Az volt a vizsgálati szempont, hogy "olyan vállalkozásokat támogassanak, amelyek hosszú távú, fenntartható beruházásaikkal eredményesen képesek hozzájárulni Magyarország felzárkóztatásához" - ezt válaszolta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, miután jobbikos képviselők 74 - köztük számos offshore - cég vissza nem térítendő állami támogatásáról kérdezték.

Volner János és Szilágyi György tételesen felsorolva az általuk összegyűjtött 74 cég nevét, az elnyert pályázati forrást, megnevezve a társaságok tulajdonosait, bejegyzett székhelyüket - arra kértek választ Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől, milyen tulajdonosi struktúrájú szervezetek részesülnek az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyarország költségvetése által közösen biztosított forrásokból.

A Jobbik által összeállított lista azt mutatja, hogy a sok esetben külföldön bejegyzett vagy külföldi - ciprusi, szlovák, osztrák székhellyel rendelkező - cégek több tíz, illetve több száz millió forintos támogatáshoz juthattak különböző projektekhez.

Milliárdokat fizetett ki offshore cégeknek az Orbán-kormány

A parlament honlapján megtalálható miniszteri írásos válasz alapján a tárcavezető tételesen válaszolt a Jobbik kérdéseire, felsorolva, hogy az említett vállalkozásokkal mennyi volt a szerződött összeg, mennyi volt a kifizetett előleg és a számla alapú kifizetés összesen, illetve mikor történt az utolsó kifizetés, és mennyi volt az összege. Németh Lászlóné válaszában azt írta: a párt által említett 74 pályázóval kapcsolatban a vonatkozó támogatási konstrukciók esetében az volt a támogatási döntés előkészítése során kiemelt vizsgálati szempont, hogy "olyan vállalkozásokat támogassanak, amelyek hosszú távú, fenntartható beruházásaikkal eredményesen képesek hozzájárulni Magyarország és az érintett kisebb földrajzi terület fejlesztési terveihez és felzárkóztatásához".

Mint a miniszter írta, ennek megfelelően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elsősorban azt vizsgálta, hogy a vállalkozás képes-e megvalósítani a kiírásban szabott feltételeket, a projekt műszakilag és pénzügyileg megfelelően előkészített-e, képes-e a fejlesztéssel létrejött projekteredmény az új, hozzáadott érték megteremtésére, és hozzájárul-e az indikátorok teljesítéséhez össztagállami szinten.

A felsorolt cégek között van többek közt az 51 536 995 forintot elnyert Café Frei Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. is, amely az újzélandi Coffe Green Bean Limited résztulajdonában áll. Az Interacitive Net Design Kft.188 960 500 forint vissza nem térítendő támogatást kapott, és egyedüli tagja a Cipruson bejegyzett IN D Group Holding Limited nevű cégnek. 65 684 400 forintot kapott a Happy Company Élelmiszer Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft. amelynek résztulajdonosa a belize-i cégbíróságon jegyzett Jodo Investment Ltd.

A jobbikos politikusok "kutatómunkája" több magyar politikus érintettségét is feltárta, így a következő hetekben - mint írták - "újabb meglepetésekkel fognak előrukkolni". Volner azt is írta, az érintett befolyásos csoportoktól már kaptak "jóindulatú figyelmeztetéseket", és a befolyásos csoportokat érzékenyen érintő kérdés miatt "dühödt és durva támadásokra számítanak".

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

profon
Asszem ki kell költöznöm Offshoreiába ! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Na akkor hogy is van az Simor féle offshore lovagozás???
nyanya001
Eközben a a hazai cégek sorra csődöt jelentenek !
Dr. Felipe
A zorbánc mondta közvetlenül a választások előtt: "Véget vetünk az offshore lovagok világának"
Hát hát fideSS birkák, ahogy látjátok ez a lufi is kipukkadt.
Mobil123
@nyanya001: De nem a KÖZGÉP!! Láttad a hírekben, hogy a vízbe esett a melós, hogy bontják a hídat Szegeden?
Mindenkinek kuss lett kiadva.
nyanya001
@Mobil123: A Közgép az a Fidesz cége !
Az offshore cégek úgyszintén az övéik lehetnek !
Ma nem néztem nem hallgattam híreket.
zipper
- Offshore tulajdonú céggel képezteti a könyvelőket az NGM
(atlatszo.blog.hu/2013/04/05/offshore_tulajdonu_ceg_vegzi_az_ngm_tovabbkepzeseit)

