A január elsejével bevezetett tranzakciós adóhoz nagy reményeket fűzött a kormány, nem kevesebb mint 301 milliárd forintot szeretett volna beszedni belőle, vagyis 10 millió lakossal számolva fejenként és évente 30 ezer forintot. (Természetesen az adó nagy részét a vállalkozásoknak kell megfizetni, ezért nem helyes így számolni, de érzékelteti az adó nagyságát.) A februári adatok alapján még az időarányos bevétel fele sem folyt be, a tervezett 27 milliárd helyett csak 13,4 milliárd bevétel származott ebből az adóból.

Forrás: kiszamolo.hu
Feltöltő: Kiszámoló
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
35 000 fejenként, mert a kiskorúakat kihagyhatjuk a számításból.
"az adó nagy részét a vállalkozásoknak kell megfizetni"
Mi a vállalkozásnak az adó? Költség. Mit csinál a vállalkozás a költséggel? Gazdálkodik vele. Legkézenfekvőbb, hogy tovább hárítja, vagyis érvényesíti a termék vagy szolgáltatás árában. Ekkor nem közvetlenül, hanem közvetetten és áfával növelten fizetjük meg. Jó példa rá, hogy az energiaszolgáltatók a közműadót akarták áthárítani.
Nekik megtilthatták, mert ott hatósági árszabályozás van, de a többség érvényesítheti az árakban. Mi van, ha a piac nem engedi, mert erős a konkurencia? (általában külföld)
A vállalkozás erőlködik még egy kicsit, próbálkozik olcsóbb (gyengébb minőségű) nyersanyaggal, (bújtatott áremelés) fejlesztés visszafogásával, végül tönkremegy.
Mi fogyasztók vagyunk a sor végén, végül minden adót mi fizetünk meg!
Esetleg eleve meg sem kapjuk, mert a vállalkozás azért nem emelt bért, mert adóra kellett. Ha 30 000 Ft-ra jön ki fejenként, akkor annyit el is vonnak el tőlünk!
coyote3
Senki ne izguljon az adóbevételek miatt. Szerintem kockafej már javában kutat a helyettesítő adó miatt. Úgyhogy nyugi emberek, mindenki aludjon nyugodtan .
tűzróka0919
@coyote3: Most aztán Qrvára megnyugtattál :)) . Ha tehetnék 1 javaslatot az újabb adó bevezetésére szívesen állok Varga úrrr rendelkezésére :) . Van pár ötletem a népnyúzásra .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.