Álbaloldaliakkal nem szövetkezünk - ezt mondta a Magyar Hírlapnak az LMP-s Szél Bernadett annak kapcsán, hogy miért nem hajlandóak összefogni az Együtt 2014-gyel.

Nemet mondtunk az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért legutóbbi megkeresésére is, ugyanis számunkra értelmezhetetlen volt a szövetség nevében fellépő Bajnai Gordon levele - nyilatkozta a szerdai Magyar Hírlapnak adott interjújában Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

"Emlékeztetnék arra is, hogy az MSZP által összehívott ellenzéki kerekasztalhoz sem ültünk le, hiszen le akarjuk váltani az Orbán-rezsimet, s az ehhez elvezető útért felelős álbaloldali erőkkel sem kívánunk szövetkezni" - fogalmazott a politikus.

Szél Bernadett emlékeztetett arra is, hogy az LMP már korábban többször demonstrált az alkotmányosság megvédése érdekében.

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Nem baj Berni, így támogatók és szövetséges nélkül a legjobb úton haladtok afelé, hogy jövőre ne érjétek el a bejutási küszöböt, amiért persze egyáltalán nem kár.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mariaberta
Ez azért nem baj, mert legalább nem lesznek ilyen ingatag emberek Bajnaiéknál.
No persze az is árulkodik az LMP-ről, hogy mindezt a Magyar Hírlap nevet viselő újságban hozták a nagyérdemű tudomására.

Arról nem is szólva, hogy jobb, ha már eleve nem kerül közéjük olyan, aki esetleg belülről támadna, mint tették ezt korábban az MSZP-ben a saját emberei.
Emlékszünk még egy magas méltóságú hölgyre, aki a kettős állampolgárság témában Kassán mit mondott?
Természetesen alányalt a Fidesznek. Hát sokat kellett várnia míg megkapta a Júdás-pénzt.
A Tündik bündije
Nem baj Berni, így támogatók és szövetséges nélkül a legjobb úton haladtok afelé, hogy jövőre ne érjétek el a bejutási küszöböt, amiért persze egyáltalán nem kár.
marlin
Ki az az LMP??
Csaknem az az izé, ami még a DK-tól is (meg a békától is) lejjebb van??
Pilóta
@A Tündik bündije: 08:02
... ránéztem a címre, s azt hittem, hogy Te gondoltad meg magad!:-)))
coni
Schiffer azt mondta, az ördöggel is szövetkezne, hogy Orbánt leváltsa.
Majd hirtelen azt mondta egyedül is leváltják Orbánt.
Kevés szavazó lesz, aki ezt elhiszi neki.

Sok mindent mondhatna miért nem szövetkezik az antidemokratikus alkotmányozás ellen, ha később lehet nem lesz mód rá az ellenzékkel. De az, hogy nem tud olvasni ciki. Főleg, hogy Bajnai vele is beszélt telefonon, mint az ellenzék többi észével.

Schiffer nem olvas, nem ért, sokat ajánlhatott Orbán. Ha az Alkotmányba beleírják nem lesz választás többé, gondolom az se zavarná.
Kutyafüle
LMP? néhány szem morzsa az ellenzéki kerekasztalon. Ha ott van jó van, ha nincs , nem hiányzik.:))

Az elefánt meg a kisegér átmennek a hídon, és megszólal a kisegér: " Ugye kettőnk alatt hogyan dübörög ez a fahíd,?"
marlin
@adrenalink: Végeredményben van némi igazságod,
mert ha az Habony-Flinkenstein szövegezte "demagóg Orbán beszédeknek" is van "beszopótábora", akkor a liberálisnak képzelt demagógiát is beveszik néhányan!!
amaramaistanna
Nos nem történt más, csak egy nevében létező párttal szemben udvariasak voltak Bajnai Gordonék.Az LMP-nek ez volt az utólsó szalmaszál,aminek segítségével fennmaradhatott volna.Maradt nekik a Fidesz,a Jobbik.Beállhatnak vazallusnak hozzájuk,ettől még pártjuk nem lesz,legfeljebb személyes álmaik lehetnek.A 2014-es választások után már az se.Róna Péternek a Bajnai Gordon iránt érzett sértődöttsége tönkretette az LMP-t is,Számomra kétség sem fér hozzá,hogy a kialakulatlan,felszínes jellemű társaságot Ő sodorta a semmi szélére.Ez legalább annyira felelőtlen lépés volt,mint TGM-é a választási bojkottal.Gratulálok Róna Péternek a Fidesz szekér tologatásához!
Dr. Felipe
Akkor az LMP egyedül fogja leváltani a fideSS t? Hát ezen csak röhögni lehet.
bra048
A LöMöPö 2040 táján már abban az állapotban lesz, hogy le tudja váltani a bármikori
kormánypártot. Sajnos azonban addig ugyanúgy megszűnik majd, mint a néhai SZDSZ.
Aki ezt nem látja az nem politikus. Szél Bernadett és a 4K párt egyaránt ilyen...
szaboria1
Már azzal, hogy ketté váltak a maradék LMP el is süllyedt.
coni
Schiffer addig amíg Bajnai szóba nem kerül, viszonylag logikusan eszme futtat mindenről. De ha valaki szóba hozza az Együtt 2014-et elkezd összefüggéstelenül beszélni.