- Belváros-Lipótváros: Százmilliók csókos alvállalkozóknak
(atlatszo.hu/2012/02/16/belvaros-lipotvaros-szazmilliok-csokos-alvallalkozoknak/)
Oszt' jó napot !
profon
Asszem ki kell költöznöm Offshoreiába ! :)
Mobil123
@nyanya001: Talán tegnap előtt volt a hírekben. Nagyon kusst rendeltek el mindenkinek.
Senki nem mondhatott semmit.
A Tündik bündije
Ejnye viktátorom, hogy is volt az a véget vetünk az offshore lovagok világának kezdetű mondóka?
Pálinkafőző Rézüst
Ezek hazudnak éjjel is, nappal is, meg a kettő között is...
Némó Matróz
Olcsóbb újat építeni mint felújítani?
Bocs, de nekem a traktorosnak ezt nem tudják bemesélni!
nyanya001
@Mobil123: Majd megállapítja a rendőrség, hogy a
munkás volt a hibás oszt jó napot !
Patrióta1
És? Megtehetik nem? Ezzel a néppel azt tesznek amit csak akarnak, mindegy, hogy kik vannak kormányon! Fogalmam sincs, hogy mi az a határ(ha van ilyen) amikor a nép azt mondja, hogy elég!
Mobil123
@nyanya001: Elvégre biztos a melós nem tartotta be a munkavádelmi előírásokat, mert azt már kijelentették, hogy ők (a cég) minden előírást betartottak.
yazo64
"Lopni dicsőség, hazudni kötelesség, ütni öröm"
orbán viktor
nyanya001
@Mobil123: Azért van a góré, hogy ellenőrizze a munkavédelmi előírásokat
különös tekintettel a híd bontására ami ugye nem egyszerű munkafolyamat !
Mobil123
@nyanya001: Remélem ezt ironikusan gondolod? Mert van az a pénz amiért meglehet venni a munkafelügyeletet is.
gabrella
Ezért kellett a népet nyúzni, levenni a 28ezer ft-os segélyt 22 ezerre,hogy az offshore lovagoknak ennyi milliós vissza nem térítendő állami támogatásokat nyújtsanak?
Köszönjük Fidesz!
Csizmás Kond
A cikkben a kép alatt, ahol azt írja a parlament honlapján megtalálható na arra katt és kiderül minden.
Ezek ugyanolyan pályázatok mint bármelyik amit valaha kértek és kaptak.
nyanya001
Na persze ! Simor az offshore lovag
a Németné ezek után meg az offshore lovagina !
Don Quijote
@Horizont: csizmásnak imidzse?? Hol élsz te???
murzika
Tulajdonképpen mi értelme volt elzavarni a szocikat három éve? Ez a gusztustalan hatalomfüggő maffia az elmúlt 3 év alatt köröket vert, a szocikra, lopásba,hazudozásba, az ország tönkretételében, az emberek elszegényítésében.
A jogállamot és a demokráciát lenullázták, az Eu-ban már szó szerint köpnek ránk.
Tehát mi értelme volt elzavarni a szocikat ???
entero
@Horizont: Nyugi, Horizont, mi is kaptunk 2011 - ben 47 millió vissza nem térítendőt, amit Rézüst állandóan az orrom alá dörgöl. Az ilyen pénzekből még több munkahelyet lehet teremteni, kár, hogy ez nem jut el mindenki tudatáig. Mondjuk ez csak aprópénz az általad leírtakhoz képest.
szaboria1
@entero: Te talán egy pár embernek munkát tudtál adni. De nekem ne mond, hogy pl. Frei Cafe munka helyeket teremtet. Nyitott egy kávézót amit csak a felső tízezer engedhet magának az árai miatt, a Librevel a plázákban meg szerződőt, hogy az Ő kávéit főzzék.
silber13
@nyanya001: 21:50-re: ugye az o betű véletlenül sikeredett rövid o-ra?:-)))
coyote3
@Mobil123: Az ő offshore pacistájuk jó pacista... Mit nem értesz ezen???
lenhardtibolya
Íme a bizonyíték, hogy megint a Jobbik szakértői tárták fel a disznóságokat, tehát ez az egyetlen tisztességes párt. Ez a Németh Lászlóné viszont meglehetősen furcsa figura, állítólag felsőfokú végzettsége sincs, de azért ekkora hibát sorozatban elkövetni több, mint durva. Mondhatják, hogy mindenkinek attól piszkos a keze, amivel dolgozik, ám jelen esetben ez nem elfogadható mentség.
bakegya
Kérni és kapni,az én ismereteim szerint a függetlenségi harcok óta magyar viszonylatban mindegy,de fidesznyikvezérkarral az élen meg végérvényesen mindegy.
Vidám orbánbarak van-15 kg-os húsvételezéssel-a többi meg csak meg ne tudja,de tudja.
És ez az ijedtség tükröződik a két emberszabású pfán-profán.
gabrella
Ezeket kéne az útszélére hatalmas plakátokra kiragasztani az embereknek!!!
Tudják mire megy el a pénzünk és miért fagynak meg emberek és halnak éhen!
Lázár még kikéri magának,hogy a politikus is ember?
Hát ilyen emberek vagytok politikusok!
Elszegényítették az embereket,kisemmizték, a CHF hitelek is erre mentek ki és lássuk be bizony a Fidesznek nagy közreműködése volt ebben is.
gabrella
Azt gondolom ilyen esetben önként le kéne mondani a kormánynak!!!
Olyan mint amikor egy többgyerekes családapa a gyerekek éhezése mellett a családi pótlékot a kurvákra költi.
verőce21
@szaboria1: (05:54) Bizony, hogy Frei T. munkahelyeket teremtett szerte az országban! És nemcsak a "felső tízezer" számára nyitott kávézókat, én pl. a múlt héten a kecskeméti kávézójában ittam 290.- Ft-ért egy egzotikus nevű kapuccsinót. :)

