A kormány gazdaság- és társadalompolitikájával összeegyeztethető és egyben az Európai Unió számára is elfogadható lépések kidolgozására kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert annak érdekében, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól - közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI kérdésére.

A kormányfő is részt vett a Fidesz csütörtöki elnökségi ülésén, amelyen az Európai Unió által javasolt, a túlzottdeficit-eljárással kapcsolatos lépéseket tárgyalták meg - tájékoztatott Giró-Szász András, közölve, hogy a miniszterelnök, egyetértve az elnökség többi tagjával, elfogadhatatlannak tartja azokat a költségvetést érintő lépéseket, amelyeket az Európai Unió bizottsága preferál.

A magyar kormány gazdaság- és társadalompolitikájával összeegyeztethetetlenek azok a lépések, amelyeket az unió nyomására több EU-tagállamban végrehajtottak - hangsúlyozta a szóvivő, egyértelművé téve, hogy a magyar kabinet nem hajlandó olyan intézkedésekre, amelyek az eddigi közteherviselés politikáját felborítva a nyugdíjasokra, valamint a bérből és fizetésből élőkre raknának terheket.

Éppen ezért az elnökségi ülés után a miniszterelnök felkérte a nemzetgazdasági minisztert, dolgozzon ki a kormány gazdaság- és társadalompolitikájával összeegyeztethető és egyben az Európai Unió számára is elfogadható lépéseket, hogy Magyarország a második félév végén kilenc év után végre kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól, és "ezzel véglegesen maga mögött tudja a nyolc év szocialista kormányzás államháztartásra gyakorolt negatív hatásait" - közölte Giró-Szász András.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a kormánypárt elnökségének rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz elnöksége arra kérte a kormányt, uniós tárgyalásai során ne engedjen a brüsszeli nyomásnak. Szavai szerint az Európai Unió visszaél a hatalmával. A megbeszélésen rögzítették azokat a területeket, amelyek módosításába vagy visszavonásába semmiképpen nem egyezik bele a magyar kabinet. Szó sem lehet a rezsicsökkentés visszavonásáról, a magánszemélyek és a kis- és középvállalkozások adóterheinek növeléséről, a nyugdíjak megadóztatásáról, a nyugdíjemelés eltörléséről, a családtámogatások csökkentéséről és a gyermekek utáni adókedvezmények felülvizsgálatáról sem - sorolta Rogán Antal, hozzáfűzve, hogy a magyar kormányoldal kitart a munkahelyvédelmi akcióterv intézkedései mellett is.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hányadik Orbán csomagnál tartunk? Már nem is tudom...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Hányadik Orbán csomagnál tartunk? Már nem is tudom...
tűzróka0919
A nyakatokon kéne drága barátom, a nyakatokon .
Nauta
Az orbani rablókormány,a sorozatos ,brutális megszorítások kormánya!
Don Quijote
Legutóbb azt nyilatkozta nem lesz kiigazítás!! Hogy ezek még véletlenül sem tudnak igazat mondani,és van aki imádja őket! Fene a gusztusukat...
kukac50
Jól áll az ország,jók a tervezett bevételek,akkor kinek adakozzunk?
Zsiga Marcellnak már összejött a 40 milliós ház,most melyik képviselőnek adakozzanak a minimálbéresek?
