Hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnöke.

Szalai Annamáriát 2010. augusztus 11-i hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára; majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a Médiatanács elnöke.

Szalai Annamária 1961. szeptember 16-án született Zalaegerszegen. 1982-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanítói, 1990-ben az ELTE BTK-n népművelői, majd 1998-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakán szakközgazda diplomát szerzett.

1982-1984 között a zalaegerszegi Ady Endre Általános iskolában tanított, 1984-1985 között a Zalai Hírlapnál újságíró, 1985-1997-ig a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál, majd jogutódjánál filmforgalmazó, filmiroda-vezető volt. 1995 és 1997 között a Mozisok Országos Szövetségének elnöki tisztét is betöltötte.

Elhunyt Szalai Annamária, az NMHH elnöke

1997-2002-ig a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatójaként dolgozott. 1996-tól a Magyar Mozgókép Közalapítvány szakkollégiumi elnöke, 1997-től a Zala Art Alapítvány kuratóriumi tagja.

1991-ben belépett a Fideszbe. 1993-2003 között a párt Zala megyei választmányának elnöke, 2003-2004-ben a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának alelnöke volt.

1994-1998 között Zalaegerszegen önkormányzati képviselő, 1998-2002 között a Zala Megyei Közgyűlés tagja volt.

1998-2004 között országgyűlési képviselőként tevékenykedett, a Fidesz Zala megyei területi listáján jutott be a parlamentbe, ahol a külügyi, a kulturális és sajtó, a nemzetbiztonsági, az informatikai és távközlési, valamint a társadalmi szervezetek bizottságának munkájában vett részt. 2004 tavaszán ORTT-taggá választása miatt képviselői mandátumáról lemondott.

2002-től a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén óraadóként, 2003-tól adjunktusként dolgozott.

2004. április 1-jétől az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagja volt.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Nem szerettem, mert gáncsolt. Gáncsolta a Klubrádiót, meg mindent, ami a Fidesz érdekét sértette. Persze, ezek nem az ő agyszüleményei voltak az tény, de le lehetett volna mondani. Mint embert, és főleg fiatalt nagyon sajnálom. Nyugodjék békében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Politika ide, politika oda, egy fiatal ember meghalt egy szörnyű betegségben. Nincs itt az ideje a csúnya beszédnek.
A munkát meg valószínű azért folytatta, mert talán ezzel kötötte le a figyelmét , nem öröm az elmúlásra gondolni.
A munkáját majd külön kell értékelni, itt most a gyásznak van helye.
Nyugodjék békében.
Nauta
@arbiter: "Isten nem ver bottal!" Minden rossz elnyeri méltó büntetését és a jók a megérdemelt jutalmat! Az elhúnyt ,rengeteg ellenséget, szerzett magának! Rengeteg embert megbántott,tönkretett,kisemmizett.És egy velejéig aljas diktatúrát szolgált ki júdásként! Ez tény és ezért nem dicséret jár! De "halottról vagy csak jót,vagy semmit!" Én az utóbbit választom!
coni
Varga, Navracsics, Martonyi is saját árnyéka magának, nem lehet egyszerű feldolgozniuk amit tesznek. Varga már vasággyal együtt 50Kg.
Orbán bezzeg hízik...
aremy
a kedves aki nem volt kedves az hogy viselhet bármit méltósággal?
murzika
@coni: Meghalt szegény. Ez van. A csúti tahó csicskásai megérdemlik a sorsukat, amit ezzel a néppel , országgal tettek, esznek a világ boldogabbik felén lámpavasat kapnának a gazdájukkal az élen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.