Amikor Rozsályon 1992-ben felbomlott a Rákóczi Mgtsz, a képviselő-testület úgy döntött, nem minden földet ad magánkézbe. Nyolcvanöt hektár föld önkormányzati tulajdonban maradt. Egy évvel később az önkormányzat létrehozta a Rozsály Községért Jóléti Szolgálat Helyi Alapítványt, amely az önkormányzati föld egy részének bérlője. Mindent, ami kell, megtermeljük magunknak.

Forrás: antalvali.com
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Rozsály az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, számos nehézséggel küzdve éli mindennapjait. Példája azonban jól mutatja, hogy egy kis település is kihasználhatja lehetőségeit, tud élhető környezetet teremteni lakosainak. A rozsályi emberek összefogása, munkaszeretete, a község iránti felelőssége lehetővé teszi, hogy Rozsály egy élő, szerethető falu legyen.
maria.postr.hu
Az élet nem csak a napi élelem előteremtéséről szól.

Európa közepén, uniós tagállamként, 2013-ban meg pláne nem csak arról szól.

Nem tudok örülni az efféle híreknek, hiszen a nyomorról szólnak.
SLAakku
A magyar mezőgazdaságban nagy átalakulás zajlik – mondta a miniszterelnök. Mint kifejtette, jelenleg a termőföldek fele nagygazdaság, a másik fele kis- és közepes gazdaság. A kormánynak az a célja, hogy az arány 80 : 20-ra változzon a kis- és közepes gazdaságok javára. Az intézkedések és az uj földosztás nekem nem erről szól valamiért.
coni
A sikerük titka az összefogás. De ennek hiánya az oka, hogy az ország ott tart, ahol...
SLAakku
Minél több külsőst veszünk igénybe, annál kiszolgáltatottabbak leszünk – foglalja össze a rozsályi önfenntartás lényegét a polgármester.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.