Két tucat rendőr jelent meg éjfél után a Király utcai Sirályban, ahol minden ott lévőt igazoltattak, és feljegyezték az adataikat. Az egyik rendőr azt mondta, körözött bűnözőt keresnek. Korábban részben itt szervezték a Fidesz székházának elfoglalását, és szombaton újabb tüntetésre készülnek a fiatalok a székháznál.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Schönberger Ádám, a Sirályt működtető Marom Budapest Egyesület képviselőjének beszámolója szerint a helyen 100-150 ember tartózkodott, mivel éppen a Negyed6negyed7 fesztivál programjai zajlottak, amikor több tucat rendőr szállta meg a szórakozóhelyet.

Meg nem erősített hírek szerint a Sirályból két embert állítottak elő, akik nem tudták igazolni magukat. Ha senki nem ismerte őket, - ami kizárt- akkor lehetséges.

Előfordulhat -és jó tudni- amikor az állampolgár nem tudja magát okmánnyal igazolni mi a teendő? Ilyen esetben a rendőr az általa személyesen ismert vagy más jelenlévő ismert kilétű személy közlését – igazolását – elfogadhatja az igazoltatott személyazonosságának igazolásként. Elfogadható a szülő, házastárs, testvér vagy más hozzátartozó igazolása is. Ezen személyek szükség esetén egymást is igazolhatják. Személyek igazolása esetén követelmény, hogy az igazoló személyt is igazoltatni szükséges.

Az állampolgár minden esetben jogosult megtudni az igazoltatást végző rendőr nevét, szolgálati helyét és az azonosító jelvényének számát.

www.police.hu/eu/infok/taj_igazoltat.html?pagenum=4

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.