Állovagrend kamuegyetemén szerezte doktori címét Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF), vagyis az országos zöldhatóság főigazgatója - írja az Atlatszo.hu.

Az Átlátszó.hu azt írja, Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin, volt Pest megyei Tüzépes vállalkozó váratlanul került az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséghez (OKTVF), vagyis az országos zöldhatósághoz, egyesek szerint azért, mert több politikai oldalról is védik az érintett pártokkal fennálló jó kapcsolata miatt.

Szakmai munkájával kapcsolatban már több kifogás is felmerült: amióta ő van az OKTVF élén, azóta az ellenzék többször a parlamentben is rákérdezett, hogy miért bénult meg a szakmai munka a hatóságnál.

Az Átlátszó.hu azt írja, önéletrajza szerint Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin középfokú és felsőfokú kereskedelmi képesítést szerzett, valamint díszdoktori oklevelet kapott a Pro Deo University nevű szervezettől, és bár ez nem egy akkreditált felsőoktatási intézmény, Tolnainé mégis dr. előtagot használ nevében.

Az egyetemről az oknyomozó portál azt írja, a Pro Deo Universityt honlapja szerint egyházi egyetemként alapította a New York-i Ortodox Egyház, az Egyesült Államokban azonban nincs nyoma az intézménynek. A különleges oktatási intézmény fenntartója a honlap szerint a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége nevű szervezet, amelynek száz magyar lovagja között több országgyűlési és fővárosi szocialista felbukkan.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Ja, például itt van mindjárt a
Schmitt Pál a magyar hejje sírás nagydoktora, vagy a péhícsdíí Semijen Zsolt a szalonkavadászok és a juda oroszlánjainak főperjelje!!!:))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Michael Moore
Álegyetem? Államegyetem... Álomegyetem... Állategyetem...
rhath
A hír érdekes, de talán emlékszünk arra, hogy néhány éve nem megfelelő végzettséggel államtitkár is lehetett valaki a környezetvédelemben. És természetesen amikor ez kiderült, no meg hogy rajta kívül még van néhány ilyen államtitkár, a szabályokat módosították, illetve két közepes főiskolai diplomát prezentáltak a minisztérium honlapján. Ezek után már nem csodálkozom semmin...
kecskes laszlo
Nem is tudom,hogy miért nem lepődöm meg .Rejtő Jenő összes könyve ill alakja kutyaf@sza az itt megtörténtekhez képest ami van kis országunkban.
Tehát nem minden az aminek látszik ! Milyen igaz.
Csizmás Kond
Egy biztos, nagyon meglátszik az egész európán az ilyen ál-, vagy plagizált diplomák gazdáinak a ténykedése.
Ezekért vagyunk itt ahol vagyunk.
marlin
Ja, például itt van mindjárt a
Schmitt Pál a magyar hejje sírás nagydoktora, vagy a péhícsdíí Semijen Zsolt a szalonkavadászok és a juda oroszlánjainak főperjelje!!!:))
A Tündik bündije
"Szakmai munkájával kapcsolatban már több kifogás is felmerült: amióta ő van az OKTVF élén, azóta az ellenzék többször a parlamentben is rákérdezett, hogy miért bénult meg a szakmai munka a hatóságnál."

