A könnyített honosítás bevezetésével, illetve a szavazati jog megadásával a magyarországi politikai mező kiterjedt az ország határain túlra. Az utóbbi két évben Erdélyben megkezdődött a kiépítése azon politikai struktúráknak, melyek révén elképzelhető, hogy a magyarországi politikum az eddigieknél is nagyobb hatásfokkal tudja megszólítani, mozgósítani az erdélyi magyarokat. Közel 1 millió euró támogatást kaptak EMNP- és EMNT-politikusok által frissen bejegyzett civil szervezetek állami tulajdonban lévő magyar cégektől, további közel 2 millió eurót pedig egy az erdélyi magyar nyelvű sajtót finanszírozó, Fidesz-közeli alapítvány a Szerencsejáték Zrt.-től.

Forrás: atlatszo.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az itthoni hajléktalanokat, éhezőket,
munkanélküliek százezreit nem segítik !
Bravó magyar vállalatok !
Süljön le a bőr a pofátokról !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@nyanya001: És akkor még megróttak, amikor bátorkodtam hungarofóbiát emlegetni. Minek nevezném másnak az itthoniak lex@rását? Mondjátok meg felebarátim!
QQCSI
Nem az a baj, hogy a határon túli magyarok állampolgárságot kaptak,
hanem az, hogy beleszólhatnak Magyarország sorsába!
A milliárdok oda mennek, a nyomort mi viseljük, az adónkat meg ők
élvezik.
gabrella
Erről az Istenadta nép nem is tud. A választáskor biztosan "értékelné" hogy éhen halunk, miközben külföldre adakoznak a a megválasztott vezetőink a mi kontónkra.
QQCSI
@gabrella: Hát, bizony ezt a közszolgálati televízió és rádió nem szokta reklámozni! :(
sport50
na ez az igazi magyarok megosztása!!!nekünk semmi,mi csak adózzunk,dolgozzunk éhbérért,mi viseljük el a megszorításokat,tartsuk el a képviselőket,a pénz meg szépen megy azokhoz akik küldenek egy levelet,hogy a vezér hatalmon maradhasson!!!mert érdekes módon csak azok kapják ott is!!!
human
A külföldi szavazatokat remélem külön fogják kiértékelni. Kíváncsi lennék, hogy kik döntik el ki vezesse ezt az országot. A kormány munkájának "eredményeit" csak mi élvezzük, akik itt adózunk, élünk, halunk.
Bízom a külhoni magyarok bölcsességében, hogy csak akkor szavaznak, ha teljesen tájékozottak. Most lehet, hogy dől a lé az anyaországból, de ha elfogynak a források a kormány hülyeségei miatt, már nem lesz aki finanszírozza tovább a magyar iskolákat, egyesületeket, rendezvényeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.