Gyorsan zsebre vághatjuk Matolcsy Györgyöt, a jegybank új elnökét – de legalábbis a kézjegyével ellátott papírpénzeket. Matolcsy ugyanis nemzetgazdasági miniszterként töltött utolsó napján úgy módosította a jegybank belső működését meghatározó jogszabályt, hogy az új elnök, vagyis önmaga számára teljhatalmat biztosított. Így rendelkezett arról is, hogy hétfőtől már a bankjegyeken is csak az ő elnöki aláírása szerepelhet. A Magyar Nemzeti Bank elnökének és alelnökeinek szignója megtalálható ugyanis a forgalomban lévő papírbankókon, csakhogy az eddigi elnököknek eszükben sem volt ilyen statáriálisan átvenni ezt a jogkört. Matolcsy intézkedése máris komoly fejtörést okozott: akkor most mi legyen a már nyomtatásra előkészített bankjegyívekkel?

Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
böbemama1
Ennek a majomnak elborult az agya a ,fontosabb dolog nincs?
világlátó
Az új bankelnök még nem tudja mi vár rá. Úgy tűnik, ő más régiókban él és gondolkodik. A környezete is a " levegőben tartja " nehogy lelépjen a földre. Azt látni rajta, abszolut normálisnak tartja, hogy ő a tökéletes jelölt erre a funkcióra. Bár úgy legyen, mert nem lenne jó, ha ott is ugyanazt a " tündérmese " programot vázolná az Európa egére, mint amit a múltkor felvázolt annak az újságírónak. Az a tény, hogy első /utolsó intézkedése mit is tartalmaz, máris kétségessé teszi reményeinket. Új főnök, új helyettesek, új titkárság, új bizalmasok. Általában ez eddig is így ment, de itt most egy elvadított környezetbe cseppent, nem várható el hogy a szakmai kifogástalanságon túl még szeressék is. Ezért aztán bizonyára jönnek a fiatal fideszes fiúk, akik egy új, sokkal rugalmasabb, operatívabb, lojálisabb jegybanki politikát alakítanak ki. Ez is kétesélyes. Reménykedjünk hogy jó lesz. De ha a környezet ellenére történik majd minden, mi lesz akkor. Egy új front nyilik, ahol a függőség ellen indul a harc. Talán majd valaki figyelmezteti őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.