(szerintem ezt mindenki megfizetheti) :)
SLAakku
Az Alaptörvény kimondja, hogy a központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.

Milyen tulajdonosi struktúrájú szervezetek részesülnek az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyarország költségvetése által közösen biztosított forrásokból?
Csizmás Kond
@Horizont: A támogatási rendszer minden korban meg volt, a királyok, a diktatúrák korában is,de ez a fajtája csak az uniós elképzelések alapján jött létre ahol azt követelik, hogy bárki igényelhet ha valami köze van az unióhoz és bárhol kaphat is függetlenül az országoktól.
Ezt nem én találtam ki és nem is nekem tetszik hanem az uniónak és azoknak akik ma is azt tartják a mindenhatónak...na szóval te jobban pártolod mint én csak mivel nem fogtad fel a működését ezért kiabáltál egy sort.
SLAakku
Az Alaptörvény kimondja, hogy a központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.

Bárki igényelhet de feltételekkel kaphatja.
szaboria1
@verőce2: Hány munka társai is lehet? Mert csak tervezi az 5 kávéház nyitását. Én megnéztem a cég kivonatát. Akkor Kecskemét szerencsés mert Pesten a plázákban nagyon drága én 490 ft fizettem egy feketéért.
Dr.luigilongo60
@Horizont: Hogy miért védi őket?
Hát pízért, nem is kevéskéért.:-)))
Pálinkafőző Rézüst
@entero: nem aprópénz...és vannak furcsa dolgok vele kapcsolatban..Ugye???
Mobil123
@coyote3: Jaj, hát érteni értem én, csak a fanok megértik e az itt a kérdés???!!!
sasi1115
Ez csak nem az a Frei, aki pár éve még közellenség volt? Amikor a kamu cikket csinálta a bérgyilkossal aki x összegért megölte volna akár Mo. miniszterelnökét. De gyűlölte akkor a fitymatársulat.
Gondolkodtam is, hogy az ingyenes metropol újságban mit keres ez a gonosz Frei, miután fitymáék megvették azt is hogy ingyér hülyíthessék a népet. Ezek szerint ezért fért meg Frei úr a Századvéges bohócok hazugságai mellett.
Tényleg mindig van az a pénz...
Frei úr munkahelyet teremtett, az a lényeg. A másik szintén munkahelyet teremtett, igaz csak csarnokot épített amit kiadott vélhetően a havernak, de azért ott is jól jött a vissza nem térítendő. Ja és ott is biztos teremtődött vagy 5 munkahely. Hajrá Magyarország!
zipper
@lenhardtibolya: " Íme a bizonyíték, hogy megint a Jobbik szakértői tárták fel a disznóságokat, tehát ez az egyetlen tisztességes párt."

