és társadalmilag súlyosabb problémát okoz. Ha valaki szegény, akkor ne legyen semmilyen feszültségoldója? Itt nincs különbség az uralkodó elit és a kocsmatöltelék között, csak az előbbi minőségi cigit szív, minőségi piát iszik és teszem azt minőségi vicces cigit sodor. Az ugye rendben van! Az nem veri ki nálad a biztosítékot, ha a gazdag gyerek cigizik, csak a szegény ne? Látod ez a baj! Ha szegény vagy, akkor csak a munkához van jogod, de ebben a szép világban még ahhoz se.
talánegyszer
Miért kell mindig mindenről lemondani?Követeljünk, ne nyugodjunk bele minden ostobaságba amibe bele visz,kényszerít ez az ostoba kormány!
miazavalami
@QQCSI: 08 23 - ra. gyalázatos vagyok , de a műtétem után 3 nappal már bagóztam. Igaz csak lájtos cigit szívok. De te ügyes voltál irigyellek! Babás!!! :-)))))
QQCSI
@miazavalami: Huszonvalahány évesen orrsövényferdüléssel műtöttek. Szinte amint kiszedték a tampont, húztam is bagózni. :) (Nem vagyok rá büszke, de tény.)
miazavalami
@QQCSI: Na erre mit szósz??? Mikor gyereket terveztünk abban a pillanatban letettem!!! Aztán mindig vissza szoktam!!
QQCSI
@miazavalami: Azt hiszem, a cigi sem árthat többet, mint az állandó stressz a hiánya miatt.
miazavalami
@QQCSI: Nem tudom , de én nem fogok leszokni . Esetleg csak akkor ha úgy járok mint te... :-(((
QQCSI
@miazavalami: Ó, a kórházban rengetegen bagóztak műtét után is. Olyat is láttam, aki éjjel valami géppel palackból kapta az oxigént, nappal meg kinn szívta a cigit a teraszon...
miazavalami
@QQCSI: Na az már nem normáliiiiis. De nem szólok egy szót se mert én olyan beteg nem voltam. Ki tudja???
QQCSI
@miazavalami: Azt mondta ott egy betegszállító, hogy a tüdőrákosok 80%-a dohányos, 20%-a meg peches.
miazavalami
@QQCSI: Sajna én sok rákost ismertem aki nem dohányzott, volt köztük tüdő rákos is. Az biztos hogy nem használ... :-(((
Naki
VG USA Mix 12mg 1 flakon,
MB E-Liquid 11mg. 5x5 ml-es flakonok.
Sajnos már elfelejtettem milyen ízűek 3 hónapja rendeltem :((
Az 5x5 -s flakonokon, gyümölcs kép van.
Naki
@kerék: FENT JELLEZTEM. elfelejtettem a választ jelezni :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.