Takarékoskodásra kötelezi az gázműveket, a villany- és távhőszolgáltatókat 2014 január 1-től az Európai Unió. Azt kell elérniük, hogy ügyfeleik minden évben 1,5 százalékkal kevesebb energiát használjanak, mint az azt megelőző évben. Magyarországon a szolgáltatók attól félnek, hogy az úgynevezett energiahatékonysági irányelvet újabb különadó formájában vezeti be a kormány - tudta meg az [origo]. Nagy-Britanniában már havi részletfizetéssel lehet energiatakarékosabbá tenni a lakást. Ezer eurót is spórolhat évente egy átlagos európai háztartás - ezzel kecsegtette az uniós polgárokat Richard Seeber néppárti képviselő az Európai Parlamentben még szeptemberben, az úgynevezett energiahatékonysági irányelv vitájában. Az Európai Unió ötödével akarja csökkenteni energiafelhasználását 2020-ra. Így 80 milliárd euróval kevesebbet kellene energiára költeni a következő években, egyúttal csökkenne minden tagállam energiafüggősége, ami különösen érzékeny pont az orosz gázzal fűtő Magyarországon is.

Forrás: origo.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nehogymá
@Horizont: az éves áram fogyasztásom 8% csökkentettem.mondhatnánk,hogy hü de jo,ez egy havi számla sporolás.de nem.még többet fizettem pár ezerrel.ez a magyar módi
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
@Pisti271: a panel program utolérte a rokkant
nagynéném is .hitelt kellett felvennie.szerinted most hogy van?
Pisti271
@nehogymá: A panel program valóban jelentős beruházás.
(ezért munkahelyteremtő is) A költségek harmadrészét az állam, harmadrészét az önkormányzat, harmadrészét a tulajdonosok állták. Természetesen itt is hitelből valósult meg, nem egyénileg, a közösség együtt vett fel hitelt amit néhány évre megemelt közös költséggel törlesztett. (havi két-háromezer forint) Az energia-megtakarítás, vagyis a fűtésszámla csökkenése azonnal jelentkezik, ez segít a törlesztésben, a későbbiekben pedig megtakarítás a háztartásnak és egyúttal a lakás értékét is jelentősen növeli.
nehogymá
valami nem stimmel ezzel a leosztással.de pontosan ,nem tudom.azt viszont igen,hogy sz..ba van.Rona Péter szerint is ugy van ,ahogy mondod,vagyis kellene lennie.már ,hogy a t0rlesztést kiadja a sporolt rész.ez nekem se jött össze csak ugy mint azoknak aki felujitást meg egyebeket csináltak a házukon.a rezsi nem csokkent a törlesztö nött,a fizetés pedi nem csak reál értékben csökkent.az adojováirás kivezetésével netto 5ooo,ami 2keresönél 1o,ez évesen 12o ooo.azért irtam,hogy magyar honban nem stimmel.@Pisti271:
Pisti271
@nehogymá: Most járt le a hitel, ezért csökkent a közös költségem 2800 Ft-tal, vagyis ennyi volt a havi törlesztés kb. öt évig. A fűtés csökkenést nehéz forintosítani, mert közben az energiaár is nőtt, az időjárástól is függ. Hasonló lakással kellene összevetni, ahol nem végezték el ezeket a munkákat. Az én tapasztalatom egyértelműen pozitív.
miazavalami
@Pisti271: Jó ez a panel program , csak a családi házban élőket kizárták ... Pedig vannak olyan házak amiket a tulaj nem tud felújítani. De semmi segítséget sem kap sem az önkormányzattól sem az államtól , mint a panelesek. Azért nem kellene különbséget tenni!
nehogymá
@Pisti271: 3 éve volt,akkor nem egészen olyanok voltak a feltetelek mintazelött

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.