Egyikből nem következik a másik, ergo: - a kormányzópárti sár feltárásából abszolút nem az következik, hogy a Jobbik az egyetlen tisztességes párt, hanem az, hogy terhelő adatokat tárt fel a kormányzópártról - egy ellenzéki párt !
murzika
Lámpavas gyártó vállalkozást akarok indítani, remélem kapok hozzá támogatást, mert egyre növekvő igényeket akarok kielégíteni.
verőce21
@szaboria1: Akkor miért csak tervezi a kávézók nyitását Frei, ha már Te is nála kávézgattál? :)

(A "plázák" pedig mióta az elit vásárlóhelyei?) - ellentmondásos vagy ám önmagaddal, de nem kicsit. :)
coyote3
@Mobil123: Láthatod a kommentelőik képességeiből...
Klara Erdelyi
"Offshore Leaks: átrendeződhetnek a világ pénzügyei

Alig néhány nappal azt követően, hogy eddig példátlan módon lefoglalták a ciprusi nagybetétesek pénzét, újabb – ezúttal globális mértékű – csapás érte azokat, akik jövedelmüket és megtakarításaikat offshore-stratégiák segítségével igyekeztek mentesíteni a honi adókulcsok alól, vagy éppen teljesen láthatatlanná tenni azokat. Egy nemzetközi újságírócsoport 15 hónapos munkával hatalmas elemzést készített a világ nagy adóparadicso­maiban zajló tranzakciókról. A diplomáciai táviratokat kiszivárogtató WikiLeaks akció nyomán Offshore Leaksnek elkeresztelt leleplezés következményei alapjaiban rendezhetik át a világ pénzügyi rendszerét...

...Magyar újságírók is kutakodtak a 120 ezer céget érintõ adatbázisban, amelynek publikálása lapzártánkkor kezdõdött el. Az átlátszó.hu újságírója, Bodoky Tamás szerint fontos, hogy ezek az adatok nyilvánosságra kerüljenek. Bodoky az ATV Híradójának azt mondta: a magyar cégekrõl szóló információk majd késõbb jönnek a sorban, annyi azonban már látszik, hogy Ciprus volt az egyik kedvenc offshore célállomás."

Teljes cikk erröl itt : atv.hu/kulfold/20130413_offshore_leaks_atrendezodhetnek_a_vilag_penzugyei