coni
Nem Brüsszel kéri a kiigazítás, hanem szokás szerint a költségvetést sacc per kábé csinálták, így persze nem annyi a bevételi oldal mint amit beterveztek. A rezsicsökkentés 27%-os adótartalma hiányzik a költségvetésből, most rögtön visszaveszik a kétszeresét a rezsicsökkentésnek, amint az várható volt.
kedwes
@Don Quijote: Pontosan! De a plusz bevétel mindig jól jönne. Csak, arról nem szóltak, hogy kitől is várják. Mert ugye a termelésből nem várható, a szolgáltatásból, a bankszektorból sem, mert áthárítanák a termelésre, illetve az abból élőkre, akiken már nincs több bőr.
kkalman
Nemkellnemleszmártöbbmegszorítás Orbán Viktor melyik multin keresztül akarja a húst is lefejteni a csontunkról?
Valaki elvehetné már tőle azt a könyvet, amelyikből a hazugságait olvassa fel folyamatosan.
entero
@coni: Honnan tudod, ott voltál személyesen? Persze, itt soha semmit nem Brüsszel kér...
yazo64
Jujjj de jó, már hiányzott, lehet agyalni miről tudok még lemondani...
entero
@yazo64: Remélhetőleg semmiről, a Fidesz éppen ezt próbálja elérni. Nehéz harc ez Brüsszellel.
Tootsy
A baj az, hogy ov mar minden lehetseges reteget, ceget, maganembert megszoritott, kozvetve vagy kozvetlenul, es mar nem maradt erintetlen reteg, nincs honnan varnia az "onkentes adakozast", es csak kifele, az Unio fele van ez a felhaborodott mondat, hogy o aztan nem akar senkin sem itthon megszoritasokat alkalmazni, mit is kepzelne ez a csunya Brusszel? Hiszen o olyan jo, olyan emberseges, meg a nevet is szentmisen aldjak, nemsokara a mennybemenetelet is kerik, ... Aztan szepen suttyomban hazajon a targyalasokrol, es ket perc alatt kijon az ukazzal a kozeli sleppjenek, hogy "talaljatok most annyi baptista fogorvost es nyenyec apacat, akiknek meg lehet zsozso a parnacihajukban...",...mikozben pedig ad egy ujabb nyilatkozatot az altala vezetett media fele, hogy "Magyarorszagot mar megint mekkora tamadas erte Nyugatrol, de majd mi jol bemutatunk nekik...", a nep meg becumizza az egeszet, mert kapott 10 % latszatcsokkentest, es meg 20 %-os tovabbi csokkenest is megigert a nemzet apukaja, hos orbankiralyunk,...:o((( Merthogy 30 %-ot is elbirnanak a szolgaltatok,... ezt probalja sugallni mindenhol, legalabbis a valasztasokig,...
yazo64
@entero: Ebbe a fene nagy harcba miért csak a kis ember döglik már lassan bele?
sport50
@entero:23:22. ezt te sem gondolod komolyan ugye!!??megint jön a szöveg,hogy "mi megvédjük..."!!aztán szép sunyiban minden rámegy az emberekre!!de jól hangzik,hogy a csúnya bank,csúnya multi,csúnya nyugat,csúnya eu!!!de te is tisztában vagy ezzel,csak ezt kell nektek mondani,különben nem vagy jó pártkatona!!
dzurinda
"Szó sem lehet a rezsicsökkentés visszavonásáról, a magánszemélyek és a kis- és középvállalkozások adóterheinek növeléséről, a nyugdíjak megadóztatásáról, a nyugdíjemelés eltörléséről, a családtámogatások csökkentéséről és a gyermekek utáni adókedvezmények felülvizsgálatáról sem"

Akkor ebből megint ágazati különadó lesz, csak kreálni kell egy új ellenségképet és gyakran mondogatni a "szemétmulti", az "extraprofit" és hasonló jelszavakat.