Látszólag még mindig nem érti, hogy ő verte szét az LMP-t és nem a PM tagok. Vagy csak úgy csinál.

Arra a kérdésre mi lesz 2014-ben ha a Fidesz marad kormányon következetesen nem hajlandó válaszolni. Mert az felérne egy beismeréssel.
Hellcat
@amaramaistanna: Pontosan...nem tudom miért csinálnak ügyet a beszólásaikból amikor már szart sem ér az egész párt.
bretagne
Szeretnének még összefogni Bajnaival, de akkor már nekik nem kell. Mi a fenére ilyen öntudatosak? Nem ismerik azt a dalt, hogy "Egyedül nem megy..."
verőce21
a 2014-es választás eldőlt, mert "nincs másik". Nincs ellenzék, marad az
- Álmodozás
- Vágyakozás
- Hataloméhség

Akik itt blogolnak, úgysem mennek el szavazni. :)
beci46
Mit akarnak ezek hárman. négyen...ezért nem lesz itt semmi, mert nem tudnak összefogni, pedig másképp nem fog menni a kormányváltás...
verőce21
@marlin: Kell a törmelék ellenszavazat is! :)
szaboria1
@verőce21: Amennyiben a vidékeken is lesz felmérés akkor a fidesz lesz a törmelék.
verőce21
@szaboria1: Szerintem Mórahalmon is több lesz a Fidesz szavazó. :)
szaboria1
Most beszélt a Tv1 Szél Bernadett erre mondják neszes semmi fogdmeg jól. Állítólag már az LMP 1%-ot sem érik el a felmérés szerint.
szaboria1
@verőce21: Ott igen mert azt el kell ismerni az ottani polgármester Nográdi Zoltán annak dacára, hogy fideszes tényleg a városáért él. Már erre mifelénk főleg a földek elosztása miatt elfordultak a Fidesztől, pedig Bács -kiskun többsége Fideszes lett 2010-ben.
balintj
@verőce21: "Akik itt blogolnak, úgysem mennek el szavazni. :)"
...hát most kíváncsivá tettél...
Sede
Ez az "ellenzék" - sajnos - olyan gyenge, mint a harmat. Szépen felszalámizták saját magukat.
Egymás ellen harcolnak, hogy ki vigye a nem létező zászlót.
Siralmasak.
marlin
@marlin: Miért??
Te már tudod, hogy kire szavazol??
marlin
@verőce21: Bocs!! Fentiek neked!! :))
ga-bika
az LMP teljesen el fog tűnni,maguk alatt vágják a fát.Én úgy gondolom,hogy az Orbán kormány leváltása érdekében,minden demokratikus ellenzéki pártnak össze kellene fogni.A részletek megvitatása legyen későbbi feladata valamennyi pártnak.
nehogymá
@amaramaistanna: Róna Péter csak szeretne egy müködö zöld pártot olyat ami nyugatabbra is van.nincs szerencséje ,ebben a ketté hasadt országban esélytelen egy ilyen.Schifferrel különösen.
kata53
@Horizont: Jól mondod! Pontosan így van!
miazavalami
@Horizont: A jobbik már lovagol. Ők 30 % - ot emlegetnek.
miazavalami
@Horizont: Teljesen egyet értek! Bajnai talán tudna mit tenni. Na persze a leszerepelt MSZP- ek nélkül...
miazavalami
@Horizont: Ne legyél fancsali! Sikerülni fog neki. Nem csak rajta múlik , hanem rajtunk is! Sőt ! Rajtunk múlik igazán! :-)
spu00
@Horizont: Tud mutatni egy olyan szocialista kormányt, aki vissza fizette az általa felvett hitelt? Csak olyant tud mutatni,aki felvette , eltapsolta, s utána sopánkodik, hogy az fránya nép.Pl. Bajnai minden olyan terület felelős vezető, majd utána mindennek, ami 2002-10 között tönkre ment, mitől lenne most jobb?Ha O.V és társai olyan rosszul gazdálkodnak, akkor mitől van 3% alatt az áll.házt.hiány, miért jó most a külkereskedelmi mérleg, miért van lehetőség a túlzott deficit eljárás megszüntetésére, miért sir a bank, a múlti,miért vásárolta vissza Bp.-i vízműveket, MOL-t, Gáz üzletágat, várhatóan áramtermelőket, miért lehet 3% alatt a várható infláció, miért csak ez a kormány tesz valamit deviza hitelesek érdekében.Ugye rengeteg miért, ezt miért nem tudta megtenni az vizes nyolcas társaság? Ha O.V -k Önök szerint nem ért semmihez, akkor az országnak ilyenekre van szükség, mert a hozzá értők idáig csak tönkre tették.Ha van véleménye, akkor ezen kérdések alapján tegye meg azt, de ne úgy, hogy ha maradnak, akkor még jobb lett volna, mert arra még e világon nem volt példa.