Hát elég durva dolog. Lesz itt még sok-sok ember - globálisan is - akinek az idén nem lesz ajánlatos a Napra menni - annyi vaj, - (akarom mondani adózás alók kivont dollármillió-milliárd) - van a fején ...Igy nem csoda, hogy a világ nagyobbik felének meg nem jut betevö falat - és éhezik vagy éhen is hal... Ez egy igazi botrány ...
aborisz
A JOBBIKOT galyra vágják ezért a észrevételért! Csak azt nem tudom mért nem az MSZP vagy KDNP vagy DK vagy LMP vagy eggyüt 20014ért VAgy mi van mégnek? Nem jutott hozzájuk ilyen információ!! Nagyon de nagyon furcsa !! Vagy az igazság a túloldalon van ?
szaboria1
@verőce21: Sokan nem tehetik meg, hogy plázázanak erről csak ennyit. Én a libri könyves boltba mentem be és igenes egy sima kávé túl drága mert Ő is arabika kávát fprgalmaz csak hangzatos névvel.
aborisz
@zipper: Akkor mért nem vitték hamarabb nyilvánosság elé!
verőce21
@szaboria1: (17:28) Kapsz egy kávét tőlem is, ha az előbbit magyarul, hibátlanul leírod! :)
Csizmás Kond
@Dr.luigilongo60: Já...hát má ezt is lenyomoztád ?
entero
@Dr.luigilongo60: Te nem pénzért dolgozol? Ja, hogy nem fizetnek meg eléggé. Van ez így.
entero
@coyote3: A te képességed mennyivel jobb? Ha igaz a foglalkozásod, hát...
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Veled kapcsolatban vannak furcsa dolgok. Egyébként neked lehet, hogy nem aprópénz, aki a kis nyugdíjából él, annak minden millió sokat jelent...:-))
Dr.luigilongo60
@entero: Csak én nem az állam pénzét nyúlom egy kis nyalakodás fizettsége képpen és nem is másokon élősködöm, lényeges különség ám!:-))
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond: Tudod Entero önmagát teregette itt ki természetesen dicsekvési célzattal, mert képtelen volt az egojának parancsolni, ellenben ő úgy nyomoztatta ki a nevemet és a munkahelyemet is, melyet már többször büszkén meg is említett itt, tehát megint rossz helyen vered a csengőt.
Csizmás Kond
@Dr.luigilongo60: elnézést...tényleg elnéztem valamit...
entero
@Dr.luigilongo60: Gondolod, hogy én az állam pénzét nyúlom le? Szerinted a több mint 20 év alatt kapott egyszeri támogatásból megy a dőzsölés? Amúgy meg én kerestelek meg a net segítségével, senkivel nem nyomoztattalak le. Nem volt nehéz a nick neved alapján.
SLAakku
Az Alaptörvény kimondja, hogy a központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.

Bárki igényelhet de feltételekkel kaphatja.
zipper
@aborisz: "Akkor mért nem vitték hamarabb nyilvánosság elé! "

Nézzük időrendben:

1/ 2013. ápr. 4.-én az atlatszo.hu hozza a témát az oldalán
2/ A NOL 2013. ápr. 6.-án hozza az oldalán, majd még foglalkozik a témával ápr. 10.-én is.
3/ Az ATV 2013.ápr. 13.-án hozza
4/ Jobbik ismeretlen dátumú beadványa 2013. ápr. 11.-én érkezik a minisztériumba.

Bizonyíthatón a legkorábbi dátum az atlatszo.hu megjelenítése - a Jobbiké nem ismert, valószínű, hogy csak ez után készült a beadványa.

Tehát ápr. 4.-e után 2 nappal már hozza a NOL, míg nem állapítható meg sem a linkekből, sem a cikkből, hogy a Jobbik mikor terjesztette be a beadványát a minisztériumba, ahova ápr. 11.-én érkeztették !

Nem látok okot ájuldozásra !
Dr. Felipe
Választások előtt nem ezt ígérték. Ezt majd mindenki tartsa észben mielőtt jövőre leadja szavazatát.
Dr.luigilongo60
@zipper: Ma volt a híradóban,hogy ráadásul a pályázatokat elnyert cégek közt nem kevés külföldi bejegyzésű.
2010 áprilisa óta progresszíve szaporodnak az offshore cégek, persze ezek tulajdonosait nemigen lehet megismerni.

Hát nem érdekes.:-)))
Pálinkafőző Rézüst
@entero: megint hazudsz. A luigilongo nick nevet a neten kizárólag a propellerhez köti a kereső...)) Mint ahogy az én nickemet is...És még néhány általad lenyomozottat...Szóval valami bűzlik Orosházán...De miért is kell mások után nyomozni??? He???
A 20 év sem stimmel...Na de arról majd máskor.
kukac50
Offshore cégeket támogatnak itthon meg szüntetik meg a munkahelyeket adó vállalkozásokat, azért mert elvonnak Tőlük nagyon sok pénzt.
Hiába az egykulcsos adó, a szociális fizetnivaló felér három kulcsos adóval.
zipper
@Dr.luigilongo60: " Nem leszünk gyarmat" - csak mindössze külföldi bejegyzésű, adóztatást elkerülő bratyicégekkel komázunk és mentjük ezekbe a pénzecskéinket !
P-Márta
Aztán arra is gondoljunk, minek is kellett az "azeri" külkereskedelmi kirendeltség, egy személyben Szijjártó által létrehozva??? - Safarov pénz bevétele oda lett utalva, befizetve??? - hol van az a több ezer dollárnyi pénzt, amit igértek érte Orbánéknak???