Bye-bye, növekedési kilátások...
bundi
@entero: olvastad a címlapot? nekem ez a kedvencem. első cím:
-Orbán teljesíti, amit Brüsszel kér, jöhet a Varga-csomag
Keményen odaszóltunk Brüsszelnek, de teljesítjük, amit kértek.
(tegnap 15,42)
következő kapcsolódó cikk címe:
-Rogán: nem engedünk a brüsszeli nyomásnak, nem lesz megszorítás
(tegnap 14,38)
ezt mivel lehet magyarázni szerinted?
és a cikk első sorai után jön a napi cuki:
"A kormánypárt elnökségi ülése után keményen beszólt Brüsszelnek, majd a kormányszóvivő elárulta, megteszünk mindent, hogy elégedett legyen velünk a Bizottság. "
tudod ez az amihez véleményt írtál.
gondolom elolvastad.
...ha már írtál róla...
és olvastad ezt is?
"Az Európai Bizottság nemrég tette közzé tavaszi prognózisát, ebben amúgy egyetlen ajánlást vagy elvárást sem fogalmazott meg Magyarországgal szemben azon kívül, hogy hosszú távon biztosítsa, a hiány 3 százalék alatt marad."
és az hogy a tervezett különadókból befolyó tételek nagyságrendekkel kisebbek a tervezettnél, az miért az unió sara?
ezt írtad:
"Persze, itt soha semmit nem Brüsszel kér..."
"Nehéz harc ez Brüsszellel."
ha elcseszik a költségvetést, a kedves vezéredék (illetve a jobb keze) akkor ezt miért írtad? ehhez mi köze az uniónak?
te is az unió ellen akarsz harcolni? miért is?
bakegya
Ezt az itt is és mindenkire másra is köpködő baktériumot,a leg messzebmenő jóindulattal előre kűldöm harcolni azzal a vastag bőrrel a pofáján amivel itt és máshol is helyezkedik,terjeszti az orbitális fideszkórt,amitől már elég sokan hányak,de nekik semmi nem elég.
coni
Kihasználja a kormány hogy az emberek csak a közmédiából tájékozódnak, ezért csinálnak úgy mintha a költségvetésünket Brüsszel és nem Matolcsy állította volna össze.
Azért kell kiigazítás mert irreális a költségvetés bevételi oldala.
Azt pedig, hogy nem szabad növelni az adósságot a jelenlegi kormány véste Alkotmányba.
Mi köze ennek Brüsszelhez? Főleg, hogy a Fidesz szerint az Unión kívül is van élet.
Akkor miért tartják mégis a markukat?
coni
@entero22:47 05.10.:

"Honnan tudod, ott voltál személyesen? Persze, itt soha semmit nem Brüsszel kér... "

Onnan tudom, hogy tisztában vagyok vele, hogy amikor Matolcsy összeállította a költségvetést, az itthoni szakemberek mondták hogy sem a pénztárgépekből, sem az E-útdíjból, sem a lecsökkentet rezsidíj ÁFÁ-jából nem jön be amit beleírt bevételnek.
Mégis mi köze ehhez Brüsszelnek? Ha megnézed az új Alkotmányt a Fidesz beleírta, hogy soha többé nem szabad az államadósságot növelni. A költségvetési hiány növelné. Akkor most ki miatt kell megszorítani? Saját maguk miatt.

Más kérdés, hogy Brüsszel csak akkor támogat egy országot, ha képes fenntartható módon gazdálkodni. De például a franciák nem képesek erre így nem is kapnak EU támogatást. Nekünk sem kötelező...
gergely
Ez az amiről azt mondták,hogy nem fog jönni...?
adrenalink
Nyilas Misi pakkot kapott, Varga Misi pakkot ad...
Tootsy
@entero:22.47-re: Mondjuk azert, mert Brusszelben van az Unio kozpontja,... de ha Ulan-Batorban lenne, akkor meg azokat szidnank, mert mindig onnan jonne az osszes biralat, cseszegetes, de a lo've' is, amiert annyira acsingozunk...:o)
Tootsy
@bundi: Csak a teljesen hulye , vagy latni nem akaro polgar nem veszi eszre az ordito ellentmondast: ez az egesz a skizofrenia megnyilvanulasa, amit ettol fogva jarvanyos betegsegnek nyilvanitok, mert nem eleg, hogy vitya skizofren, de megprobalja a sajat latasmodjat, ellentmondasos velemenyet, intezkedeseit is a kozre raeroltetni, mint egyetlen kovetheto megoldast... De hogyan? Ma mindenkinek jobbra kell menni, mert az a jo oldal, holnap delutan kettotol meg balra, mert az a helyese? Ma konyorogjunk a segelyert, de holnap azt mondjuk mindenkinek, hogy Magyarorszag jobban teljesit? Mit? Szerintem csak a statisztika-gyartasban vagyunk utolerhetetlenek, de abban annyira, hogy mar a statisztikai felmeresek kepesek ho'ttkomolyan a sajat elozo felmereseiket is megcafolni... Kinek higgyunk?
Tootsy
@gergely: Ja, ami ellen kezzel-labbal tiltakoztak,... Igen, amikor a gazdasagi eletben egy kicsit is jaratos kozgazdaszok figyelmeztettek a kormanyt, hogy a rezsicsokkentes 10 szazalekanak be kell valahol jonnie mason a koltsegvetesbe, egre-foldre fogadkoztak, hogy ok aztan soha, senkit meg nem terhelnenek, micsoda feltetelezes, emuttnyocev , balos libsik, meg hasonlok,... Nem kellett hozza meg egy negyedev sem, MINDEN a feje tetejere allt, megis, mit vartunk volna?...vitya onmagat multa megint alul...

