A Fidesz szóvivője Bajnai Gordontól azt szeretné megtudni, van-e olyan paktum előkészületben, amely lehetővé tenné politikai támogatásért cserébe a marihuána legalizációjának beépítését programjukba. Hoppál Péter úgy jutott el ehhez a kérdéshez, hogy egy hétvégi rendezvényen, ahol felmerült a marihuána esetleges legalizációja, részt vett Bajnai egyik legfőbb szövetségese, Juhász Péter is, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért egyik társelnöke.

A kormánypárti politikus szerint nagyon fontos, hogy Magyarország tartson ki azon álláspontja mellett, hogy egy ilyen elképzelés "nem juthat kormányprogramra". Bajnai Gordonnak színt kell vallania, van-e előkészületben olyan paktum, amely támogatásért cserébe esetleg a drog legalizációját beépítené programjukba. Hoppál Péter azt mondta, kétmillió szülő várja a fejleményeket, és ő maga háromgyermekes családapaként is meg van döbbenve, hogy ez a kérdés felmerülhet. Kiemelte: semmilyen politika erő Magyarországon nem léphet ilyen politikai útra, ezért felszólítják Bajnai Gordont, hogy semmilyen politikai támogatásért cserébe, semmilyen módon ne szövetkezzenek ilyen kérdésben.

Az Együtt 2014-nek nincs elfogadott drogpolitikája, közös álláspontja erről a kérdésről - mondta Bajnai Gordon hétfői sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy Juhász Péter, az Együtt 2014 társelnöke a hétvégén részt vett a marihuána orvosi célú legalizálásáról szóló párbeszéd megindítását sürgető tüntetésen. A volt kormányfő azt mondta, Juhász Péter magánemberként, velük nem egyeztetve ment oda. Bajnai Gordon kérdésre hozzátette: pártjának nincs olyan állásfoglalása, amely támogatná a drogliberalizációt, és ő személy szerint nem támogatja azt.

Kérdésre válaszolva Hoppál Péter azt mondta, ha Bajnai Gordon úgy nyilatkozott, hogy elhatárolódik ettől az iránytól, akkor ezt örömmel fogadják, de még nem hallotta, "hogy ez felmerült volna".

Az orvosi marihuána legalizálásáról szóló párbeszédet sürgetnek civilek, szervezésükben több mint kéttucatnyian jelentek meg Budapesten, az V. kerületi Városháza parkban szombaton. A szervezők elmondták, azt szeretnék, ha Magyarországon is elindulhatna egy szakmai egyeztetés a kérdésről civilek, orvosok, politikusok és szociális szakemberek között.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zipper
"Drogosok hátán jutna be Bajnai a parlamentbe? – érdeklődik a Fidesz"

- qrwák futtatása hozott valamit a Fidesz pártkasszájába ? - érdeklődik zipper.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacsni
nem a drogosokhàtàn fog bejutni a parlamenbe Bajnai, hanem a sajàt làbàn ès az emberek korekt szavazàsàval! ès ha mègsem, akkor mindenki megèrdemli a maga sorsàt!
amaramaistanna
@coni: Én úgy tudom,hogy ezzel kapcsolatban az hangzott el,hogy szerzett jogot nem szabad elvenni,de le kell ülni az érdekeltek képviselőivel,hogy valóban mire van szükségük,s akarnak-e egyáltalán ilyen jogosítványt...

Egyébként én beírom mindenhová,hogy ne szavazzanak.Tiszteljük őket,de ne befolyásolják az élerünket szavazataikkal,ha annak terhét és következményeit nem viselik.
keresztapa
Bajnai kiüti Mesterházit, A Jobbik feltörekvő nagy párt lesz, az ifjúság támogatásával biztos sikert ér el,. ezután Bajnai mint hiteltelen sunnyogó bázisával együtt levesbe kerül. Azt tudni kell, hogy Magyarországon nem nyerő a több párt rendszer , nem életképes. Egymást ütik, ki a hatalom birtoklásáért. A jobbik szavazóit összeköti a cigányellenesség, a rendszerellenesség és antiszemitizmus az előbbi a társadalom nagyobb részére jellemző. Elvi lehetőséget jelentene a legnagyobb szavazó tábor megvalósítására és maga az a tény hogy nem párt, hanem Magyarországért Mozgalom!
szjupermen
@kkalman: Megnyertem az ötös lottó főnyereményét. Elhiszed? Mert amint látom mindent benyelsz amit olvasol a neten.
kkalman
@szjupermen: Nem nyertél. Sem tegnap, sem pedig ma nem volt lottósorsolás.
De azért nézz utána, milyen pedigréjű alak védte a fityisz székházat, mikor a diákok elfoglalták az udvart. A baltás gyilkos is megér egy misét, a 2006-os budapesti randalírozással együtt.
Sajnálom, továbbra is csóró maradsz. :)
marlin
@keresztapa: Egyetértünk,
abban, hogy a Jobbik nagyon megerősödik, de azért Bajnait nem kell temetni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.