Nyilvánosságra hozta támogatóinak listáját a Bajnai Gordon volt kormányfő vezette Haza és Haladás Alapítvány - írja a Hvg.hu.

A dokumentum szerint többek között a Moltól, az OTP-től és több magánszemélytől, például Bojár Gábortól és Winkler Gyulától is többmilliós összegeket kapott. A legnagyobb szponzor az amerikai demokratákhoz köthető Center for American Progress volt.

"A Haza és Haladás Alapítvány kiemelkedően fontosnak tartja működésének átláthatóságát, ezért a törvényi szabályoknak való teljes megfelelésen túl is részletes adatokat közöl bevételeiről és kiadásairól" - írja összesítése elején a Bajnai Gordon vezette alapítvány.

Az alapítvány 2011-ben 10-10 millió forintot kapott a Moltól és az OTP Banktól, illetve ötmillió forintot Oszkó Péter volt pénzügyminiszter pénzügyi tanácsadó cégétől, a TMC First Kft.-től. Szintén beszállt az alapítvány finanszírozásába hárommillióval Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója.

Bajnai bizalmasa, a Wallis volt vezérigazgatója, Winkler Gyula és Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke, az MSZP korábbi kampányfőnöke egyaránt kétmillióval támogatta az alapítványt abban az évben.

Itt a teljes lista >>>

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Várjuk hogy a CÖF is nyilvánosságra hozza a támogatói listát. Vagy azt várhatjuk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Várjuk hogy a CÖF is nyilvánosságra hozza a támogatói listát. Vagy azt várhatjuk?
Don Quijote
@Dr. Felipe: Inkább majd amerikáznak egyet...
fefe0741
@Dr. Felipe: Szeretnék hasonló listát látni a fikusz-tól,és ha lehetséges a romántőkéslacitol is.De addig nem élek,hogy megtörténjen...
Dr. Felipe
@Don Quijote: Hát a fideSS gyűlölet kampányát is a New-Yorki zsidók vezénylik úgyhogy amerikázhatnak nyugodtan.
marlin
Akkor most már csak azt kell nyilvánosságra hozni, hogy a z eemúúút nyóóc évben ki pénzelte az Orr bánékat??
Sokat sejtet ugyanis az, hogy a Fidesz-KDNP kormány most(!) mennyivel támogatja a "támogatóit"!!
Talán fideszes droidjainktól megtudjuk!!
bretagne
@Dr. Felipe: Én is ezt akartam kérdezni. Ha jól emlékszem, megígérték még hónapokkal ezelőtt.
Dr. Felipe
@bretagne: Csak hát nem azt kell nézni hogy mit mondanak hanem hogy mit csinálnak.
silber13
@Dr. Felipe: Betyárul hosszúéletűek leszünk, ha arra várunk! :-)))
fefe0741
@silber13: Én tolom a 48-at és nem bízom benne..
genyó kapitány
A Center for American Progress mit takar és mit kér cserébe a közel 50 millió forintért?

Ezeket a tetves külföldi lobbistákat egyszerűen betiltanám.
Ne értsetek félre. Az összes pártnál.
Ha már itt tartunk, az összes lobbit betiltanám és a pártok csak a tagok hozzájárulásiból kampányolhatnának.
lemma
@genyó kapitány: nem valami ilyesmit csinál az orosz vezetés ? kül@genyó kapitány: földi érdekeltségeket szemmeltartja
kedwes
Még mindig jobb, hogy Amerikából támogatnak, mint hogy innen támogatjuk Amerikát. Lásd. "állítólagos" Amerikai Magyarok támogatására létrehozott alap!
zipper
@genyó kapitány: Genyóka ! Ne kertelj ! A" külföldi lobbistákat" másként szoktátok hívni - hogyan is ?