spu00
@Horizont: Ha a tisztességes forma elfogadható, akkor várom véleményedet.
miazavalami
@Horizont: Mi Ízig vérig magyarok vagyunk , nem pedig félázsiaiak! :-)
verőce21
@Horizont: (19:01) "...Radikalizmus az kéne tény. " - Én is ezt állítom!
Nagyon hiányzik már az a "két hét alatti rendteremtés". Bűnözőkkel csak erőből lehet tárgyalni!
miazavalami
@Horizont: Összekaptad magad! Babás! :-))))
spu00
@Horizont: Elnézést, de nem nézlek bunkónak, de nagyon elkeserít, hogy minden oldalon az alpári beszéd stílus dominál a tények ismerete nélkül, vagy a félre magyarázása, illetve az általánosság elmondásával a tényeket mellőzve akarnak véleményük igazságát igazolni, elfogadtatni.Nagyon demagóg az általad leírtak. Én tényeket írtam, s annak elfogadását, vagy tényekkel történő cáfolatát vártam tőled.Pl. Ócsa egy csepp a tengerben, ez 80 családot érint, de érint, a szocik adtak egy sátrat is?
Ettől függetlenül 100 ezrek kerülhettek kedvezőbb helyzetbe. Milyen lehetőséget látnál, olyant ami nem a hitellel nem rendelkező milliókat hozná hátrányos helyzetbe ? Mert ez csak a hitel devizális átvállalásával, s az akkori árfolyamon történő fizetés feltételeinek elfogadásával lehetne, de ez abszurd, mert abban a pillanatban támadnák, hogy növeli az állam adósságot stb.Én adtam egy két tényeken alapuló , válaszra váró adatot, erre Te általánossággal válaszoltál.Aki a nyugdíj témát felhozza, annál a hozzá nem értés nagyon megkérdőjelezhető, mert az azt jelenti, hogy nem ismeri az egész folyamatot.Légy szíves tájékoztass , hogy mennyi a nyugdíj járulék %-ban, s hozzá, mennyi az átlag nyugdíj, az átlag fizetés %-ban.Remélem kérésemnek eleget teszel, s így folytatni tudjuk párbeszédünket. Köszönettel.
spu00
@Horizont: Vissza kell állni az Önözésre,mert nem tudsz válaszolni, fajsúlyos eltolódás?
miazavalami
@spu00: Engem érdekel a nyugdíjjárulék % - ban , az átlag fizetés , és az átlag nyugdíj!
spu00
@miazavalami: Röviden , mert késő van.A ny.járulék 12%, amiből fizetni kellene az aktuális nyugdíjat, mely átlag 93.000, ez az átlag fizetés 38%-a. A dolgozó és a ny. arány kb. 50-50%, miből jön a differencia.?, s ki fizeti? A 3.000 milliárd m.ny. befizetése miatt 3.250 milliárd hitel és kamat fizetés történt, melyből 2.800 milliárd térült meg. Nagy üzlet volt, de egyeseknek semmi sem drága. Holnap bővebben folytathatjuk, ha tényleg érdekli.
spu00
@Horizont: Ön nem adott semmire se választ, tehát ne játsza a sértődöttet,nem áll jól. Nem tud, nem mer szembe nézni a történések valóság tartalmával.Azt hittem, hogy értelmes beszélgetésnek lehetek részese, de ez sajnos nem sikerült.Talán a "miazvalami"-nek adott válasz rámutat, hogy mi az , hogy tény !
miazavalami
@spu00: Aha! Érdekel. Holnap este is itt leszek! :-)
spu00
@miazavalami: Itt vagyok , mi az ami ebben a témában érdekli ?
spu00
@miazavalami: A bővebb a hazai nyugdíj kialakulása, mely 1949-ben az akkori nyugdíj intézet államosításával kezdődött, mi szerint felszámolták az intézet vagyonát, s azt követően a fizetésekből levont járulékok , s az állam által biztosított összegek felhasználásával fizették az aktuális nyugdíjakat.1990-s években megjelent az amerikai Stiglitz nevű Nobel-díjas közgazdász tanulmánya a magány nyugdíj bevezetésének hasznos megvalósításának ajánlására, s ennek megvalósítását látta az aktuális kormány bevezethetőnek 1997-ben.A járulék nagyobb része került a manyup számlára ,a kisebb az állami számlára.Mivel a járulék nem fedezte az aktuális nyugdíj kifizetés összegét, s a költségvetés ez irányú fedezetet nem biztosított , ezt hitelből kellett rendezni, ami után értelemszerűen kamat fizetés járt. A fő probléma, hogy a Stiglitz tanulmány után megjelent egy kiegészítés, miszerint e téma bevezetését kimondottan gazdag országok részére ajánlja, ellenkező esetben ráfizetéssé válik. Na , ezt nem olvasták el. 3.000 mrd hitelt vettek fel, mely része a 14.000 mrd felvett hitelnek, mely után 250mrd kamatot fizettünk.A megszüntetést követően a befizetésből 2.800 mrd realizálódott , a vesztesség cca.450mrd, de nem kell további hiteleket felvenni.Ez soha sem volt magán, csak szóban . Az államiból magánnak nevezettből ismét állami lett. Az emberek saját pénzükből semmit nem fizettek be, így káruk sem lehetett. Csak kipukkant egy szoci lufi. Ha kiszámolja , hogy ebből milyen nyugdíj jött volna ki, rájönne, hogy a jelenleginél 30-40%-l kevesebb.Jelenleg az állam több mint 2/3-t fizeti a járulék feletti összegnek az aktuális nyugdíjak fizetésénél.Ha marad a manyup, ez további hitelfelvételt generált volna.Nagyjából ez a története, s értelme.
miazavalami
@spu00: Ez mind szép és jó! De akkor azon kellene elgondolkodni , hogy minél több olyan munkahely legyen ahol nem minimálbérért , illetve közmunkabérért dolgoznak az emberek. Így több járulék folyna be, ami fedezné a mai nyugdíjakat. Ezzel szemben bevezették a közmunkát ami csak ráfizetés az államnak! A kevés dolgozóból túl sokan dolgoznak kevés bérért! nem csak a nyugdíjasokat kell eltartani. Akik vállalták a magánnyugdíjat azok előre gondolkodtak, mellette kapták volna a befizetéseik utáni állami nyugdíjat is. Mint ahogy kapni is fogják akik maradtak. De ezt csak akkor jelentette be a kormány amikor a többség kilépett , mert azt hitték nem kapnak semmit. Átverték az embereket!!
spu00
@miazavalami: Vegye elő a manyup által fizetendő nyugdíj számítási táblázatát, s meglátja, hogy a mainál jóval kevesebbet kapnának, s további kérdés, hogy kifizeti ki a felvett, felveendő hiteleket, s annak kamatait.Matematikai számítást végezzen, s ne ideológiait.Ja, ne felejtse el, hogy évente 1500 mrd -t fizetünk törlesztés és kamat formájában, s ezt miből és kinek a kárára ? Nem új ciklus indult, hanem a vizes nyolcas folytatását fizetjük. Jó volna felébredni, s ezen gondolkodni. A 14.000mrd hitel nem ingyen adták, fizetni kell érte, s nem azoknak aki felvették, hanem a népnek. Nem szabad játszani az újszülöttet.
miazavalami
@spu00: Amit Bajnai vett fel azt ki és mire költötte?
spu00
@miazavalami: Gy. és B-i együtt vették fel. Nézzen körül és meg látja. Fejlesztésre és beruházásra nem. Tehát érték teremtő tevékenységre nem.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: tehát nem tudja mire költötte?? Hát akkor hol van a nagy tudomány, a tények konkrét ismerete?? Ejnyebejnye...A Bajnai az általa felvett hitel döntő részét meghagyta a következő kormánynak, nem hívta le!! Bár megehette volna, hogy elkeféli...Megtette a fidesz, többek között ebből a pénzből vették a MOL részvényeket, ami kidobott 500 milliárd volt!! SEMMIT nem érünk vele!!! Viszont már csak a felét éri! Bravó!
miazavalami
@spu00: Rézüst kimerítően válaszolt! Orbán költötte el! Hoppá! Ezt nem tudta? Ha már ennyire képben van akkor ezt illett volna tudni. Ja vagy erről nem beszélnek?
coni
@spu00: A nyugdíjak nagyobb részét nem a munkavállalók, hanem a munkaadóktól levont nyugdíjjárulékból fizetik.