Varga meg mar olyan hulye, hogy - bar szerinte nem fogjuk elerni a 3 % -s hatart sem - de azert biztos ami zicher alapon egy honapja dolgozzak ki a tranzakcios ado kiterjesztesenek modjat, pedig errol erdemben csak egy hete beszeltek Brusszelben... Azert reggel felkeleskor vityanak szerintem mindig ossze kell szamolni a sajat testreszeit, mert mar regen nem tudja a jobb keze, mit csinal a bal?...:o((
vadsanca
Egykor függetlenségre vágytunk. Ez miért is nem volt jó? Viktorunk beleéptetett a NATO-ba mert megijedt egy lövedéktől, valamint a belső viszálytól amit a NÉP kezdeményezhetne.. Ez egy klub, aminek szabályai vannak. De ilyen az unió is. Ezeket a szabályokat egységesen be kell tartani. Csak hírtelen nagyot akart "kaszálni" az új rendszer, csak kicsorbult a kasza. Jelenleg elgondolkoztató a dolog, hogy menjünk, vagy maradjunk. A kilépés sem olcsó. Emlékezzünk az osztrákokra, Ők is inkább maradtak. Egyetértek Horváth Ilona hozzászólóval a témájával kapcsolatban.
A cél állítólag az, hogy kilábaljun a válságból és elkerüljük a csődöt. "Munkahelyeket teremtünk" A közmunkából nem lesz bevétel. Ez már sajnos t.-i problémává fajult. Vajon mi lesz a vége? Egykor a papság butított bennünket, most pedig a hatalom. Ezért egyesült a Fidesz a Kdnp-vel. Ehhez kel az ész!
Miért nem lehet az Ikarust újra éleszteni? Mert akkor hazai munkaerő látná el a bp-i autóbuszok cseréjét. Ez nem csak olcsóbb, de még bevételt is hozna az államnak.
Egyes t.-i rétegeknek bejött a kánaán. Pl. a honatyáink ill. a kisegítő személyzet miért is kap annyi kedvezményt? Gondolom a jutalmazásuk fedezné a saját költségeiket.
Na mindegy, megpróbáljuk majmolni a nyugatot, de mikor vesszük észre, hogy nekünk nem megy?
gergely
@Tootsy: Természetesen mindezt a nemmegszorítások keretében...
Tootsy
@vadsanca: Mondjuk nem vitya leptetett be bennunket a NATO-ba, de meg az Unioba sem, csak sokat dolgozott azon, hogy bejussunk oda, most viszont nem tetszik neki az, hogy a tarsasjatekot elore meghatarozott szabalyok szerint kell jatszani, kulonben nem er a nevunk... Nem baj az, ha sok labon tudnank allni, de nem ezzel a kormannyal, nem ilyen vezetokkel es mentalitassal... Kulonben sajnos mindenben igazad van... Itt, ahol en elek, nem a politikaval szedik meg magukat az emberek, hanem elobb bizonyitaniuk kell, hogy el tudjak e a sajat gazdasagukat vezetni, meg tudnak-e gazdagodni belole, vagy valamilyen mas, jol jovedelmezo uzleti tevekenysegbol tudnak-e szerezni toket, es csak EZUTAN lesz beloluk politikus, egy kicsivel jobb fizuert, mint a jo atlagnak van, es annyi a kedvezmenyuk ezen felul, hogy kapnak egy 10 ezer dollaros kreditkartyat, es ha valami extra kiadasuk lenne, amit a fizetesukbol nem tudnak fedezni, ezt a kartyat hasznalhatjak, de ezt a penzt vissza kell fizetniuk. Ha letelik a mandatumuk, mennek vissza a sajat bizniszukbe, vagy a farmjukra, es folytatjak azt, amit addig is csinaltak. Sokszor sokkal tobbet jovedelmez a sajat uzletuk, mint amit a koztevekenysegert kapnak...Ki menne politikusnak ma Magyarorszagon, ha nem lenne a hihetetlenul magas fizetesuk, a rengeteg extra ingyenes juttatas, es nem csak a politikusnak, hanem az egesz pereputtynak is, felesegnek auto, bodyguard, a gyerekeknek ugyszinten, es persze a lehetoseg arra, hogy a pereputtyon kivul a csokos legkozelebbi haveroknak is tudjanak juttatni zsiros allasokat, hasonlo elonyokkel,... Korrupciotol, hagymazas vezetoi lazalmokrol szol az egesz mai vezetes, embertelen, erkolcstelen es csak a sajat zsebeit megtomni akaro dilettansokkal az elen, kiszoritva megfontolt, tudos, tapasztalt embereket, akik moral dolgaban is jol vannak eleresztve...orban vitya az Ikrek havaban, a legpocsekabb csillagjegyben szuletett, ezert olyan tudathasadasos az egesz viselkedese, intezkedesei, kiszamithatatlan ,...