Amúgy meg egyetértünk ! Nem kicsit - nagyon !
fefe0741
@kedwes: néha adni kell a csóringereknek,az már mind lopott pénz.Támogatják magukat..
X-ray
Kit érdekel, ki finanszírozza Bajnait? Az jobban érdekelne, hogy ki finanszírozna engem?
zipper
Most majd jönnek Orbánék a tutival, hogy ők mennyit kaptak:

- Római katolikus plébánia - perselypénz: 15.000 HUF
- Református templom Felcsút - perselypénz: 80.000 HUF
- Fociakadémia - Felcsút : - 1 pár kínai stoplis-csuka + 1.db. mez
- Imádni való Nagyanyók Klubja : - 5.db. kötött sál...

hogy ennyiből egy gyenge cöfölést sem lehet összehozni ? Sajnáljuk ! A többi adat 80 évre titkosítva !
manocska1
na valahogy így kell /kellene ,kellett volna /ezt csinálni!!!???
vukkocska
@Dr. Felipe: tedd idézőjelbe, mert plagizálsz. :)
Dr.luigilongo60
Kíváncsian várjuk a többi párt ,illetve Cöf-re hajazó "civil" szerveződések elszámolását is.
A Tündik bündije
@Dr.luigilongo60: Addig állj te féllábon... :-)))
gugu45
Támogatja a MOL (Állami cég) OTP (Állami cég) Mikbnkettő Orbán kedvezményezettje (kegyeltje. Ebből is látni lehet, hogy Orbán a bal oldal szétaprózására törekszik. Az Ő szavazóbázisa, csökken ugyan, de az nem jelentős. Viszont ha a bal oldal szavazóit 3-4 kis induló párt között osztja meg nem nyerhet, csak, ha egységesen lépnek fei a fityma-sz ellen.
kedwes
@fefe0741: Persze átlátszó rendesen.
Felhívás minden Magyar állampolgárnak:
A külföldön elhelyezett pénzeiket büntetlenül haza hozhatják, amennyiben nem így tesznek a NAV-CIA utána néz és elkobozza!
Kivétel az "állam" kihelyezett, adományai a 2010-14 között!
De szép!
keresztapa
Minden pártnak, megvan a közből való, hasznot húzó, holdudvara. Amely nagyon nagy hasznot húz, a párt pénztárnok finanszírozásának döntnökeinek javaslataival, és itt már nem milliók, annál inkább, milliárdokról van viszon teljesítés.
kukac50
Orbán meg azzal számoljon el tételesen, ami befolyik az államkasszába.
soljanka
A Fidesznek nincs szüksége adományra. Egyszerűen kiveszi az államkasszából, ami kell neki, oszt jónapot.
entero
@X-ray: Miért, talán azt tervezed, hogy indulsz a választáson? :-))
mariaberta
Most már arra is kíváncsi vagyok, kik finanszírozzák Orbánékat, egyrészt pártját, másrészt családját, mert ennyi idő alatt -ilyen gazdagságot létrehozni magánerőből nem lehet.
Kezdhetné a székház eladással, a Josip Tot és Kaya Ibrahim üggyel, Tokajjal, ő és felesége földügyeivel, de a Papát sem lehet kihagyni.
Na erre biztosan nem kerül sor.
mariaberta
Apropó, ma olvastam Tőkést és pártját mennyivel támogatjuk. És az RMDSZT?
kkalman
Ez legalább kiderült.
Mikor tudhatjuk meg ugyanezt a többi párttól?
@gugu45: Lehet, hogy az OTP és a MOL már készül a 2014-es választások utáni időre készül, és nem akarja levágni az arany tojást tojó tyúkot. Továbbra is szeretne a kormány "jó barátja" lenni, függetlenül attól, hogy ki lesz hatalmon.
zipper
Akkor egyet cöföljünk is:

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) a politikai életben egyre nagyobb szerepet játszó, de jogi értelemben nem létező szervezet. Mivel nem alapítvány vagy egyesület, és nem is gazdálkodó szervezet, ténykedését az ezekre vonatkozó jogszabályok nem kötik. Nincs szervezeti és működési szabályzata, így az sem tudható, hogy a CÖF egyes megnyilvánulásai, amelyek sugalmazottan a társadalom többségi véleményeként vannak megjelenítve, milyen szervezeti szinteken, milyen döntési mechanizmusok és szabályok szerint születtek meg. A döntéshozatal folyamatát értelemszerűen nem dokumentálják: így a CÖF elnökségi közleményeit éppúgy írhatta például a Vasas női strandröplabda-szakosztálya, mint Schmuck Andor vagy a Tenkes kapitánya.

