Az Európai Bizottság idén 0,2, jövőre 1,4 százalékos magyar GDP-növekedést jósol - derül ki az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény által pénteken Brüsszelben közzétett tavaszi gazdasági-pénzügyi előrejelzésből.

A brüsszeli bizottság számításai szerint a tavaly 10,9 százalékos munkanélküliségi arány idén 11,4, jövőre 11,5 százalékos lesz. A foglalkoztatottak száma ez év elején a magánszektorban csökken, összességében azonban stabil marad a foglalkoztatottsági szint. A foglalkoztatottság 2014-től újra emelkedésnek indul ugyan, de az aktivitási ráta, azaz a munkaerőpiacon megjelenők számának további növekedése miatt a munkanélküliségi ráta enyhén így is emelkedni fog.

Az uniós előrejelzés szerint a fogyasztói árak emelkedése a tavalyi 5,7 százalék után idén csak 2,6 százalékos lesz, jövőre pedig 3,1 százalékra gyorsul.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
@trampli: A fogyasztás viszont generálhatna gazdasági fejlődést, persze ha fitymaszék nem zsebelték volna ki a zembereket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Nauta: Valahogy el kell viselni amit rájuk tukmálnak! :-)
Nauta
@miazavalami: Erre nem fogadok,mármint arra,hogy nem fogunk nézegetni.Arra megy a játék,hogy kicsesszenek a balodallal és persze a valódi többséggel. Ezért létkérdés a tételes elszámoltatás velük szemben.
miazavalami
@Nauta: Dehogy nem fogunk nagyokat nézegetni! A sok hazugságuk akkor fog kiderülni!
Nauta
@hallgatag: Valóban! Jól mondja,hogy női logika.Oly szép szemekkel tudják elhitetni velünk,hogy Ők elhiszik azt, amit mi férfiak csak fenntartásokkal,vagy nem.
Nauta
@miazavalami: Ha jól figyelsz,akkor a hazugságaik már akkor kiderülnek amikor még meg sem születtek.Hogy miért? Elárulom :azért,mert egyszerűen,mindig is hazudtak és bármit mondanak,csak vissza kell gondolni az előző hazugságaikra. Ezt nevezik szavahihetetlenségnek.
miazavalami
@Nauta: csak a hazugságaik egy része derül ki! Az igazán fontos dolgokat csak akkor fogjuk megtudni , ha kormányváltás lesz , és a mostani ellenzék belenézhet a "papírokba"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.