A jövő év első felében országosan elérhető lehet az a szociális biztonságot erősítő program, amelyet 80 év felettieknek dolgoznak ki - nyilatkozta Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos, az V. kerület alpolgármestere a Magyar Nemzetnek.

Rubovszky elmondta, hogy januárban szerzett szociálpolitikusi diplomát és vizsgafeladatként megírta egy szociális ellátórendszerrel egybekötött szolgáltatási csomag tervét. Az V. kerületben felkeresték a lakosság 9 százalékát kitevő 80 év felettieket, hogy segítséget ajánljanak, s a 2200 emberből négyszázan igényeltek is. A programhoz Kisvárda és Szombathely is csatlakozott.

Azt is mondta, hogy a programban közfoglalkoztatottak vesznek részt, 95 ezer forintos fizetésért, amely nyugdíjjogosultságot és egészségügyi biztosítást is magában foglal. De diákokat is bevonnának, akik ebben a projektben tehetnek eleget a köznevelési törvényben előírt 50 órás közösségi szolgálati kötelezettségüknek. A munkához szociális gondozói végzettségre van szükség, amelyet a program keretében is megszerezhetnek, de OKJ-s képzés megszerzésére is lehetőség van - mondta az alpolgármester.

A lap hétfői számában megjelent interjú szerint a miniszteri biztos október közepéig készíti el a kormányelőterjesztést, és feltérképezi a pénzügyi hátteret. Mint mondta, magas uniós támogatásra számítanak, mivel kiemelt európai uniós célról van szó.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Jó ötlet idős, egyedülálló, magatehetetlen emberek otthonába idegeneket beengedni???
gugu45
AQ közmunkások 99%-a nem az idén baenult.
- Na ezerket rászabadítani az öregekre???!
(A műfogsorukat is ekllopják)!!!.
A családsegítő hivatalokat miért tartják fenn az Önkormányzatok? Csak nem azért, hogy a rokonokat el lehessen bujtatni???
trampli
@Levendula: ... ugye, ezt költői kérdésnek szántad?!:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.