A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a Philip Morris dohányipari multi állhat a dohánybolti koncessziók kiosztása körüli botrány mögött. Lázár János a Heti Válasznak adott, csütörtökön megjelenő interjújában azt is mondta, a pályázatok nyerteseinek 90 százalékánál az ellenzéki sajtó sem tudott fideszes kötődést kimutatni. Az interjú néhány részletét a hetilap szerkesztősége küldte meg szerdán az MTI-nek.

Az államtitkár szerint a multicég először Brüsszelben lobbizott, majd a törvény elfogadását próbálta megakasztani, végül politikai lejárató akciót szervezett. Lázár János szerint a Philip Morrisnak súlyos érdeksérelmet okozott az átalakítás.

"Világosan megüzenték nekünk, hogy mindent el fognak követni az új rendszer július 1-jei bevezetésének megakadályozására. Egy ekkora üzletnél nem számít néhány százmillió forint egy kommunikációs kampányra" - mondta.

Az államtitkár - aki a lap szerint a "trafiktörvény fő szorgalmazója" volt - kizártnak tartja, hogy szervezett csalássorozat történt a dohánybolti koncessziók kiosztása során. Lázár János szerint Hadházy Ákosnak, a Fidesz szekszárdi helyi képviselőjének állításai sem bizonyítják, hogy valóban csalás történt.

"Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélés alkalmával, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról. (...) Ha csupán ennyi történt, abban nem látok kivetnivalót, ugyanis a pályázatokról nem a polgármesterek döntöttek, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. világos és méltányos szakmai szempontrendszer alapján" - áll a csütörtökön megjelenő interjúban.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zipper
Világos,mint a Nap !

A Philip Morris osztotta szét bratyiban a trafikokat, ez a cég gondolkodik a fagyi és üdítő árusításon is, ez a cég az,amely a 4 %-os nyereséget felemelné 10-12 %-ra és tuti, hogy a földmutyiban is benne a kacsójuk, sőt jövő héten jön a tökös hír, Bajnait is a P.M. pénzeli !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Don Quijote
Most már mi is tudjuk hogy a köcsög fütyesz áll az egész mögött!!!
SLAakku
"...a pályázatok nyerteseinek 90 százalékánál az ellenzéki sajtó sem tudott fideszes kötődést kimutatni..."

De a 10% vitte a trafikok 90%-át. Igaz?
Bástya Elvtárs
Phillip Morris? Akkó' má' ő is benne ván?!
sóher
Mi is tudjuk ti,egyszer mindennek vége nektek is.
Hellcat
Lázár úgy néz ki mégsem tudja ki áll a trafikmutyi mögött...amíg ő bőszen a PM ra terelte a gyanút addig a haverjai lebuktak...Röviden: HAZUDOTT! Tipikus esete annak mikor a fidesz a saját szarát másra keni, csak most éppen rondán lebuktak...a legszánalmasabb az az viszont hogy ez már a kutyát nem érdekli. Egyre jobban megy el a kedvem attól, hogy informált legyen én is a politikában, mert egyszerűen amit manapság a fidesz művel arra nincs szó. Olvasom a híreket és ordít belőle a fidesz lopása csalása hazudozása, és semmi reakció nincs rá...Jobbik ül a picsáján, mszp néha beböfög valami gyenge szart ahogy szokta aztán kész ennyi. Ha teszem azt holnap kimondaná a kiflicsücsök, hogy "Nincs meg a manyup pénz, mert elbasztuk minden baromságra" akkor se lenne semmi...menne a morgolódás, de attól még mindenki maradna a helyén. Szégyen és gyalázat ez ami most a kis hazámban történik. Egyszerűen szánalmas...szinte csak a rosszból lehet válogatni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.