"Vegye elő a Vegye elő a manyup által fizetendő nyugdíj számítási táblázatát", s meglátja, hogy a mainál jóval kevesebbet kapnának"

Mivel a manyupba a munkaadók nem fizettek be nyugdíjjárulékot és a munkavállalók is csak egy részét fizették a manyupba a többit a központi nyugdíjalapba fizették ők is, ezért ilyen nincs, hogy
"Vegye elő a Vegye elő a manyup által fizetendő nyugdíj számítási táblázatát"

mert a nyugdíjnak csak egy kis részét fizeti a manyup és a többit pedig az állami nyugdíj intézet fizeti a magánynyugdíj pénztári tagoknak is, a befizetések arányában.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: várom a válaszát...Ha még itt van...Nem melléduma, konkrét válasz!
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Várhatjuk! Sztem nem fog válaszolni!
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: lehet hogy ő is a giorgio?? Alias...tudod ki?? :))))))))
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Húúú! Most megfogtál! Nem tudom, vele nem találkoztam...
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: dehogynem, itt fényezte álságos magyarsággal a gigamegacsúcsvállalkozót...:)))))))
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Nem tudom! Télleg. Előttem lehetett itt...
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Most hol van? Elment enteroval? :-)
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: ne akasszál ki...:))) A kettő egy, megmég a + nevei...:))
zipper
Állandóan ezzel a Bajnai-gyerekkel "vannak gondok", na, nézzük, milyen különbségek vannak az "Éles Elméjű" és egy hétköznapi Bajnai Gordon között:

Orbán Viktor: - 1.7 millióért miniszterelnök - jogász dr.
- netto 61.000 Ft. a minimálbér
- nettó 47.000 Ft.a közmunkásbér
- 1 CHF 230-240 Ft, 1 Euro 280-300 Ft.
- 1 liter 95-ös ára 430. Ft.
- nem történt új befektetés ( a k.méti Mercit még a szocik rendezték le )
- apjának 13 kavicsbányát szerzett
- - feleségének Tokaj-hegyalját
- felesége nevén több felcsúti földterület is szerepel

Bajnai Gordon: - 1 Ft-ért volt miniszterelnök - jogász-közgazdász Ph.D, dr.
- nettó 64.000.Ft volt a minimálbér
- nettó 62.000.Ft a közmunkásbér
- 1 CHF 183.Ft 1 Euro 260. Ft. volt
- 1 liter 95-ös 330.Ft volt
- Új befektetések: Merci, Bosch, Gyermelyi, Müller, Audi bővítés, Opel bővítés
- fideszes és szélsőjobbos vádak alapján "libákat lopott" - bíróság ( ésd a Fidesz-rezsim) mindeddig nem talált fogás rajta ! )