Ugyanilyen homály fedi a CÖF gazdálkodását is: forrásokat a szervezet működésére egy tőle formálisan független alapítvány, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány gyűjt, kormányzati pénzekhez pedig a CÖF-höz csatlakozott szervezeteknek nyújtott egyedi miniszteri támogatás révén jut – ahogy ezt egy korábbi cikkünk feltárta.

De a „Békemenet” utáni újabb politikai akció körülményei körül sem kisebb a homály: a Csizmadia László elnök által a szervezet nevében meghirdetett Bajnai-ellenes kampány közterületi reklámjait nem a kampányt meghirdető CÖF/CET, hanem a bekemenet.hu nevű új játékos jegyzi. Ilyen nevű bejegyzett szervezet természetesen szintén nem létezik, ez egy honlap, aminek viszont – nem meglepő módon – nincs impresszuma. (Kérdés, miképp tudott egy honlap például a plakátokat előállító nyomdával szerződni.) A bekemenet.hu–ról viszont mindössze annyi derül ki a honlap regisztrációs oldalán, hogy az ügy pártolói egy Bayer Zsolt nevű, Thököly úti lakosra bízzák személyes adataik kezelését. Ilyen körülmények között lényegében kideríthetetlen, hogy ki és milyen forrásokból finanszírozza a CÖF/CET által elindított politikai kampányt.

( atlatszo.hu)

Ugye, hogy ki van ez találva ?
zipper
Csizmadia László CÖF-elnökként abszolvált nyilvános szereplései során gyakran hivatkozik arra, hogy az általa vezetett szervezet a Kárpát-medence legnagyobb civil szerveződése, hiszen 400 (négyszáz) szervezet nevében teszi, amit tesz; ráadásul ezen szervezetek közt számos szövetség, illetve ernyőszervezet található. „A csatlakozott négyszáz civilszervezetet képviselő Civil Összefogás Fórum és a Civil Egyeztető Tanács elnökségei nevében” írta alá például Csizmadia a Patrióta Európa Mozgalom nevű szerveződés kiáltványát. Formális csatlakozás, az erre vonatkozó szándékot kinyilvánító dokumentum a CÖF/CET jellegével harmonizálóan nincs, így az egyetlen nyilvántartás a csatlakozott szervezetekről a CÖF honlapján található lista.

A listán majdnem négyszáz – egész pontosan 239 – név található, mások mellett például Janositz Istvánnéé, aki vélhetőleg inkább magánszemély, mint összefogásra vágyó civil szervezet. Janositzné és az Összmagyar Testület-szerű nevek mellett felbukkan azonban néhány olyan tekintélyes szervezet is, melyek csatlakozása nyilvánvaló súlyt és rangot ad a CÖF-nek. A lista 51. helyén például azt olvashatjuk: Orvosi Kamara. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az Átlátszó megkeresésére az alábbit válaszolta a Kamara CÖF-tagságát illetően:
„A Magyar Orvosi Kamara soha nem volt, nem is lehetett és nem is lehet a Civil Összefogás Fórum tagja. Azon egyszerű okból nem lehet, hogy a Magyar Orvosi Kamara nem civil szervezet, még csak nem is társadalmi szervezet, hanem törvény szerint definiált köztestület, s mint ilyen, még ha akarna se lehetne említett szervezet, vagy hasonló szerveződés tagja (…) A 2010-es kormányváltás óta a MOK és a CÖF között sem formális, sem informális kapcsolatfelvétel nem volt.”
zipper
A 239 nevet tartalmazó listán találtunk viszont 17 olyan szervezetet, amelyeknek az interneten nem található az utóbbi néhány évből fellelhető aktivitása, illetve a CÖF honlapján kívül egyáltalán említve sincsenek:

Magyar Nemzetstratégiai Egyesület

Magyarok Európában Közhasznú Egyesület

Értékmegőrző Civilszervezet

Budai Családos Szeánsz Polgári Kör

Via Bona Alapítvány

Zemplén a Csángókért Alapítvány

A Magyar Egészségügy Áldozatainak Érdekvédelmi Szövetsége

Kis- és Középvállalkozások Egyesülete

107-es Polgári Kör

Magyar Szociálpolitikai Társaság Kh. Szervezet

Akciószövetség Magyarországért

Magyar Kisebbségi Információs Egyesület

Skorus Egyesület

Hazánkban Otthon Polgári Kör

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

Falusi Civilek

MÉROSZ Magyar Érdekek Országos Egyesülete

Ha további szűréssel kivesszük a listából azokat a szomszédos országbeli politikai pártokat és szervezeteket, amelyek régóta szövetségesei a mostani kormányzó erőknek, illetve azokat, amelyek egyértelmű nyertesei a Csizmadia vezette Nemzeti Együttműködési Alap által kezelt pályázatoknak – mint például az ötmillió forinttal támogatott CÖF-tag, a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány – jelentős részben polgári köröket, illetve ezek utódszervezeteit kapjuk. Így már nem is tűnik olyan eredeti innovációnak „civilekkel” mondatni el néhány nyilvánvaló pártközleményt.

Ugye most már tudjuk, hogy hova tűnnek el milliárdok és milliók - közpénzből...
gabrella
Ezek bizony mind pénzeket nyúlnak le akár így akár úgy! Miért engedték ezek elszaporodását?
Mert a saját cégeik pénzeit is ide mentik.
kedwes
@nyanya001: Na, pont ezekért tartom felettébb fontosnak, hogy a képviselő legyen képviselő. Annak a képviselője, aki megszavazta, ne pedig csak bábú, az aktuális pártérdekekért!
P-Márta
Normálisnak tartom, hogy közölték kik támogatják ez esetben bajnaikat.

Ha szembeállítjuk Orbánékkal-fidesszel, akkor az ORSZÁG TELJES VAGYONÁBÓL GARÁZDÁLKODHATNAK a választás során is,

micsoda anyagi különbség áll rendelkezésükre ??? !!! - és szórják is a pénzünket, most éppen Gyurcsányról 5 MILLIÓ FORINTÉRT rendelt Orbán egy "voks" ellenességre biztató kisfilmet. Tényleg Orbán, Gyurcsány ellen úszítással akar nyerni? Tényleg nincs Orbánnak elég esze ahhoz, hogy kulturáltan, civilizált voksolással nyerjen???
Gyurcsánytól ENNYIRE - NAGYON - FÉL??? - mert FÉL és NAGYON FÉL, különben nem rendeltek volna egy semmirevaló filmet.
P-Márta
SOKAN pedig azt szeretnénk megtudni, hogy az Orbán által egyetlen éjszakai döntés révén beszereztetett Grippen gépek utáni "jatt"... hová lett???
A Safarov GYILKOSÉRT, akit Orbán engedett szabadjára, hol van a több száz milliós EURÓ ??? - amit felajánlottak e mocskos állatért, aki embert ölt !!!
- és a többi pénz? - ki hatalmazta fel orbánékat arra, hogy 5 MILLIÓ forintért "gyurcsány" filmet készíttesen, válaszási kampányfilmet ??? --senki!
ki hatalmazta fel Orbánékat arra, hogy USA-ba alapítványnak 12 millió DOLLÁRT utaljanak át az ottani magyarok "összefogásáért", vagyis választásra behálózásért...

