A behajtási tilalom, a kötelező haladási irány, illetve a korlátozott forgalmú övezetekre vonatkozó szabályok megszegése esetén a rendőr kvázi bemondásra büntethet - olvasható a - jogiq.com oldalon. A lehetséges büntetés pedig 30-50 ezer forint.

A szerző azt írja, hogy a közúti közlekedésről szóló törvény a közigazgatási bírságok hatálya alá tartozó cselekmények között említi a behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra vonatkozó rendelkezések megsértését is.

A jogszabály egyik rendelkezése azt tartalmazza, hogy ezeknél a szabálysértéseknél nincs szükség arra, hogy a hatóság képi bizonyítékot készítsen ezen szabálysértések elkövetéséről. Vagy ha a hatóság úgy dönt, hogy felvételt készít, akkor a technikai eszköznek nem kell megfelelnie, a külön jogszabályban előírt speciális feltételeknek.

Vagyis ezeknél a szabálysértéseknél nincs szükség képi bizonyítékra. Ez azt jelenti, hogy az ezeket a szabálysértéseket elkövető gépkocsivezető nem kerül majd megállításra ha a rendőr észleli, hanem a rendőrség a rendszám (hatósági jelzés) alapján az üzembentartónak (ha a tulajdonos is ugyanaz, akkor a tulajdonosnak) fogja kiküldeni a közigazgatási bírságról a csekket.

További részletek a témában a cikkben olvashatóak >>>

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Don Quijote
Sőt ennél egyszerűbb lenne , ha minden gépkocsi tulajdonos évente megbasznának 50000 Ft-ra!
Ezektől az is kitelik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
trampli
@human: ... köll az, a 180 - 200 milliárdhoz!:-)
dömdödöm
Mint romániában a 90 -es évek elején 40 es tábla 30 al mentél falu végén kiszedett a rendőr és ugrott 50 márka mert asszonta hogy 55 -el bemértek . Addig nem adta vissza a papírjaidat amig ki nem fizetted . Csak a külföldi rendszámú kocsikat szedték ki ! Ezt eljátszották bukarestig 3X ! erről ennyit .
kukac50
Bemondás alapján a haragosok ugyancsak basztatják egymást.
Kinyomozzák,hogy igaz e?
Ekkor a barmok vagy csak felakarják hívni a közvélemény figyelmét magukra?
zipper
Azért nem gondolom, hogy ez így, egy-az egyben megvalósulna, ugyanis elég jó alap lehetne akár a kormány - akár az ellenzéki pártok b*szogatására !

Mindenesetre elkeserítően siralmas, hogy van olyan politikai eltartott, aki - de inkább "amely" - megunva a farkával játszadozást, ismét pénzbehakjtáson töri azt az aljas, ocsmány, hiányos agyát !
SLAakku
"...a rendőr kvázi bemondásra büntethet..." De miért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok