Orbán Viktor február óta jelentősen növelni tudta támogatóinak számát, míg Bajnai Gordon támogatottsága csökkenő tendenciát mutat - derül ki a Századvég áprilisban készített közvélemény-kutatásából.

A kormány házi kutatóintézeteként is ismert Századvég mérésének eredményei szerint a felnőtt lakosság többsége, 54 százaléka Orbán Viktort látná szívesen 2014 után a miniszterelnöki székben, amennyiben csak a jelenlegi kormányfő és Bajnai Gordon közül választhatna. A válaszadók mintegy harmada (32 százaléka) voksolna Bajnai Gordonra.

Az összegzés kitér arra is, hogy a Századvég februári kutatásának eredményeivel összehasonlítva a jelenlegi miniszterelnököt támogatók tábora több mint 10 százalékponttal nőtt, míg Bajnai Gordoné kismértékben csökkent.    

Az áprilisi mérés során jóval kisebb volt azon lakosok aránya, akik nem válaszoltak kérdésükre vagy nem mennének el szavazni. Ebből az következik - olvasható a Századvég anyagában, hogy Orbán Viktor nem Bajnai Gordon táborát, hanem elsősorban a politikai hovatartozásukban bizonytalan választókat tudta sikeresen megszólítani.

A válaszadók az összes, a közvélemény-kutatók által felsorolt pozitív tulajdonságot nagyobb arányban tulajdonították Orbán Viktornak, mint Bajnai Gordonnak. A legnagyobb különbség az erős vezető esetében volt látható: több mint háromszoros azon válaszadók aránya, akik szerint ez inkább a mai kormányfőre jellemző. A lakosság többsége (57 százaléka) inkább a jelenlegi miniszterelnökre tartja jellemzőnek, hogy hatékonyan dolgozik.

Többen voltak azok is, akik inkább Orbán Viktorra tartották igaznak, hogy törődik az emberekkel és betartja, amit ígér, mint akik szerint ezek a tulajdonságok inkább Bajnai Gordonra jellemzőek. A válaszadók többsége (58 százaléka) szerint a két politikai szereplő közül inkább Orbán Viktor képes a minimálbéreket emelni, 59 százalékuk szerint pedig az államadósságot csökkenteni. Mintegy kétszer annyi válaszadó szerint Orbán Viktor alkalmasabb Bajnai Gordonnál az adócsökkentést és a munkahelyteremtést tekintve. Elmondható, hogy az összes felsorolt terület esetében többen vannak azok a megkérdezettek, akik inkább Orbán Viktort tartják képesnek a feladatok ellátására - olvasható a felmérés összegzésében.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatását április 23-26. között végezte, amelynek során ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Nyuszika sétál a zerdőben és talál 100 méter előnyt, felveszi és hazaviszi. Másnap megint sétál a zerdőben és talál 150 méter előnyt, ezt is hazaviszi.
Na megint sétál a nyuszika a zerdőben és talál 200 méter előnyt, felveszi és hazaviszi de nem fér be a zajtón. Felkiállt nyuszika, behozhatatlan előnyre tettem szert.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Igen, az 5 milliárdos Századvégnél :)
lópicigáspár
"A kormány házi kutatóintézeteként" A kormány után mintha kimaradt volna egy szó!
silber13
@nyanya001: A Századvég nyílván azt fogja mondani, amit a csúti Flavius Belisarius hallani akar, csapatjával együtt.
Pálinkafőző Rézüst
Na végre, már kergetik?? Fuss, Viki, fuss...:)))
Nauta
@A Tündik bündije: ...ahol a szobatárs stumpf pókerezik a számokkal.Na ja!
trampli
@lópicigáspár: 17:58 Azééé, ne hűtsd túl a motorod:-)))
Dr. Felipe
Nyuszika sétál a zerdőben és talál 100 méter előnyt, felveszi és hazaviszi. Másnap megint sétál a zerdőben és talál 150 méter előnyt, ezt is hazaviszi.
Na megint sétál a nyuszika a zerdőben és talál 200 méter előnyt, felveszi és hazaviszi de nem fér be a zajtón. Felkiállt nyuszika, behozhatatlan előnyre tettem szert.
tűzróka0919
@Dr. Felipe: Ez a századvég :) Jobban nem is lehetne jellemezni .
amaramaistanna
Már mindent leírtatok!Így kiszúrni velem!
amaramaistanna
Miért nem a trafikmutyiról végeztettek felmérést?Bizonyára annak is örülne a nép!
tűzróka0919
@amaramaistanna: Kihoznák , hogy mindenki megelégedésére nagyon jól sikerült a "mutyi" Az évtizedek óta trafikot működtető kisvállalkozók örömujjongásban törtek ki annak örömére, hogy végre megszüntethetik a megélhetési forrásukat :( .
Dr. Felipe
Hát minél több botrány (földmutyi, trafikmutyi, asszonyverés, habonyozás, baltás ügy, oligarcha és offshore ügyek, stb.) robban ki a félázsiai maffia kurmány körül annál nagyobb előnnyel vezet a túlsúlyos pávatáncos. Ha ez igaz akkor érdekes egy ország ez, valóban olyan félázsiai ország.
amaramaistanna
@tűzróka0919: Ma hallottam az ATV-ben,hogy a trafikmutyi miatt 40 ezer család megélhetését vették el.Vajon hány gíerek van ezekben a családokban,ahol voltak rokkant trafikosok is,és veszítettek.
kkalman
Századvég?
Orbán előnye?
Hát, az annyit is ér. Semmit!
sport50
mernének mást írni???ez csak a szavazóiknak szól,érezzék,hogy milyen "sokan" vannak!!majd eldől '14-ben!!
csegala
A Századvég szerint már megint jelentősen nőtt Ovi előnye. Átlag havonta egyszer ezt mondják. Lassan eljutnak oda, hogy kevesebb az ország lakossága, mint Orbán előnye. Érdekes, nagyon érdekes. Olyan unortodoxos.
pbalage
ez az Orbán egy celebsztár? Inkább Zámbófia Krisztiánnak adjuk a hatalmat, mert neki sokkal jobb hatalma van!
hallgatag
Igen...Századvég !!! Girnyószáz eladott " cége"...
egy kormányszóvivö volt cége mi mást irhatna, mondhatna ???
darwin
@csegala: @kkalman: Azért meggondolandó a támogatottság megítélése.Olyan erők szunnyadnak ez a zsírzsák mögött,hogy nem hinnétek el.Akkora a butaság ebben az országban,mintha az 1300 -as években élnénk.Komolyan ,nem politikusként,hanem istenként néznek fel Orbánra.Ha folyamatosan verné őket,akkor is rá szavaznának.
Nauta
@hallgatag: Tényleg!Hol van a züllött képű girnyó? Csak nem nekitolatott a csúti kanász páros csizmájának?
hallgatag
@Nauta: Ha nagyoin hiányzik, ott könyököl és röhög
nagyokat lézerjani beszólásánál a pulton:
A cikk cime:

"Már nincs lejjebb" - trafikkörkép Budapesten
bundi
ha jól emlékszem csaucseszku is meg volt győződve az utolsó pillanatig, a nép támogatásáról.
aztán mi lett a vége:
hu.wikipedia.org/wiki/1989-es_rom%C3%A1niai_forradalom
és mi is volt a vádpontok amik miatt elítélték?
1. népirtás - több, mint 60.000 áldozat;
2. az államhatalom aláásása a nép és az államhatalom ellen szervezett fegyveres cselekményekkel;
3. a közvagyon rombolása, épületek megrongálásával és megsemmisítésével stb.;
4. a nemzetgazdaság aláaknázása.
az elsőn kívül a többi itt is megállná a helyét.
zipper
A náci propagandát másolják !

Minél többet, minél többször csak a győzhetetlen vezér mítoszát erősíteni a tudatokban, a folyamatos reklám is erre épül !
adrenalink
Abból a rengeteg támogatásból csak ilyen nyulfarknyi előny kimutatására tellett?:-)
coni
Ha Orbán népszerűsége nő, és Bajnaié csökken, abbahagyhatnák végre, hogy a mi adónkból próbálják lejáratni Bajnait.
Ha a Fidesz kommunikációból indulnék ki, és nem az agyonpénzelt Századvéget venném figyelembe és azt mondanám Bajnai népszerűsége olyan nagy az emberek körében, hogy ha a Fidesz napi 3-4 hazugságot nem hozna le róla, lehet idő előtt buknának.

De látszólag egy egész ügyosztály dolgozik Bajnai lejáratásán, mintha nem is ülne ellenzéki párt a parlamentben akivel küzdeniük kéne!
kata53
@bundi: Na azé itt is írtja a népet! Rákbetegek, cukorbetegek, eü.hozzájárulás akkor is ha nincs munkád stb...
lópicigáspár
@bundi: Tessék csak beszámolni az öngyilkosságokat és az elkeseredésből fakadó családirtásokat is!
hallgatag
Rájöttem, és kezdem hinni, hogy ezek a nyilatkozatok, a propogandafilmek, és " hirek " mind csak azért vannak, hogy pl. itt a propelleren (is)egymásnak uszitsák az embereket...Sokszor olyan elöre megrendezettek a szövegek, lézerjaninak a gunyos, megalázó mosolya más emberekkel kapcsolatban, a lenézést, hogy nem mindenki tud annyit lopni, mint a csókosok...egyre jobban nincs kedvem még csak feljönni sem...
Nauta
@hallgatag: No,akkó megnézem,me má hiányzott egy jó böfi.
Nauta
@zipper: Másolják ám! orban eldicsekedett annó azzal,hogy neki is megvan egy példány a Mein Kanfp-ból.Tehát a forrás is adott!
tűzróka0919
@amaramaistanna: Pedig , hogy hangoztatta a fidesz : Az trafiktörvénnyel új munkahelyek jöhetnek létre és a megváltozott munkaképességűek álláshoz juthatnak . Nem pontosan így mondták de kb. ez jött ki belőle . És mit csináltak e-helyett ? Felosztották a seggnyalók csoportjában . Lázár meg még pofátlanul hazudik is ráadásként . Íme a törvényesített korrupció !
Pálinkafőző Rézüst
@hallgatag: igen, oszd meg, és uralkodj! Ezt profi szinten tudják csinálni.
hallgatag
@Pálinkafőző Rézüst: Mi páran tudnánk, mit kellene csinálni...:):)
tűzróka0919
@hallgatag: Népszerűséget rombolni vagy a népszerűt rombolni :)
jancsik68
Ezt normális,köznapi ember nem hiszi el!A századvég meg azt ir,amit akar.Inkább figyeld az utca népe hangulatát.Az az igazi,s mindegy mit mond seggnyalók csapata!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.