Havi bruttó 394 ezer forintos tiszteletdíjának harmadára, 131 ezer forintra büntette az Országgyűlés - Kövér László házelnök javaslatára - a szocialista Szanyi Tibort, amiért egy hete, interpellációja elmondása után az ülésteremben középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
...hogy pontos legyek,
131.333.- Ft ...az az 1/3 jajjjj de szeretném
minden hónapban befizetni ezt az összeget !!!
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: ...mind a 386 képviselőtől...visszamenőleg a gengszterváltásig
Pisti271
48. §
(3) Ha a képviselő felszólalása során kirívóan sértő kifejezést használ, vagy az általa használt sértő kifejezés súlyos rendzavaráshoz vezet, az ülést vezető elnök javasolhatja az Országgyűlésnek a képviselő kizárását az ülésnap hátralévő részéből. A javaslatról az Országgyűlés vita nélkül határoz.

A "kirívóan sértő" szankciója a kizárás és nem a pénzbüntetés.
49. §
(4) Azt a képviselőt, aki magatartásával a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre vagy szavazásra vonatkozó szabályait megszegi, az ülést vezető elnök – az intézkedés okának, illetve a megsértett házszabályi rendelkezésnek a megjelölésével - rendreutasítja, egyidejűleg figyelmezteti, hogy további rendzavarás esetén az ülésnapról való kizárását fogja kezdeményezni.
(5) Ha a képviselő a rendreutasítás ellenére is folytatja a (4) bekezdésben meghatározott magatartást, az ülést vezető elnök javasolhatja az ülésnapról való kizárását, illetve vele szemben pénzbírság kiszabását.

Nem utasították rendre, nem folytatta a "kirívóan sértő" magatartást, 1x mutatott be.
(7) A pénzbírság kiszabására irányuló javaslatról a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság dönt. A pénzbírság összege nem haladhatja meg a képviselő egyhavi tiszteletdíjának harmadát.

A pénzbírságról a bizottság dönt nem a plenáris ülés.
A büntetéssel megsértették az Országgyűlési Törvényt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.