Tootsy
@gergely: Mi az hogy nem megszoritasok kereteben? Kifejezetten torekedve a 30 %-os rezsiCSOKKENTESRE, mert o kiszamolta, ezt meg a nagy szolgaltatok vidaman elbirjak... Azert megmondta neki valaki, hogy a villanykapcsolo Nemetorszagban van? Csak huzogassa az alvo oroszlan bajuszat, mondogasson oda Merkel es Reding asszonynak, oszt nezegethet bele a sotetbe'...
csabee.m
@entero: Eddig sem akarta az Unió a nyugdíjadó, a nyugdíjcsökkentést,a szoc. kiadások visszavágását, viszont nem nézik jó szemmel az egykulcsos jövedelemadót (van ország, ahol a nagyon gazdagok 70%-kal adóznak), a földbárók hatalmát, a nepotizmust, meg még sok mást, amit ez a maffia csinál.
entero
@csabee.m: Pedig az egy kulccsal nincs különösebb probléma.
yazo64
@entero: A gazdagoknak tényleg nincs...
entero
@yazo64: Nem az egy kulcs jelenti a problémát senkinek, de ezt te is tudod.
makkancs
Jön az új megszorítás és jön az új kormány is!
mariaberta
Milyen megszorítás? Hiszen ilyet csak az előző kormányok csináltak. Ezek nem megszorítanak, hanem megőrzésre - pardon megvédésre - elveszik javainkat. Elvégre
Selmeczi szenátor asszony nem maradhat munka nélkül
Dr. Felipe
Hát mivel nem leszünk gyarmat akkor nem is kell teljesíteni az EU kérését de lehet hogy nem is kértek semmit csak kamuzik szokás szerint a fideSS
Igaz akkor nem is kell beállni a sorba a vezírnek mikor a pénzt osztják.
Tootsy
@Dr. Felipe: Gyarmatnak csak orban kialtotta ki onhatalmulag Magyarorszagot, nem az EU, es csak azert, hogy ebbol az alapallasbol tudjon kigyot-bekat mondani az EU-ra... Az EU-nak egyenjogu tagjai vagyunk, szerzodesileg, csak orban akarna a leigazott gyarmat hos felszabaditoja szerepeben tetszelegni, mikozben a masik kezevel kalapozik a penzert... Nem fog osszejonni neki, mert az EU-bol folyton azt emlegetik , hogy tartsa be az altalunk is alairt Eu-s szerzodeseket, kulonben baj lesz: kizarjak a jatekbol, es esetleg kibickent, bekotott pofaval ulhet majd a hatso padban, amig a tobbiek gyarapodnak...
Tootsy
@entero: Igazad van, nem CSAK az egykulcsos AFA, de a csaladi adokedvezmeny is a gazdagoknak kedvez 3 gyereknel, nem a kiskeresetueknek, de ezt Te is tudod (a Te szofordulatoddal elve...:o))
entero
@Tootsy: Szerintem az nem baj, ha a több gyerekes, dolgozó szülőket támogatják, de ezt te is beláthatnád. A család mindennek az alapja.
Tootsy
@entero: Na ez az, amit a fideSS eloszor rugott szet: a csalad, ami a nemzet alapja... Nemcsak a 3 gyerekes, de a 2 es egy gyermekes csaladok is tamogatasra szorulnak, de az egyik cikkben , - amely a megszoritasokkal foglalkozik - a legmagasabb keresetueket 19 ezer, a kozepszinten keresoket 15 ezer, es a legalacsonyabb jovedelmueket 12 ezerrel tamogatja, amikor pont forditva kene, de matekbol talan nem lehetsz rossz, es ha meg egy epkezlab magyarazatot is tudsz erre, hat arra nagyon kivancsi lennek, es persze nem csak en, de itt meg egy paran rajtam kivul is...
marlin
@entero: Nem gondolod,
hogy nagyon hazabeszélsz, az egykulcsos adóval, meg a "z egy híján kipályás focicsapatra" való gyerekeddel??
(Egyébként a "lecsúszás" az egykulcsos adóval kezdődött, amikor a "z össze-vissza néző Gyuri" nem tudta "betömni" elsőre a 600 milliárdos lyukat!!)
Chupacabra
"A kormány gazdaság- és társadalompolitikájával összeegyeztethető és egyben az Európai Unió számára is elfogadható lépések kidolgozására kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert "

Eleve így kellett volna tenni, és kardot csörtetni, kurucoskodni, pávatáncolni az EU ellen. Persze nem kétséges, hogy ez is csak a külföldnek szóló kettősbeszéd-duma része, idehaza tovább folyik általuk a bőszítés az Unió ellen.
Chupacabra
"és NEM kardot csörtetni", akarom írni.
silber13
@Chupacabra: Merő véletlenségből nem fakard az a kard, és nem papírcsákó a csákó és nem hintaló nyerít a kormány alatt?
zipper
Jön az újabb megszorítás ? "nem a zemberek fizetik meg !" - ha mégis,akkor az pech, oszt' jó napot !
Chupacabra
@silber13: Dehogynem, de attól még csörteti a kicsi huszár.
lacika1ö
Sajnos ezt a kormányt nem lehet minősíteni !HOVA LETT AZ EMBERI SZERETET ,TISZTELET, MEGBECSÜLÉS??? ,EZ NEM ORSZÁG,,ÁLLATKERT..
QQCSI
@Chupacabra: Ne vedd zokon, kérlek, csak a jószándék vezérel:

"Huszárgyerek, huszárgyerek, szereti a táncot,
Az oldalán, az oldalán, csörgeti a kardot,
Ha csörgeti, had csörgesse, pengjen sarkantyúja,
Kossuth Lajos verbunkja, a muzsikáltatója."

A vaddisznók csörtetnek az erdőben.
Üdv: QQCSI
Chupacabra
@QQCSI: Akkor egy google keresést ajánlok a "kardcsörtetés" szóra. Ha mások rosszul írták, akkor én is, de ez elég valószínűtlen. Kardcsörgetésről viszont még nem hallottam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.