és még sorolhatnánk, ám tegyétek, szivesen olvassuk
bundi
@1951: hajrá mindent bele mond meg a frankót. mint 2002 előtt.
1951
@bundi: No comment, cipőtalp méretű IQ-val rendelkezőkkel nincs értelme vitába szállni,pedig az élet számtalan bizonyítékát adta a gyurcsányi konglomerátum súlyos károkozásainak!
szaboria1
@gugu45: Csak egy kicsit tévedsz a MOL és OTP már nem állami cég, csak ugyan úgy van benne résztulajdona.
nemkati
@zipper: Ez jó: "...A listán majdnem négyszáz – egész pontosan 239 – név található..." :)))

Azt szeretném már olvasni valahol, hogy: 0rbán Viktort majdnem 10 millió - egészen pontosan 1 - ember támogatja.
szaboria1
@1951: Te még mindig mély álomban szenvedsz! Fel kellene már ébredned, hogy ráébredj mennyire át vagyunk verve a nagy Fidesz révén.
nemkati
@zipper: „civilekkel” mondatni el néhány nyilvánvaló pártközleményt.

Hatalmas trükk, van eszük ezeknek. A közmédiában csak a párt és kormány dicsőségéről szónokolni, mintha minden tökéletes és egyre jobb lenne, civilekkel pártpropagandát nyomatni az utcákon, és így fenntartani azt a látszatot, hogy a kormánnyal (majdnem) mindenki egyetért. Zseniális! Igaz, ezt a békemenet első akciójakor felismerte, aki picit veszi a fáradságot, és tornáztatja az agysejtjeit.
lajospapa
@1951: Bizony, bizony! Azután a padlóra tett országot már csak betonba kellett döngölni. Mostanra sikerült. Nekünk már csak az lesz a dolgunk, hogy a gazdaggá tett barátok pénzét összeszedjük, ha azok elszórnak egy kicsit a nép közé. Azon is lehet marakodni.
zipper
@1951: Azt nem mondta el a pártigazgatód, hogy Bajnaiék karóba húzást, nyárson sütést, parázson futkározást is terveztek a zemberekkel, a zembereknek, mert nem tudták lenyeléni,hogy a mai napig senki nem tudja az értelmesek közül, hova lett a Fidesz pártszékház-eladásából befolyt lé, igen nagy pechjükre Josip Totot megtalálták,kiderült,ellopták az útlevelét és arra használták fel a személyes adatait,hogy kizárólag a Fidesz bűvkörébe tartozók hatalmas manihegyhez jussanak ?
Arról sem mesélt neked, hogy Simicska sem véletlenül álcázza magát a háttérben, legalább 10 éve nem sikerült róla a sajtónak fotót készíteni, annyira bujkál, miközben merő hobbiból közgépezik a közpénzzel ?
Mi a helyzet a földmutyikkal ?
Hallottál már Ángyán professzorról ?
És arról, amit kritizál ?
Orbán lányának a palota méretű panziójáról sem hallottál ?
Felcsútot körbevették betonfallal, hogy több (köz)pénz már ne folyjon, mert a budira is bankjegyekkel járnak ?

Csak úgy kérdezem...aztán meg ez is itt van:

granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

a szerzőjét a mai napig "elfelejtették" cáfolni...
Január
@zipper: Legjobb az, ha nem vesznek a cikkről tudomást. Nem tudnak róla, nincs, és mindenki azt mond, amit akar.
A Tündik bündije
@1951: A párttagkönyved megvan még, vagy már NER tagságira cserélted?
Egyébként az IQ-cipőméret hasonlat már az én gyerekkoromban is gáz volt... akaszd le a falról a '83-as naptárat apóca...
A Tündik bündije
@szaboria1: Álmodik még... elkábítja a felhalmozott sósav gőze...
aremy
@1951: azért ne égyen iljen vak mert azorbán 3év alatt nagyobb kárt-károkat okoz-
okozott és sajnos még 14ig még nagyobb lesz a károkozásuk .ugye ugye
senkifia68
Azért érdekes momentuma a történetnek, hogy a Center For American Progress oldalán a ABOUT US- ban mintha mást vállalnának!

'CAP does not support or oppose candidates or political parties.'

Ez is az amerikai (rém) álom része?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.