Oszt' jó napot !
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Ja megleltem.. Komló polgármesterénél volt itt utoljára... Erősen emlékeztet a stílusa mannora... :-)
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: a mannó biztos nem ő vót... Bár a szivárvány sok színű..:)))
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Akkor ki volt alias?
miazavalami
@Horizont: Mi van veled? Még nem heverted ki a tegnapit? Olvastam babás voltál... :-)
miazavalami
@Horizont: hogy , hogy kevés az időd? Azt te nem tudhatod! Ahhoz hogy normális világban éljünk fel kell kötni a gatyaszárat! ha nyersz adsz nekem belőle? :-)
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: biztos hogy öregúr?? és nem öreghölgy?? De ne idegődd magad, pont olyan, mint a senkifia, megírt, neki küldött olvasmányokat kopizik be ide.. Szó szerint szóra sem érdemes...:)
miazavalami
@Horizont: Nekem is kevesebb van... :-) Na most már tudom miért nem nyerek én sem!
spu00
@coni: Önök továbbra sem hajlandóak válaszolni arra a kérdésre, miként jön ki a 38%-s nyugdíj kifizetés az átlag bérből.Ha nem csalódom,a munkaadói ny. befizetésnek semmi köze a manyuphoz. Én számszakilag vezettem le, amit Önök szövegesen kívánnak magyarázni. Talán olvassák el még egyszer, s az alapján próbáljanak vitatkozni.
spu00
@Horizont: Ön nem vívót velem csörtét, ez csak akkor történhetett volna, ha válaszol az általam feltett kérdésekre, de ez valószínűleg meghaladta tárgyi tudását, ami nem szégyen, esetleg kellemetlen.Én nem sértettem meg egyetlen véleményezőt sem, amit ha végig olvassák az általam beírtakat, ez az én irányomban másként hangzik.
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Ha Ön tökéletesen képben van, akkor tájékoztassa az itt jelenlevőket, hogy miként hangzik az IMF-EU kölcsön szerződés a vissza fizetés vonatkozásában, s az MNB -ben tárolt tartaléknak nevezett összeg felhasználása a bank függetlenségének függvényében. Ha Ön ilyen tájékozott, miért nem fizette vissza Bajnai, ha nem volt rá szükség? Miért nem állampapír eladásából fedezte a szükséges összegeket? Miért vettek fel többet, mint a szükségest, elég lett volna az EU 5 mrd-ja? Ez mind olyan talány ami a hozzá értést, vagy valami mást kérdőjelez meg.Próbálják meg ilyen irányba terelni véleményeiket, válaszaikat.Nem vagyok olyan elkötelezett, mint ahogy írják, mérnők - közgazdász vagyok, s elég rátekintésem volt, s van gazdasági folyamatok történéseire úgy belföldön, mint külföldön.Ha felteszek egy olyan kérdést, mi a véleménye az államháztartási hiány 3% alatti több éves elérésének,külkereskedelmi mérleg pozitívvá tétele, az adósság csökkentése stb témában akkor ne ideológiai szöveges választ adjon, hanem írja le, hogy az nem igaz, mert nem annyi, vagy azt, hogy ez érdektelen, mert senkit sem érdekel, mert a túlzott deficit eljárás, az csak egy baráti, érdektelen kocsmai beszélgetés. Tehát ezeket válaszolja meg, ne beszéljenek mellé.
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: A MOL-t a manyup pénzből vették meg, s ha érdekli, azt a részt amit 2003-ban Megyó adott el ár alatt 80 milliárdért, mely 2 hónappal később már majd 200mrd-t, s ez 2012-ben 500 mrd-t ért.Ennyit a nagy hozzá értéshez, nem a vételhez, az eladáshoz, de ez csak tetézi a 94-98 közötti eladásokat.A folyamatokat ismerni kell, s csak az alapján lehet érdemben nyílatkozni.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: Ön nem tett közkinccsé egyetlen egy konkrét adatot sem!! Csak a bla bla bla bla... Kíváncsian várom a KONKRÉT ADATOKAT , melyek értékelhetők is! Köszi! Rajta, ne késlekedjen a kartársnő! És tényleg meg, és átnézem, amennyiben küld ilyet!! Ne tétovázzon, cselekedjen! Köszönettel: Én.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: a MOL-t nem a manyup pénzből vették meg! Tessen utánanézni, és ne marhaságokat beszélni össze-vissza!!! ÉS NEM VETTÉK MEG A MOL-T! CSAK NÉHÁNY KICSI RÉSZVÉNYT VETTEK! Hát ennyire rosszul vagy (van ön) tájékozódva??? Ez hihetetlen vazze...
Valaki segítsen már az elvtársnőnek a tények halmazában tájékozódni, én feladom!!! :))))
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Ne add fel! veled vagyunk! :-) Velem a hölgy már nem beszél, sztem veled se fog!
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: na de a tények nem érdeklik az elvtársnőt???
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Ez az! Én meg aszittem az a baja , hogy letegeztem... :-)
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Elnézést a" részvények" szó kimaradt, de a lényeg marad.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: nem, a lényeg nem marad, maradjon a lényeg az igazság! Ehhez hogy viszonyul?? Lásd a fentebb leírtakat! Az igazság vajon mennyire érdekli, vagy csak egy batanult, vagy elküldött szöveget mantrázik itten??? Az sem baj, csak el kell ismerni, vannak itt ilyen lefizetett jószágok...:))))
veszmi
