Jócskán öregszik a magyar társadalom: az ország minden tizedik lakosa 70 éves vagy idősebb - derül ki a 2011. évi népszámlálás végleges adataiból. Tíz év alatt csaknem 250 ezerrel nőtt a 60 évesek és az annál idősebbek száma, miközben ugyanennyivel esett vissza a 15 évnél fiatalabbaké. Folyamatosan csökken a házasságkötések száma. Noha még mindig 4,3-szer több házaspár van, mint amennyi élettársi kapcsolatok, minden ötödik kapcsolatban házasságkötés nélkül élnek együtt a párok. A magyarországi családok 20 százalékát egyedülálló szülő és a vele együtt élő egy vagy több gyermeke alkotja....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Értem én, hogy kellenek a nem megszorítások, de azt nem értem, hogy miért nem saját magukon kezdik visszamenőlegesen ezeket a nem megszorításokat.
Rádióban hallottam a hírt, a miniszterelnök lemond jövedelme 25%-ról a miniszterek, meg a 20%-ról. Nem nálunk. Nem!
CIPRUSON!!!
Nem is tudom, miért szimpibb az a kormány, mint a sajátunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
@Michael Moore: Még egy "zárószó" ! Több mint 4,5 milliárd forint magánvagyont gyűjtöttek össze a képviselők. "Mert megérdemlik" !

Más : A nyugdíjalap "köszöni jól van" ! Abból fizetik majd a továbbdolgozó ápolók,és orvosok " bérkiegészítését".
A ny.a.-ból sok minden mást is kifizet a kormány, /aminek semmi köze a nyugdíjasokhoz/ és nem mindent a nyugdíjakra költik.
QQCSI
@kkalman: ...és azt sem ártana megnézni, vajon a ciprusi vezető politikusok jövedelme és az ottani átlagbérek úgy elrugaszkodtak-e, mint nálunk! Nálunk vannak emberek, akiknek 22.800,-Ft-ból kell megélniük, miközben még egy mezei képviselő is milliókat kaszál havonta!
rosalinda57
Sok jogosultnak ki se fizették hosszú időn keresztül, hogy kellően kamatozzon annál, akinél jogtalanul van. Ha emiatt a jogosult akár bírósághoz fordult is, nem ment sokra, mivel most már az új Kormányhivatali rendszer miatt "egyik kutya nem harapja meg a másikat " van.Tehát lehet, hogy valaki jogosult 45 év szolgálati idővel a nyugdíjra, de eszük ágában sincs kifizetni azt. Ha emiatt kártérítés illetné meg az átlagembert, a Fővárosi Törvényszék vagy Kúria azt se tudja, hogy az ilyen kártérítésre indított felülvizsgálatnak mi a jogi alapja, de a még a tárgyát sem tudják meghatározni, ( illetve nem akarják tudomásul venni ). Ezeket a problémákat Németországban a gyerekek is jobban látják, mint itthon, annak akinek kellene.
ujbuda
@kkalman: ott valoba áldozatot hoz a jelenlegi vezetés ,mig itt áldozatokat csinálnak!
kkalman
@QQCSI: Nem hiszem. Tudomásom szerint az ottani minimálbér, minimum nyugdíj a mienknek a két- háromszorosa. Neten biztos megtalálható, de most nem ezek a számok az érdekesek. Érdekesebb, hogy a válság mindenkire érvényes. A parlamenti képviselőkre is, előzőleg kimaradt, hogy az ő jövedelmük is csökken 20%-al, így nincs kivételezett kaszt, amelyik meg tud gazdagodni csak azért, mert válság van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.