Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek az egyházi törvény módosítására tett javaslatát, amely szerint minden vallási közösség használhatná az egyház megnevezést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi kapcsolatokért felelős államtitkársága az MTI-vel.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenhardtibolya
Azt hiszem, nem azért bosszankodnak egyes vallási csoportok, hogy nem nevezhetik egyháznak magukat, hanem az állami támogatás miatt, mert csak a kiemelt egyházak részesülnek abban, igen helyesen. Elég szomorú, hogy ebbe a körbe bekerült a hitgyüli is, amelyik egy igazán veszedelmes biznisz-egyház.
silber13
@lenhardtibolya: Ön szerint pl.: a Katolikus Egyház nem biznisz- egyház? És mi baja van a "hitgyülivel?"
lenhardtibolya
@silber13: Igaz, hogy katolikus vagyok, de nem gondolom, hogy a Katolikus Egyház teljesen ártatlan lenne pénzügyekben, bár most állítólag Ferenc pápa tesz valamit a Vatikán bankügyeinek korlátozása érdekében. (Nem hinném, hogy valódi megoldás lesz).
A hitgyülivel nekem csak annyi a bajom, hogy Németh Sándor "prédikációit" álságosnak és hazugnak érzem, az pedig, hogy ott transzba esnek a hívek, egyenesen gusztustalan.
Meggyőződésem, hogy ahhoz, hogy valaki istenhívő legyen, egyszerűen úgy kell élni, ahogy azt Isten parancsolta, és nem szükséges feltétlenül a papság közvetítését igénybe venni. Legjobban úgy lehet imádkozni egy templomban, hogyha ott nincs szertartás... Ez persze az én véleményem, nem lehet általánosítani, mert sokan vannak, akik igénylik a szertartásokat, prédikációkat.
silber13
@lenhardtibolya: Látja Hölgyem, a templomi prédikációkat én sem igénylem, kiváltképp, amióta a szószékeken nyíltan megjelent a politika. A Katolikus egyház egyáltalán nem ártatlan pénzügyi dolgokban 1942, az IOR megalapítása óta, köszönhetően XII, PIUUUSNAK, ha jól tudom..
JAJMÁR
Amióta feltalálták a magántulajdont és a pénzt, minden arról szól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.