A költségvetésben és a konvergencia programban szereplő számok alapján végrehajtott becslésünk szerint idén rekordszintre emelkedik GDP arányában a büdzsébe bevétele a gazdálkodó szervezetektől, a lakosságtól és a fogyasztáshoz kapcsolt adókból. Bár az Európai Bizottság a magyar adórendszer hibájára hívta fel a figyelmet korábban, és a különböző vállalati különadók nagyságának csökkentését szeretné látni hazánkban, nagyban ezeknek is köszönhető, hogy a kabinet terve az adórendszer szerkezeti átalakításáról sikeres volt. Az újonnan bevezetett különadók közül jó néhány ugyanis a fogyasztást terhelő adók címén folyik be a büdzsébe - például telefonadó, tranzakciós adó. A második Orbán-kormány legfőbb célja ugyanis, hogy a munkát terhelő adók felől a fogyasztást terhelő adók felé tolja el a hangsúlyt. Ezt szolgálta a személyi jövedelemadó rendszerének teljes átalakítása is, és az egységes 16 százalékos adókulcs bevezetése.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Három éve egyebet sem tesznek, de stadionokra, utca, - és terek átnevezésére,
a saját jövedelmük emelésére volt, van pénz !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Amit az orbán kormány csinál az nem más mint röktönzéseken alapuló válságkezelés ,egy ország válságmenedzselése .Azonnali átgondolatlan válaszok régóta megoldatlan vagy újonan keletkezett kérdésekre. Olyan döntések halmaza amelyeknek kimenetele beláthatatlan következményekkel jár .
dömdödöm
ezt én is meg tudnám csinálni ha rámbíznák( sok ész nincs benne ) mégpediglen úgy hogy közben brüsszel-el is jóba lennék .
kamazuka
Ma magyarországon mindenki meg van elégedve a jövedelmekkel.
Senki hangsúlyozom senki sem tüntet,hogy magasak az adó terhek!
Ezzel a hatalom tisztában van s a néphülyítés propagandája viszi ,,őt előre!
Előre!
kukac50
Ennyire pénzéhes kormányfő még nem is volt.
A körülötte levőknek mindent megad, a szegényektől meg elvesz,hogy tudjon adni a gazdagnak. Ez megy a rezsi csökkentéssel is.
Miért nem a juttatásokat emeli a szegényeknél.
tudósbagoly
Ha legalább azt meghagyták volna a szociális ellátásoknál, ami 2010-ig megvolt - már akkor is emelni kellett volna egy picikét az elszabadult árakkal összhangban - ehelyett levették amennyire csak tudták és van, aki semmit sem kap, hiába regisztrált álláskereső, és dolgozik közmunkán két hónapig, de utána - ha a párja keres - már ő nem kaphat ellátást egy árva buznyákot sem, mert a szociális plafon - ami minden családnál 1 fő+0,9 tized egységre számítva - nem adható. A közműdíj elmaradása esetén sem kaphat, amennyiben véletlenül átlagos méretű családi házban lakik, rászorítják, adja el - a mai jogszabályok értelmében elsősorban az önkormányzatnak - azonban a kis alapterületű devizahiteleseket 3 évente félmillió forinttal támogatják - az igazán rászorulók ezért kiszorulnak a segítségből, és már el is veszíti a lakását - így lesz földönfutóvá. És az önkormányzattól kibérelhetik más rászorulók, akik annyit se dolgoztak életükben, mint akit kitúrtak szülei birtokából. Futószalagon gyártják a nyomort, elég egy betegség, baleset, munkahely felszámolás - és vége. Én nem akarok kutyahúsevővé válni, hamarabb esznek meg engem a kutyák. Embernek születtem és nem a vadonban akarok élni, mire felfogod, hogy ez a csapás miért ér, már jön a másik, és még gondolkozni sem lehet, hogyan, és miképp változtass, csak kapaszkodni lehet, mint a hullámvasúton -és feltenni a kérdést, vajon miért van ez. 0,9 egységnyi emberi erőforrás.
gabrella
Azt nem értem,hogy számol el a lelkiismeretével az, aki részt vett a sok ember tönkretételében?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.