Szóvá tette a Le Monde tegnapi száma, hogy a magyar kormányzat az egyetlen, amely vonakodik hozzájárulni az auschwitzi haláltábor fönntartási költségeihez.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
Pár százezer magyar állampolgár halt meg azon a környéken, némi közreműködésünkkel, mért is járulnánk hozzá? Talán nem is ez háborít fel, hanem a hozzászólások többségének hangneme. @Mobil123: "Az én adómból ne jusson még oda is." Drága Uram! Máshova nem sajnálod?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Betaloc
Majd ha az ország jól, vagy jobban áll, akkor hozzájárulhatunk mi is.
De addig azt a keveset ami van, költsük ennél sokkal fontosabb, értelmesebb dolgokra (pl. útfelújítás, gyermekétkeztetés, stb.).
Mobil123
@lajospapa: Maradjunk a "Drága Hölgyem"-nél!!!
De igen sajnálom!!! Viszont ne hogy már csak Auschwitz legyen mindig a napirenden. Addig amíg élő Magyar emberek nyomorognak, éheznek, télen megfagynak a saját házacskájukban, mert nincs mivel fűteni akkor nem Auschwitz a legelső (megjegyzem, ha tetszik ha nem nálam sehol nem szerepel!!)
lbs
@gibgab: Szerintem meg bátor.
Nem óhajt engedni a zsarolásnak, amivel a megélhetési rettegők felléptek!

Különben is a ma élő nemzedékeknek ehhez a témakörhöz semmi köze nincs.

Javasolni kell, hogy akkor hozzájárul Magyarország a holo-center fenntartási költségeihez, ha Jeruzsálemben emlékoszlopot állítanak az 1948 óta zajló az őslakosság elleni izraeli genocídium halálos áldozatainak!
lajospapa
@Mobil123: Rendben! Akkor Drága Hölgyem! Ha nem járultunk hozzá eddig, akkor mért nyomorognak a " magyar emberek..." ahogy írtad? Más oka van valószínűleg,mert ennek csak a nagy hozzájárulásunk után kellene lenni. Nem úgy van , hogy egyiknek sok jut, soknak meg kevés?
Mobil123
@lajospapa: Na az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.
De ettől még fent tartom a véleményem a többivel kapcsolatban, de ezzen nehogy összevesszünk.
Tudod Nekem (és valószinű, hogy nem vagyok egyedül!) de meddig kell még olyan múltbéli eseményekért az én generációmnak fizetni, vagy a gyerekemnek. Akkor ezzel a erővel támogatni kéne a Szüleinket például akik '56 után itthon maradtak (és sokan !!) és felépítették az országot, a maguk kis életét próbálták élni, kisebb nagyobb sikerrel, de a fő hogy becsületben, tiszteségben. Nekik nem jár semmi??? Remélem érthető amit szeretnék írni. Van egy lányom (13 éves) és én inább a jövővel kéne foglakozni, hogy ez a korosztály boldoguljon, és nem azzal hogy mi volt Auschwitban, nem annak támogatásával.
lajospapa
@Mobil123 Igen, a jövővel kell foglalkozni, csak a jövőhöz úgy hozzátartozik a múlt, hogy abból indult ki. Talán azért kell bizonyos dolgokat emlékként megjelölni,hogy vigyázzunk ezt kerüljük el! Hogy ne legyen többé katyni vérengzés, gulag, hortobágyi kitelepítés, mádéfalvi veszedelem, netán Krisztus megfeszittetése. Hát ezért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.