A munkaalapú gazdaság lehet Magyarország jövőjének, a magyarok sikerességének és életszínvonal-emelkedésének kulcsa a miniszterelnök szerint.

Ezért a szakképzési rendszert össze kell hangolni a gazdaság igényeivel, helyre kell állítani a kétkezi munka becsületét, és átláthatóbbá, egységesebbé kell tenni az oktatási rendszert - mondta Orbán Viktor szerdán Budapesten, a 6. Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének megnyitó ünnepségén.

A kormányfő emlékeztetett, a rendezvény jelmondata az, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. "Most azonban már azt is tudjuk, hogy ennek a mondatnak a fordítottja is igaz: nem minden diploma ér fel egy jó szakmával" - tette hozzá.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"munkaalapú"...Erről már egyszer leírtam a véleményemet...ki is törölték...Pont ez a majom beszél munkáról, akinek köze nem volt hozzá soha.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@Hellcat: Ja, tavaly nyaron, mikor otthon voltam, es a munkanelkuli ketdiplomas baratnom mutatta azt a levelet, amit mindenkinek irkalt ez a csuti torpe, es a level igy kezdodott, hogy "En szeretem a munkamat,..." vagy valami ilyesmi, hat ne tudjatok meg, akkor miket gondoltunk rola, es persze megismerhettem ezzel kapcsolatban az egesz magyar karomkodasi szokeszletet, persze, nemcsak Tole, hanem az osszes baratomtol, csaladtagomtol, foleg a munkanelkuli reszerol...:o(((
Hellcat
@Tootsy: Hogyne szeretné...milliókért hazudni meg herevere...
Levendula
@SLAakku: Persze hogy kevesebben dolgoznak, mert azok a csúnyák elmentek külföldre dolgozni, itt hagyták a havi 47 ezer forintos kihagyhatatlan lehetőséget, hogy 10-szer annyit keressenek!
nemsemmi
Hát igen!
Mi is jobban jártunk volna, ha Viktor nem diplomát szerez, hanem mondjuk lett volna belőle egy kiváló cipész.
Kicsit előrébb tartana az ország.
Tootsy
@nemsemmi: Nehogy azt hidd, Kedvesem, tuti, hogy csak jobbos csukakat csinalt volna, es ismeritek a regi mondast: a suszter az egyik legtobbet politizalo fazon, mivel ket lukas talp javitasa kozben van eleg ideje arra, hogy megforditsa a vilag kereket,...:o((

Aztan meg azonnal megalakitotta volna a "suszterek partjat", akiket az egyeduli kivalasztottaknak allitott volna be. En ezzel a palival sehol sem tudnek egyezni, mert mindent masnak lat, mint ami valojaban: a totalis csodot fejlodesnek mutatja, a nyilvanvalo elszegenyedest sikeres lepesnek a forint erosodesevel, olyan, mint egy kis zold emberke a Marsrol, mert nem e vilagban el, egyszeruen nem latja, hogy mi folyik nem csak az orszagan belul, hanem Europaban, vagy a meg tavolabbi orszagokban...Azert, mert a strucc bedugja a fejet a homokba, azert a seggerol meg lefujja a vihar a tollat,... :o((((.
kukac50
A kétkezi munka megbecsülve 47 ezer forintot ér.
A vállalkozók elküldik a dolgozókat, azért,hogy munkanélkülit alkalmazzanak, vagy azt akit elküldtek,azok után kevesebb járulékot kell fizetni.
Ezáltal is kevesebb folyik be az államkasszába. Jó törvényeket hoztak a fityiszék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.