Segítek a Kartásnőnek!!! Ha Ön mérnök-közgazdász akkor tudni illik, hogy 9 év távlatában nem jó eladás- vétel számokkal dobálózni! Nem gondolom, hogy jó értéken volt értékesítve a MOL üzletág, de én nem járultam hozzá, hogy az én manyug pénztári megtakarításomat államosítsák, és abból MOL részvényeket vásároljanak!!! Továbbá nem hiszem, hogy korrekt tájékoztatás történt az E-ON "vásárlás" ügyében! Aki nem tudná, annak segítségül mondom, hogy nem az E-ON-t vette meg a Vezír, hanem felújításra szoruló gáztárolókat!!! Ebből nagyon sok van eladó egész Európa területén!!!
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Ha leírná, hogy mely témakörben, s mikor nem adtam konkrét adatokat, amire Önök nem tudnak, nem mernek, vagy nem engedélyezik a válasz adás lehetőségét, nagyon örülnék.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: egyik témakörben sem adott konkrét tényeket, adatokat!!! Ez nem tűnt fel önnek?? Hiszen ön írta! Ez nem zavarja önt?? Komolyan mosolyra fakaszt, szerintem ez a célja...:)))
vukkocska
@Pálinkafőző Rézüst: tudod ki ez? az a valamilyen Ibolya. Azt volt ilyen habókos. A 00 pedig bizos a WC-t jelenti. De lehetne 07-es is, az ügynök, csak ahhoz nincs humora.
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Két témában írtam, nyugdíj és a gazdaság helyzetéről, s mind kettőnél számadatokat, idő pontokat adtam, most a számokat nem ismerik, vagy a tények zavarják, s nem ismerik el, mert ebben az esetben fel kellene adni álláspontjukat.Adják meg az általam írtak időpontját, mely nem tartalmaz adatokat.
Pálinkafőző Rézüst
@vukkocska: végigolvastad?? Egyetlen tényt sem ír le, csak általánosít! Vegytiszta agitpropos..:))
vukkocska
@Pálinkafőző Rézüst: azért tartsál többre légyszíves. Névfüggő vagyok, nem mindenki írását olvasom el:) Legfeljebb az első mondatot. Többször leírtam: mások hülyesége miatt bosszankodni annyi, mint önmagunkat büntetni. Természetesen, hogy mi a hülyeség, az az én szemszögemből nézendő.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: valós számadatok esetleg?? Amiket leírt naccsága, köze nincs a valósághoz...:))) Nos asszem nincs értelme a entero pajtás a hülyéskedésnek...
pááááááá...:)))))))))
miazavalami
@spu00: Ajánlom figyelmébe @veszmi: gondolatait!
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Tényleg, mennyit fizetnek Önöknek, lehet, hogy tudnak olvasni, csak érteni nem szabad, biztos megéri Önöknek.?Egy szerencse, hogy az Önök értelmetlen viselkedése nem változtatja meg a történteket, s én élvezem, hogy egyes emberek pénzért mire képesek, még önmaguk ellen is harcolnak, hogy a megbízóiknak eleget tegyenek.Nem veszik el kedvemet, alá támasztják , hogy mire lehet számítani az elkövetkezendő időben.Alinsky, s Webber meg akar dolgozni pénzéért.Tudják az alattomos játékok erősítik a megtámadottakat.Ronda dolgok fognak történni ahogy látom, de a vége megmutatja, hogy kinek fog állni a zászló.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: :))))))))))))))))) Klassz... Jó volt a tanár! gyenge a tanítvány..:)) De ez nem az ő hibája..
ha ezt elolvasnád, talán valamennyit tágulnál. Mármint fejben...:))
hvg.hu/itthon/20130213_finkelstein_birnbaum_fidesz_tanacsadok
További jó zsidózást, elvtársnő, bár a gazdid is felerészben az, nemtom miért bántjátok őket???
Olvasd el a cikket, mert nemsoká ez is el lesz tüntetve!
coni
@spu00: Ön szerint a Mol össz értéke 500 Mrd? Milyen a tulajdonosi megoszlás? Mennyi részvényt vett az állam az IMF hitelből, és hány százalék tulajdonrésze volt a Molban az államosított manyupnak?
Csak akkor válaszoljon ha tud valami konkrrétumot a témában!
Proli
A munkáspárton kívül mindegyik a bankokat akarja kiszolgálni!
dr. prédikátor
Honnan a bánatból került ide ez a spul ni???valami fütyeszes fan???
zipper
@Proli: Hát azért ez így egy- az egyben nem igaz, Orbánnak azért van most államosítási mániája, hogy az energia szektor extraprofitját ne vigyék külföldre, hanem szépen gyarapodjék a pártkasszában - fedőnevén "Közgép" - ne legyenek "mindennapos megélhetési gondjaik" a cöfösöknek, minden évben jusson néhány milliárd a "pártatlan és elfogulatlan" Polt-gyülekezetnek is, aztán bővíteni kell hamarosan a Tokaj-hegyaljai birtokot is, Felcsúton ismét esedékes a járdaépítés és vízelvezetés Km.-enként 1.7 Mrd-ért (!) , az esedékessé vált rendőrlámpák lecserélésére is kell a pénz a Pintér féle cégnek, hisz ebben ők a legjobbak, mint eddig is, aztán ott vannak a stadion-felújítások/építések ( Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen ! ) lassan ismét esedékes a "független" közvélemény kutatók párás szemeinek letörölgetése néhány Mrd-ból, hetente 2 x változik a benzinár, durung bajszú "agrár" stílusú Kövérnek is állandóan igazgatni kellennek megfelelően a benzinpénzét, hamarosan ismét esedékes a néhány ezer Km.-t futott, "kiöregedett"" Skoda Octáviák lecserélése - Lamborghinire és tudod hány fideszes képviselőnek nem jut még 200 millió a szerény putrijának a felhúzására ?
Na, ezért kell államosítani és barátian kezelni az extraprofitot.