Kit érdekel? A hozzá nem értés még soha nem volt hátrány a baltás szemében. Még csak az kéne, hogy egyszer szakember dolgozzon valahol, rögtön kiderülne, hogy ő sem ért semmihez.
bagira
Elena Ceausescunak is voltak mindenféle doktori címei annak idején, félanalfabéta létére. Egy diktatúrában úgy osztogatják a címeket ahogy nekik tetszik. Igaz, rá is fázott a végén, de sokáig el tudta adni magát világ szerte.
hallgatag
@Pálinkafőző Rézüst: @Dr.luigilongo60: Már csak azért sem csodálkozom, mert majdnem minden nap kapok e-mailt, egy német cég teljesen hivatalosan kb € 40.-ért 14 napon belül küld egy igazi diplomát, megtámadhatatlanul és névreszólóan...Ha megtalálom, küldöm moindenkinek !!!Csak a szükséges adazokat és 2 fotót kérnek...Vicc !!!
dr. prédikátor
@hallgatag: Várom az e mail cimet ,még van 40 euróm.
A Tündik bündije
@hallgatag: Te, ez engem is érdekel :-) Ha lehet válogatni, tengerbiológusi plecsnit kérek.
Hellcat
Gyűlik ez fideszéknél elég rendesen...
szöszmösz
Még az állami intézmények sem tudják megkülönböztetni a diplomákat, a felsőfokú tanfolyamoktól. A szocializmusban majd mindenki marxista egyetemre járt, előfeltétel a
4 elemi volt.Aztán voltak felsőfokú szakmai tanfolyamok és annak is nevezték őket. Pl: Tb ügyintéző, üdülő vezető, munkaügyi tf,stb.. A rendszerváltás után megjelentek a felsőfokú tanfolyamok, végzőik főiskolai jogosultságot vívtak ki maguknak, főleg a közalkalmazott és köztisztviselői szférában. /Pl ff..idegenvezető, programozó stb. Végül pl. még HR-es képzés is indult több főiskolán /normativ támogatás miatt/ és"főiskolai" végzettséget csináltak belőle.Aztán ma már számolatlan ilyen van, a probléma csak az, hogy nincs mögöttük tudás fedezet.
szöszmösz
Ja. A díszdoktori cím használata szánalmas.Kulturált ember még a valódi doktoriját sem használja csak szakmai indokkal, és nem doktorként jelentkezik be a manikűrösnél.
rézfánfütyülős
@hallgatag: Oxfordban adományozz a kolesznak 50Ł-nál többet s kapsz egy olyan Diplomát, melyet az itthon angolt tanultak komolynak vesznek :)
Ha még beszéled is a nyelvet, akkor nyert ügyed van, irány a minisztérijum...
kecskes laszlo
@szöszmösz: Megsugom neked,hogy a marxista-leninista esti egyetem az semmilyen szakmai jogosultságot nem adott . Ez a vezetői hármas követelményből volt az egyik. Egyébként ezt csak az végezhette el,akinek középfokói érettségije volt. Amiről Te beszélsz,az az esti közép. Még csak annyit,hogy az akkori szaktisztviselők kisujjába több tudás volt,mint most a különböző libáért vásárolt képzésekért,amit szakmai gyakorlat egyáltalán nem kísér.
hallgatag
@rézfánfütyülős: Régen az " ecserin " lehetett érettségi bizonyitványt venni, ugy hogy le volt bélyegezve, aláirva , csak az adatokat kellett beirni...
rézfánfütyülős
@kecskes laszlo: Viszont a három év után posztgraduálisan bármilyen szakot elvégezhetett.
Nem kellett előképzettség, az előzetes elbeszélgetésen dőlt el kit vesznek fel.
Volt akik sofőr létére azért iskoláztak be oda, mert hívő létére nem lépett be a munkásőrök közé, de hordta őket...
rézfánfütyülős
@hallgatag: Ma már egyeztetik az intézménnyel az adatokat!
A volánnál volt pár éve bukta, osztályvezetőig bezárólag.
szepwilly
@hallgatag: nekem ujsagiro igazolvanyt kinaltak 25EU-ert!
mit gondolsz rendeljek egyet,hatha jobban szeretnek vagy utalni fognak!?
napok ota nem alszom nem tudom eldönteni,hogy mit tegyek!Valsagban vagyok!
outsider
@hallgatag: Nekem miniszterelnöki diploma kell, tudod olyan mindent egybe sűrítő (királyi), kb 50 cent-em van rá, de tudom hogy nem is ér többet (a Dakota úrnak van olyan:).
Dr.luigilongo60
Akkor Pokornyíj Elvtárs is megkaphatja hamarosan a balneológusi doktoriját?