Aztán meg arra is gondoltunk, hogy miért is kezdett hírtelen Orbán diktátor, önkényuralkodó az OFFSHORE CÉGEKRŐL beszélni, nagyon sürgősen? - hát mert mindenki SAJÁT MAGÁBÓL INDUL KI..., ilyen egyszerú ??!! Arra nem gondolt, hogy a népnek is van esze és tudja jól, hogy nem esik alma a fájától messze..., vagyis az oligarchia legjobb barátja lenne kézfogással Orbán és bandája???

Van itt kérdés bőven, tegyük csak fel!
Klara Erdelyi
@Horizont: hát, nem voltam rest - megnéztem mind a 74 nevezett céget - mindegyik külföldön van bejegyezve egytöl egyik - nagyon sok offsor paradicsomokban (Ciprus, Seychelles szig. stb) így egészen biztosan ki tudják elégiteni a Miniszterasszony által emlitett átláthatóságot : " A Támogatási Szerződés Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák az átláthatóságot biztosító rendelkezéseket " ... ...
Na bravó ... igy tovább ... majd csak külföldre kerül az EU-tól kapott pénzböl megvalósitott bármelyik projekt teljes adózatlan profitja is ...

A kormánynak aztán lehet ujabb réteg bört lehuzni a népröl - feltéve ha még van mit ...

Már ha egyáltalán megvalósul egy projekt - és nem lépnek le a cash-sel mindenestöl ...

Amugy meg nagyon kiváncsi leszek - ha tényleg rövidesen nyilvánosságra hozzák az Offsor - Leakot - meg a magyar politikusi érintettséget is, úgy értem személyekre bontva - mik fognak még itt kisülni ??? ...

Ehhez képest a korábbi kormányok korrupciója csak "light-os kindergartenparty" volt ...
Ezek már profi nagyipari szinten lopnak - csalnak - hazudnak...nem aprózzák el - na ja már csak alig egy évük van - most kell mindent még einstandolni ...
coyote3
@entero: Köszi kérdésed, elég jól megvagyok vele. De veled mi van, hogy nem dicsekszel? Már hiányolom. Tömjénezd magad kicsit, azon jókat nevetgélek.
dr. prédikátor
ENTERÓ !! már megint hazudsz!! A 47 millát te a semmiért kaptad, Úgy látszik a fítyesznél jól megtanitottak hazudni.!!Az meg hogy te kinyomoztad hogy ki kicsoda megint csak hazugság,ne fényezd már magad annyira mert el fogsz kopni.Pofára fogsz te esni egy év mulva!
zipper
Apropó: - tudja valaki, hogy Orbán fogorvosa miért és mire is kapott 1 Mrd-ot ?

Szeretnék erről is olvasni, mielőtt zokogógörcs kap el a jóságos "rezsicsökkentéstől" !
SLAakku
...ezek a kitanittatott senki emberek csak lopnak csalnak rabolnak 23 év alatt.
zipper
@SLAakku: és az tudható, hogy változott kedvezően a dental turizmus ? (...esetleg a fogorvos magánszámláján lévő összeg nagysága ?)
entero
@coyote3: Nincs rá szükségem, meg egyébként sem ez volt a tervem még az elején, csak egy kicsit a Fidesz pártját akartam fogni, de ez lett belőle. Egyébként az ajtóm neked is nyitva áll, szóval ha felénk jársz, nézz be nyugodtan.
entero
@dr. prédikátor: :-)))))))))))))))))
coyote3
@entero: Köszi nem vagyok kíváncsi Rád. Van nekem mit nézegetnem idehaza is. És nem is dicsekszem vele még akkor sem, ha elmondom a véleményem. Mellékesen jegyzem meg, ha nem ez a célod, akkor ne dicsekedj. Mások sem teszik itt. Meglehetősen visszataszító dolog, ahogy észrevehetted volna, ha lenne erre affinitásod. Többet nem is kommunikálnék Veled, bár a dicsekvős hozzászólásaidat ezentúl is nagy örömmel és vidámsággal fogom olvasni,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.