ja és Kerényi kultúrcézár újabb festménygyűjteményt szeretne,mint az "Éles Elméjű a Kárpátok csúcsain" vagy " Nemzetvezetőnk elvakítja a Napot is " vagy "Szent Orbán ledöfi az IMF ragadozót"...aztán ott vannak még a kirúgott Match alkalmazottjai, akiket vagy átvett a Coop - vagy nem, de az alkalmazottak bére az maradt még a matchi szinten, pedig über-echte magyar a tulajdonos .és láss csodát, a kutyaszar sem változott a tulajdonosváltástól ( ez a Jobbiknak szól, mert most a magyar tulajdonos fosztogatja a magyar munkaerőt, b@sszátok meg turulmagyarok ! ) )
spu00
Gratulálok! A bolondokházában a tagok szabad pártnapot tartottak, s a témák is testre , pardon, fejre szabottak.Érdekelne, hogy milyen pártvezetők voltak a virtuális meghívott vendégek, de gondolom duplán zártkörű volt.
dr. prédikátor
@spu00: Mi van??? nem kaptál meghívót?? pedig ott lenne a helyed!!!
vukkocska
@Horizont: nő, csak időközben nevet változtatott. A stílus maradt, könnyen felimserhető lett. Ő az Ibolya.
vukkocska
@Horizont: hát ő kérte ki magának a tegeződést, senki más, ő önözött. A Faceookon megtalálod fényképpel, ha azóa le nem vette magát.
Nauta
@mariaberta: Ez a Schiffer már akkor is egy sunyi fószer volt,amikor feljelentette a Gyurcsányt a Sukoró ügyben.És mi lett belőle?? Semmi!Szerintem Bajnai nem is tart igényt ilyen hátba döfős alakokra.
Nauta
@marlin: Az LMP a nagy rakás mellett a kis rakás!
Nauta
@Kutyafüle: Schiffernek azt is mondták már az ellenzéki kerekasztalnál,hogy :"ha jöttök lesztek,ha hoztok esztek".
Nauta
@miazavalami: Na,ez az,ami magas neki! De nagyon ám.
miazavalami
@Nauta: Ha ide keveredett másszon át rajta! Vagy pedig ne tegye - vegye itt magát féligazságokkal...
spu00
Kérem olvassák el még egyszer a 03.28 19.38 / már az első kérdés is érdekes /
21.19
03.29 20.55
03.31 21.23
21.31
írásaimat, s találnak benne olyan kérdéseket amire nem válaszoltak.Lelkük rajta.
Elnézést, hogy csak most jelentkeztem, de távollétemben nem volt módom válaszolni.
Képzeljék el az mszp reményét fejezte ki a mai napon, hogy az EU. pozitívan bírálja el a túlzottdeficit-eljárást az országgal szemben.Annyit tettek érte, hogy biztos megérdemelnék ezt a pozitív eredményt.
Ja, nem vagyok nő, de ez ne zavarja Önöket, véleményem változatlan, s ha tévedek beismerem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.