Az MSZP szerint nem igaz, hogy szerdán írta alá az első ember a rezsicsökkentésről szóló petíciót, mivel Zuglóban és vidéken is több helyen már napok óta "erőszakosan gyűjtik az adatokat" a kormánypártok "törvénytelen adatbázisának" bővítése érdekében.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdán a Kálvin téren tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy hivatalosan is elindította aláírás-gyűjtési akcióját a rezsicsökkentés megvédése érdekében a Fidesz.

Kormos Kata és Török Zsolt, az MSZP szóvivői az MTI-hez eljuttatott közleményükben úgy fogalmaznak: "gőzerővel készülnek az újabb Kubatov-listák", "a kormánypártok gátlástalanul használnak ki minden lehetőséget, hogy törvénytelen adatbázisukat a 2014-es választásra minden áron bővítsék."

A rezsicsökkentésről szóló aláírásgyűjtés csak "álca az újabb listázásokhoz" az ellenzéki párt szerint. A szocialisták úgy látják, a krasznokvajdai és az oroszlányi esetek is azt bizonyítják, hogy "agresszív, pártutasításra kierőszakolt adatgyűjtés" zajlik.

Kedden az Országgyűlésben a rezsicsökkentésről szóló előterjesztés általános vitájában a szocialista Nyakó István egy sajtóhírre hívta fel a figyelmet, amely szerint egy fideszes polgármester településén a közmunkásokat arra utasították, hogy gyűjtsenek aláírásokat a Fidesz rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtő ívére. Ezt követően a Fidesz felszólította Krasznokvajda polgármesterét, hogy fejezze be a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtésre vonatkozó "magánakcióját", mert a módszerei törvénytelenek, ezért elfogadhatatlanok.

Az MSZP szerdai közleménye szerint Oroszlányban "a KDNP megbízására az új tankerületi igazgató ad felmentést az órája alól annak a pedagógusnak, aki aláírásával támogatja a magzatvédelmi kampányt."

Kormos Kata és Török Zsolt szerint a krasznokvajdai polgármesternek azonnal le kell mondania mandátumáról, ahogy az oroszlányi tankerületi igazgatót és a helyi KDNP-t is felelősségre kell vonni a "politikai célú órakihagyás" ügyében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.