A mobilposta szolgáltatáshoz hasonlóan a Magyar Posta Zrt. feladata lehet az olyan kistelepülések ellátása, ahol senki sem pályázott trafikkoncesszióra - értesült a Népszabadság.

Nincs olyan javaslat az Országgyűlés előtt, amely 12 százalékra emelné a cigaretta kiskereskedelmi árrését. Annak ellenére sincs, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár a múlt héten azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák példa alapján határozottan ezt szeretné. A Fidesz egyik ismert politikusa szerint a dohánytermékek ára emiatt nem fog emelkedni, de nem vezetnek be hatósági árat. A parlament 4-ről 10 százalékra emelné az árrést.

A Népszabdságnak nyilatkozó forrás azt prognosztizálja, hogy a győztesek közel tíz százaléka morzsolódhat le az előírt nullás adóigazolás prezentálása, a köztartozások miatt. Az így kérdésessé vált koncessziós szerződések miatt nyer értelmet a vesztesek kompenzálására, a pályázatuk felülvizsgálatára vonatkozó miniszterelnöki bejelentés, miszerint megkeresik a jogi lehetőségét annak, hogyan biztosítsák majd azok megélhetését, akik korábban főállásban trafikot üzemeltettek, de a mostani pályázaton nem nyertek.

A magyar államnak ugyanakkor a dohánytermékeket illetően ellátási kötelezettsége van; ezért azokon a helyeken, ahol nem pályáztak trafikok üzemeltetésére, a mobil postához hasonlóan minden bizonnyal mobil trafikok lesznek, ezek működtetését pedig a Magyar Posta Zrt. kaphatja meg feladatként. Ha a Posta ezt nem vállalná, akkor a szintén állami Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nek kell biztosítani a szolgáltatást.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nakimaga
@Kutyafüle: "Gondoljanak az ifjuságra is: legyen jégkrém, és óvszer is:))
Az időseknek hétvégén kuglóf, esetleg tortalap."
Ez mind szép és jó,de a trafik gyártásnak az lett volna,állítólag az értelme,hogy 18 év alatti ne járjon bele ! :)
A jégkrémet hogy veheti meg akkor?Idióta trafiktörvény !
Kutyafüle
@Nakimaga: A kommentem az én szarkaztikus humoromat jelzi:))
Ez az egész már nem az, aminek indult, röhej az egész. Reggel egy vásárló azt mondta a boltban, idézem: addig kenik a szart, amíg f.s nem lesz belőle."
Nakimaga
@Kutyafüle: Egyetértek én Veled,sok dologban,és,ha sokan vagyunk ,a kik egyet értünk , van esély a változtatásra !
Kutyafüle
@Nakimaga: Vagyunk, de még mindíg nem elegen:((((
szöszmösz
A gyógyszertárakban, korházakban, házi orvosi rendelőkben, iskolákban is lehet majd kapni feltételekkel.
kamazuka
Ez világos,de ha egy iskolába visz levelet a mobil posta és ott egy pedagógus vásárolni szeretne dohány árút,akkor megszegjük saját törvényeinket,hogy oktatási intézménytől x méteren belűl ilyen terméket tilos árusítani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.