Alacsony infláció, magas kamatok: Magyarország az aszimmetria országa. Az Orbán-kormány mindent megtenne a kamatok csökkentése érdekében, hogy a gazdaság olcsóbban jusson hitelhez. Az infláció mérséklődése újabb kamatcsökkentésre csábíthatja a kormány támogatását most már nyíltan felvállaló jegybankot. A sorozatos rezsicsökkentések az infláción keresztül valamiféle mesterterv része vagy pusztán már maga a választási kampány? Inkább az utóbbi. Az infláció a vártnál nagyobb csökkenését alapvetően a gáz és az áram árának tíz százalékos csökkenése okozta, ami a háztartások esetében januárhoz képest 7,4 százalékkal csökkentette a költségeket az év második hónapjában – mondta a hvg.hu-nak Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzői csapatának tagja azzal kapcsolatban, hogy a héten három százalék alá (2,8 százalék) ment vissza az infláció. (Az Erste egyike volt azoknak a műhelyeknek, melyek előzetesen megközelítő inflációs adatot (2,9 százalék) számoltak.).

Forrás: hvg.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Miért van olyan, logikus gondolkodású Magyar, aki másképp értelmezte?
A tipikus, financiális zsebpolitika része. Miközben az egyik oldalról úgy tűnik, hogy zsebedet tömi valami, de a másik zsebeden mintha nagyobb lyuk lenne. De az egyenleged folyamatosan romlik!
coni
Ha nem csak választási kampány lenne a rezsi csökkentés meglépték volna már 3 éve, amikor az egykulcsos adó miatt elvettek az emberektől egy csomó pénzt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.