Az megnyugtató lenne.:-)))
amaramaistanna
Kérek pontos választ!Van érvényes és tisztességesen szerzett diplomája ebből a bagázsból valakinek!?
Gyuri Géderről
Álegyetem, áldoktori, állba kéne verni, de azokat is akik alkalmazták, vagy alkalmazzák.
Mobil123
@hallgatag: én is várom mailt:-) kő a gyereknek:-)))
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Ne kötöszködj!! Né mé mennyien jelentkeztünk rá!:-)))
SwordFish
Amúgy a perszóna volt SZDSZ-es képiselő. Kiderült , ugyanilyen áldoktorija van Bárándynak és Hunvaldnak és a Valóvilágos Lázár Lászlónak. :-D
SwordFish
Persze a jelenlegi kormányra nézve szégyen, hogy ilyen volt levizézlett liberálisokat alkalmaz! >:-)
hallgatag
@Pálinkafőző Rézüst:Alapár, de van € 99.- is ...:)
Pálinkafőző Rézüst
@SwordFish: egy levitézlett liberális ki mást alkalmazna???
miazavalami
@hallgatag: Nem te adtad el véletlenül Schmitt Pálnak a diplomát?
hallgatag
@miazavalami: Sajnos, nem, pedig jól levettem volna...
miazavalami
@hallgatag: Akkor jó! Mert nem foghatja rád , rossz árut kapott! :-)
Ja! Te pék vagy! Majdnem elfelejtettem... :-)
hallgatag
@miazavalami: Igen, ropogós sóskiflit (is ) sütök,
és olvasgatom a net hirdetéseket...
miazavalami
@hallgatag: Jó neked! Ülsz a jó meleg kemence mellett. Isteni illatfelhőben övezve... :-)
Én meg rohangálok a fiúk után a nagy hideg csarnokba..., mert nincs aki pakoljon, pedig estig indítani kell a cuccot. Na ezét főzzek én nekik lecsót? :-) Nincs igazság!
hallgatag
@miazavalami: Kinek a pap, kinek a papné...
miazavalami
@hallgatag: Ha azt akarod bemesélni , hogy neked papnéd is van nem hiszem el! :-)
hallgatag
@miazavalami: Miért Neked van papod ??? :))))))
Ariana
a díszdoktori cím az eleve kamu doktori cím, nem? akkor miért baj, ha az egyetem is kamu, ami adja? :)
alte trottel
@kecskes laszlo: Kivéve a "Szakosítót", ahol a felvételi minimumkövetelmény egy egyetemi diploma volt. És nagyon magas szintű közgazdasági, pénzügyi, vezetéstudományi ismereteket adott.
jameska
Sitt Pál után szabadon! - lehet használni bármilyen doktori címet.
gazdag dezső
Szerintem Ő egyébként ha a cím igaz is lenne ,akkor sem viselhetné a dr . címet, a Dr.-it pedig főleg nem!! Hát ennyire csalók között élünk?? Miért kellet nekem még az általános után is több mint 10 évet iskolába járnom?? Meg is vehettem volna,az okleveleimet???És akkor semmi?? Nem perli be senki??Hagyják az ügyet,vagy még magasabb pozícióba teszik???
szaboria1
Azért van egy érdekes kérdésem mivel a férjezett nevével kezdték leírni a nevét akkor férj a doktor mert az asszony csak így használhatja a doktori nevet. Volt nálam is akinek így írtuk le a nevüket.
kecskes laszlo
A genszterváltás után én is váltottam egy multihoz. El kell mondanom,hogy számomra ujság volt ennyi agyon diplomázott hülyét látni egy rakáson.
Nagyapám kazánkovács volt és a szakmát az I. vh.táján szerezte, de mind elméletben mind gyakorlatba sokkal többet ért ,mint ezek. Valószinű, hogy egyesek nem tudják vagy nem is tapasztalták munkahelyen ,hogy ki mit ér és talán a véleménye is ennyit érne.
ujbuda
@szepwilly: rendeld meg!! annyit megér bármire lehet használni!!
rumpundli
A hatalma nem gátja a tudásának! Megveszem vazze!!
rosalinda57
Ál egyetem, ál diploma, ..van valami valódi is közöttük ?
rosalinda57
Kecskés Lászlónak üzenem: nem minden a diploma, ál diploma stb. Többet ér, ha valakinek nincs lelkiismeret furdalása a cselekedetei miatt és jól végzi a dolgát. A kedves nagypapájának is ez az értéke volt, de ez többet ért, mint a diplomás hülyék csoportjának. Viszont azok a diplomások, akik nem ebbe a körbe tartoznak, azok ma a munkanélküliek, közmunkások vagy ellátatlan rokkant nyugdíjasok. Ők azok, akik hasonló értékekkel bírnak, mint a kedves nagypapája hajdanán. A különbség csak annyi, hogy a nagypapa az ő korában megbecsült ember volt, addig ugyanezen értékekkel bíró csoportot a mai körülmények között üldözik, mert veszélyt jelent a hatalomra kerülteknek.
SLAakku
Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin („Tüzépes Kati”-) az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF), avagy az országos zöldhatóság főigazgatója, az ország első számú környezetügyi közigazgatási szervezetének vezetője. Az egykori SZDSZ-es politikust tavaly még a szakminiszter is kitüntette „közigazgatási tevékenysége elismeréseként”, miközben az általa vezetett hatóság kritikán aluli működése parlamenti interpellációk tucatját inspirálta...

Lehet, hogy ezért a (ár)viz az úr? Vagy ez nem tartozik a Vízügyi Főfelügyelőség hatáskörebe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.